malawaszka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Kana napisał(a):Dziewczyny.. nurtuje mnie caly czas to zdjęcie od tej kobiety Zastanowil mnie bialy wystający cycuszek... Tak samo jak u naszej Dejzi.. Kilka plamek także mniej więcej pasuje... Zastanawiam się czy Pani moglaby nas oklamać... Czy plamki mogą te jasne mogą znikać? mogłaby okłamać bo to "hodowla" klatkowa... więc ona się mogła pozbyć suki nieproduktywnej byle gdzie i teraz nie chce żeby do niej trafił ktoś - proste... plamki jasne nie znikają - bledną ciemnie i zlewają się z jasnymi więc "wzorki" się zacierają jak pies jest nieopalony Quote
magdola Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 malawaszka napisał(a): plamki jasne nie znikają - bledną ciemnie i zlewają się z jasnymi więc "wzorki" się zacierają jak pies jest nieopalony Pies z wiekiem tez ciemnieje :) Quote
malawaszka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 magdola napisał(a):Pies z wiekiem tez ciemnieje :) ale cały? czy piszesz o tych plamach "wątrobowych" które się u grzywców pojawiają? Quote
magdola Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 malawaszka napisał(a):ale cały? czy piszesz o tych plamach "wątrobowych" które się u grzywców pojawiają? Ogólnie skóra robi się z wiekiem coraz ciemniejsza a włosy jaśnieją. Moja Aira przyjechała do mnie prawie czarna z białym a teraz jest kremowo biała ;) A ma niecały rok... Nie jestem specem od "golasów" ale wiem, że od słońca się opalają i to bardzo lubią, temperatura ich ciała jest wyższa niż u innych psów, i z wiekiem skóra ciemnieje ogólnie lekko a na lato to wogóle inny pies niż zimą. Wyobraziłam ja sobie z ogolonym pysiem, uszami (zresztą jak by miała całkowicie zarośnięte i by stały to by była rewelka;)), podgolonym tyłeczkiem.....mmmmm...."ciacho" :):D Quote
Iza. Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 magdola napisał(a): a włosy jaśnieją. A to akurat nie jest zadna reguła ;) Grzywki pod tym względem sa bardzo specyficzne. Na szybko, że by nie być gołosłownym spójrz na tego psa http://www.chinesecrested.no/en/registry/66386/Sasquehanna+Margrabia.html Urodził się kremowy, później baardzo zjaśniał, a teraz znów ciemnieje. Quote
magdola Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Iza. napisał(a):A to akurat nie jest zadna reguła ;) Grzywki pod tym względem sa bardzo specyficzne. Na szybko, że by nie być gołosłownym spójrz na tego psa http://www.chinesecrested.no/en/registry/66386/Sasquehanna+Margrabia.html Urodził się kremowy, później baardzo zjaśniał, a teraz znów ciemnieje. Specyficzne są ale pewnie się zgodzisz, że wyjątek stanowi regułę:) Grzywki raczej jaśnieją, może potem z wiekiem i ciemnieją.... Jeszcze tego nie "dożyłyśmy":D Poza tym często tak jest że dorosły niczym nie przypomina szczeniaka (czyli siebie jak byl szczeniakiem). Ja akurat znam przypadki jaśniejących włosów u hl....... Quote
gameta Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 a mnie na tym zdjęciu uderzyło, że tamtej grzywce też wypada jęzor - tak charakterystycznie a ujęcie jest takie, żeby było słabo widać. I tak, Kana, ten sterczący cycuch... Na moje to może być ta sama... Quote
malawaszka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 gameta napisał(a):a mnie na tym zdjęciu uderzyło, że tamtej grzywce też wypada jęzor - tak charakterystycznie a ujęcie jest takie, żeby było słabo widać. I tak, Kana, ten sterczący cycuch... Na moje to może być ta sama... też tak myślę tym bardziej, że Ress mi pisała, że widziała inne zdjęcia tej suni i ten język miała na wierzchu, ale lepiej niech ona nie wraca tam skąd pochodzi... zdecydowanie NIE! Quote
