mru Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 szwy są rozpuszczalne, więc pewnie gdzieś za tydzień zdejmą jej kołnierz nie wiem, która bardziej. podejrzewam, że najpierw wezmą Nove, bo jest młodsza. Quote
Talcott Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Nie dam Jej na żadną ............... giełdę:angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad: Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Od srody/czwartku Nova moze przyjechac na tymczas platny do mojej sasiadki. 10zl/dobra + karma i leczenie. Warunke: SUNIA musi tolerowac dzieci! male dzieci! ps. mru mam kontenerek po Kostku a raczej konteresisko! Kostek trafil do rewelacyjnego domu. Podejscie Pani do swojego wieku i wieku psa rewelacyjne :) Kostek wszedl do mieszkania. Czekalo na niego poslanko, miseczka z jedzeniem i piciem no i jego Pani :) Ogon podniosl do gory, merdal nim non stop i wycieral sie o dywan. Poniewaz smierdzial i mial niemila siersc zalecilam Pani kapiek Kostka po wieczornym spacerze. Jemu tez bedzie lepiej, oczyscie sie i wymasuje jego skorwe :) Oddalam dokumenty, umowe gdzies mam :) Wsadze ja do kontenera, ktory zawali caly moj balkon )no, prawie caly ) Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Co to za przytulisko???? ktore wywozi psy na gielde i daje nie wiadomo kumu!!! Quote
malagos Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Mru, a zdarza sie, że na giełdzie pies nie pójdzie i wraca do przytułku? Quote
mru Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 malagos - jak nie pójdzie to wraca! zawsze. jeden pies był u doktora 2 lata doktor nie usypia ani nie porzuca - na pewno więcej na temat giełdy tu, w tym poście: POST#225 Madallena - dzięki ogromne za Kostka :D no a ten tymczas - myślę, że trzeba się zdecydować tylko podstawowa sprawa - jakie są te dzieci w stosunku do psiaków? bo Nova jest strasznie w sobie zamknięta, jak ktoś ją wytarmosi albo będzie ze nią biegał to odpada :( ona musi mieć spokój i powoli ktoś musi ją otwierać no i kasę trzeba zbierać w takim razie :roll: ja nie mam ani złotówki teraz, nawet na karmę dla swoich psiaków no ale myślę, że Nova szybko znajdzie dom - byle była bezpieczna kontenerek mogę odebrać chyba każdego dnia w tygodniu popołudniu :) Quote
Talcott Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 No to ręce trochę opadają - małe dzieci do subtelnych nie należą:shake: To zbieramy pilnie kasę na DT ten albo inny! Mru ! dopisz to w tytule, co? Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 sprawa wyglada nastepujaco: Sasiadka mieszka na dole pode mna. Bierze latwe psiaki, kocha je i rozpieszcza. Ma syna ok rocznego. On jest nauczony postepowania z psami aczkolwiek nie mozna dac gwarancji, ze nie pociagnie, nie pdejdzie itp. Poniewaz wszystkie psiaki, ktore ma sa ode mnie :) staram sie jej pomagac. Jezeli pies jest trudny (a taki mega trudny jeszcze sie nie zdarzyl) biore go do siebie. Tak samo bedzie w tym przypadku. Ja pracuje troszke z psami. Ucze ich zasad i eliminuje zle cechy (no, musze sie pochwalic, ze moj kosciotrup juz nie warczy przy misce i mozna tam glowe wsadzic jak je :) Quote
Talcott Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 No to kasa pilnie potrzebna!!!! Dobrze że Ty jesteś w pobliżu to dopilnujesz jakby co! Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 jak trzeba bedzie wezme do siebie, chociaz na razie musze odpoczac. Przekroczylam ostatnio wszelkie granice majac przez jakis czas 4ry psiaki w domu,. To o 2 za duzo - smierdzi mi w mieszkaniu! wlasnie sprzatam :) ale jakos mi to nie idzie :P Quote
mru Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 ja mam 4 i nie śmierdzi :P i tylko jeden jest tymczasem ;) nie no, jak ona ma tylko jednego rocznego syna to myślę, że spoko :) nie boję się Nova taka strasznie wycofana nie jest :) piszę się na to. tylko jeszcze jedna sprawa. musimy podać ją w papierach w lecznicy jako właściciela stałego - może być? i tak samo chip będzie na nią (jak to jest z przerejestrowaniem później chipa?) Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 nie ma sprawy :) Wlasnie, jak to jest z przerejestrowaniem czipa? Quote
__Lara Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 To podniosę, bo tu chyba $ trzeba będzie zbierać! Quote
auraa Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 przepraszam za offa ale maluch długo nie pożyje http://www.dogomania.pl/threads/177074-Pomocy-Rudy-maA-y-pies-biega-po-Alejach-Jerozolimskich-PruszkA-w Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ten za to dziala...LEN w tragicznym stanie. prawdopodobnie z NUZENCEM :( POMOCY! http://www.dogomania.pl/threads/177400-Wylysialy-100letni-LEN-wyciagniety-ze-schronu-Potrzebne-wsparcie-finansowe-PILNIE?p=13864819 Quote
mru Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 właśnie nie wiem jak to jest, ale istnieje taka możliwość a warto by było, żeby ją od razu zachipowali :) nie? Quote
koosiek Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Zerknęłam na moje umowy o chip, ale nic tam nie ma o zmianie danych. Na pewno można to zrobić przez internet, trzeba się tylko zarejestrować na stronie bazy, w której jest nr zapisany (n. p. Safe Animal). Do rejestracji potrzebny jest nr chipa. Quote
mru Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 ja też myślę, że to nie ma problemu :) czyli co? zbieramy kasę na to DT? i na karmę (my karme po cenie hurtowej możemy kupić) Madallena - czy płacić trzeba z góry? Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Nova moze przyjechac w czwartek. Mam nadzieje, ze BUgi pojedzie juz do Lublina :) ehhh, ta pogoda :) Tylko zeby karme miala. Jak chcecie jej karme dawac? Quote
mru Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 jaką? :) nie wiem, może jakieś Bento? to taniej zawsze a niełze chyba... no i chyba suche najłatwiej? czyli zbieramy - do czwartku fajnie by mieć kasę chociaż na karmę, bo ja jestem spłukana :/ TZ będzie w hurtowni w czwartek właśnie. Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 suche suche! tylko suche :) Ona troche u mnie bedzie siedziala (pracuje w domu, bede ja brala w ciagu dnia, po co ma siedziec sama) Bedzie podjadanie z misek :) bankowo! I od razu podpowiedz: moje jedza Ariona wymieszanego z Husse. Moze cos z tego... bedzie mi latwiej, nie mam mozliwosci odseparowania misek, dlatego moje tymczasy zawsze tyja ;) Czy ona jest chudzielcem? Quote
mru Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 ona jest raczej chudzielec, tak ;) nie jakoś starsznie, bo z drugiej strony jest bardzo drobna :) a ile to by kosztowało? ta karma Twoja? bo takie Bento to 3 kg bym kupiła (na jakieś 2 tygodnie by miała) i to kosztuje jakieś 30 zł. cena tu gra rolę, bo na razie nie ma ani złotówki :( a ona teraz w przytulisku je karmę marki PUPIL :roll: to każda będzie lepsza :eviltong: czy za DT trzeba z góry? Quote
Recommended Posts