gameta Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 malawaszka napisał(a):też tak myślę tym bardziej, że Ress mi pisała, że widziała inne zdjęcia tej suni i ten język miała na wierzchu, ale lepiej niech ona nie wraca tam skąd pochodzi... zdecydowanie NIE! Teraz??? Teraz to Kana by mogła ich przez gęsty las pozdrowić ewentualnie, a nie psa oddać :) Dejzi jak przystało na księżniczkę będzie pewnie miała pałac do zamieszkania ;) (Kana, Dejzi jakoś dziwnie wygląda, jak się to pisze nie po polskiemu?) Quote
magdola Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Przeprowadziłam "prywatne śledztwo" (jestem w tym dobra bo ostatnio odzyskałam skradziną nam konsolę:)) stwierdzam, że to ta sama sucz....:shake: Po pierwsze sutek, po drugie prawy przedni łokieć, po trzecie prawe tylne kolano..... (nie wiem czy pies ma kolana, no ale mniej więcej chyba wiecie o co chodzi) sa białe i plamki są identyczne na obu zdjęciach! Kochani trzymajcie ją z dala od Pani z Kwidzyna!!! Ja naprawdę widziałam psy stamtąd i ona to jest jeszcze w bardzo, bardzo dobrym stanie!!! Pani swego czasu "skupowała" chore suki buldogów i domyślcie się.... Widok makabryczny......... Quote
malawaszka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 magdola napisał(a):Kochani trzymajcie ją z dala od Pani z Kwidzyna!!! Ja naprawdę widziałam psy stamtąd i ona to jest jeszcze w bardzo, bardzo dobrym stanie!!! Pani swego czasu "skupowała" chore suki buldogów i domyślcie się.... Widok makabryczny......... a to wszystko pod radosnym szyldem ZKwPl - normalnie rzygać się chce na to wszystko.... Quote
Asior Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 *zaba* napisał(a):A mnie zastanawia to zdjecie... Bylo ono na nk u mojego znajomego, dodane w czerwcu... To nie ta sama psina?????? nie to pies z tego artykułu ;) : http://deser.pl/deser/1,97052,6764007,Najbrzydszy_Pies_Swiata_2009___oto_zwyciezca_konkursu_.html za to wyobraźcie sobie, ze ona za pare lat będzie wyglądała jak SAM :D albo tak :D Quote
Kana Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Magdola z ust mi to wyjelaś. Takie same widze podobieństwa... Plamki się niektóre zgadzają trochę kawalki są przyciemniale ale później gdzieś tak jakby dalej się to lączylo. A uszy przecież odrastają... tzn sierść ;) Jestem już pewna że to ta sucz. ktoś kto się na tym zna poszukać o niej jak najwięcej informacji ?? Dla pewności i uspokojenia was wszystkich. Sucz jest u mnie na salonach, jest traktowana jak księżniczka i tak już będzie miala do końca życia! Nigdzie nie wróci! Wyleczymy ją, ogolimy, wypięknimy i znajdziemy dla księżniczki kochający dom! Taki który przejdzie nasze wszystkie testy i próby! Taki w którym nie będę miala ani chwili zawachania ani żadnego ale !! Dziewczyny nie wstawiajcie takich zdjęć bo ktoś pomyśli że takiego gremlina mam na tymczasie :evil_lol: Quote
magdola Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kana napisał(a): Dziewczyny nie wstawiajcie takich zdjęć bo ktoś pomyśli że takiego gremlina mam na tymczasie :evil_lol: Ja się prawie obraziłam....:diabloti: Quote
Kana Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Prawie robi wielką różnicę !! ::P Sunia wlasnie po następnej kąpieli. Wydaje im się że skórka się w niektórych miejscach polepszyla. Nabrala różowego kolorku. Pozbylyśmy się syfu i brudu ze skóry. Dlugo szorooalam może dlatego taka czerwona :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
magdola Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ona dopiero będzie piękna po kilku tygodniach:) Dokopałam się, że sunia swego czasu bła teyż w hodowli "z chmielnik". Szukam dalej, tylko ciężko znaleźć.... Quote
Kana Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Najważniejsze dla mnie znaleźć datę urodzin... Bo chyba to : dob: 05.08.2001 Nie jest ? Quote
Kana Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Najważniejsze dla mnie znaleźć datę urodzin... Bo chyba to : dob: 05.08.2001Nie jest ? Quote
magdola Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Tak to 05.08.2001. Nie wiem jak z tym w Związku, bo może warto byłoby ich powiadomić...... Powiedzieć, że to ta sunia i gdzie przebywała ostatnio, i czy nikt niczego nie zgłaszał..... Albo po prostu zadzwonić do zk do którego należy hod. w Kwidzynie i zapytać czy sunia tam jest zarejestrowana? Tylko obawiam się, żeby w taki sposób nie trafiła spowrotem....... Quote
Kana Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 ZNALAZLAM JĄ !!!!!! To nie A a B na końcu!!!!! http://zchmielnik.republika.pl/foto/bilder/rodowody/RODOWOD8.JPG !!!!!!!! JUPI!!!!!! Quote
Asior Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kana napisał(a):ZNALAZLAM JĄ !!!!!! To nie A a B na końcu!!!!! http://zchmielnik.republika.pl/foto/bilder/rodowody/RODOWOD8.JPG !!!!!!!! JUPI!!!!!! jak???? :crazyeye: jak Ci się to udało???? Quote
Kana Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Nie wiesz że Kana potrafi wszystko !! :D Wlazłam na stronę hodowli Z chmielnik i mają tam zdjęcia rodowodów. Szukalam wśród wszystkich grzywaczy i porównywalam numery tatuaży. Faktycznie to może być B gdyż dol jest zamazany! I zgadza się suka ze zdjęcia z jej imieniem i przydomkiem! Magdolka dziękuje za wskazówkę! Czyli suka ma prawie 9 lat!! Ja piierdziele!! Quote
magdola Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kana napisał(a):Nie wiesz że Kana potrafi wszystko !! :D Wlazłam na stronę hodowli Z chmielnik i mają tam zdjęcia rodowodów. Szukalam wśród wszystkich grzywaczy i porównywalam numery tatuaży. Faktycznie to może być B gdyż dol jest zamazany! I zgadza się suka ze zdjęcia z jej imieniem i przydomkiem! Magdolka dziękuje za wskazówkę! Czyli suka ma prawie 9 lat!! Ja piierdziele!! A mówiłam że to ona :) czli Pani z hodowli C....i kłamała :mad: bo ona u niej była na bank! Nie dziękuj :oops: , nie ma za co. Kana wyślij mi adres na pW to Ci ten Kerabol wyślę :) Nie jest cały, ale mało użyty i fajny na włos i skórę :) Czyli już nie mogła rodzić pod patronatem ZK to się pozbyli :mad: bo 9 lat to granica....:angryy::angryy::angryy: Quote
Kana Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Już wysylam pw. Tak sunia pewnie już byla zbędna i inni pseudo widząc sunie w takim stanie także się jej pozbywali... Ehh... Nie wierze że ona ma tyle lat! Jeszcze niecaly rok temu tak ladnie wyglądala.. co czlowiek może zrobić z psem :( Quote
magdola Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kana napisał(a):Już wysylam pw. Tak sunia pewnie już byla zbędna i inni pseudo widząc sunie w takim stanie także się jej pozbywali... Ehh... Nie wierze że ona ma tyle lat! Jeszcze niecaly rok temu tak ladnie wyglądala.. co czlowiek może zrobić z psem :( Nie przejmuj się niedługo będzie wyglądała tak samo :) Do tego niedługo lato.... "D Quote
Recommended Posts