Jump to content
Dogomania

Nova już... w novym domku :) u siebie na Woli - trzymaj się, kochana!

Recommended Posts

Posted

szwy są rozpuszczalne, więc pewnie gdzieś za tydzień zdejmą jej kołnierz

nie wiem, która bardziej. podejrzewam, że najpierw wezmą Nove, bo jest młodsza.

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od srody/czwartku Nova moze przyjechac na tymczas platny do mojej sasiadki. 10zl/dobra + karma i leczenie. Warunke: SUNIA musi tolerowac dzieci! male dzieci!

ps. mru mam kontenerek po Kostku a raczej konteresisko!

Kostek trafil do rewelacyjnego domu. Podejscie Pani do swojego wieku i wieku psa rewelacyjne :) Kostek wszedl do mieszkania. Czekalo na niego poslanko, miseczka z jedzeniem i piciem no i jego Pani :)
Ogon podniosl do gory, merdal nim non stop i wycieral sie o dywan. Poniewaz smierdzial i mial niemila siersc zalecilam Pani kapiek Kostka po wieczornym spacerze. Jemu tez bedzie lepiej, oczyscie sie i wymasuje jego skorwe :) Oddalam dokumenty, umowe gdzies mam :) Wsadze ja do kontenera, ktory zawali caly moj balkon )no, prawie caly )

Posted

malagos - jak nie pójdzie to wraca! zawsze. jeden pies był u doktora 2 lata
doktor nie usypia ani nie porzuca - na pewno

więcej na temat giełdy tu, w tym poście:
POST#225

Madallena - dzięki ogromne za Kostka :D

no a ten tymczas - myślę, że trzeba się zdecydować
tylko podstawowa sprawa - jakie są te dzieci w stosunku do psiaków?
bo Nova jest strasznie w sobie zamknięta, jak ktoś ją wytarmosi albo będzie ze nią biegał to odpada :( ona musi mieć spokój i powoli ktoś musi ją otwierać

no i kasę trzeba zbierać w takim razie :roll: ja nie mam ani złotówki teraz, nawet na karmę dla swoich psiaków
no ale myślę, że Nova szybko znajdzie dom - byle była bezpieczna

kontenerek mogę odebrać chyba każdego dnia w tygodniu popołudniu :)

Posted

sprawa wyglada nastepujaco:

Sasiadka mieszka na dole pode mna. Bierze latwe psiaki, kocha je i rozpieszcza. Ma syna ok rocznego. On jest nauczony postepowania z psami aczkolwiek nie mozna dac gwarancji, ze nie pociagnie, nie pdejdzie itp.

Poniewaz wszystkie psiaki, ktore ma sa ode mnie :) staram sie jej pomagac. Jezeli pies jest trudny (a taki mega trudny jeszcze sie nie zdarzyl) biore go do siebie. Tak samo bedzie w tym przypadku.
Ja pracuje troszke z psami. Ucze ich zasad i eliminuje zle cechy (no, musze sie pochwalic, ze moj kosciotrup juz nie warczy przy misce i mozna tam glowe wsadzic jak je :)

Posted

jak trzeba bedzie wezme do siebie, chociaz na razie musze odpoczac. Przekroczylam ostatnio wszelkie granice majac przez jakis czas 4ry psiaki w domu,. To o 2 za duzo - smierdzi mi w mieszkaniu! wlasnie sprzatam :) ale jakos mi to nie idzie :P

Posted

ja mam 4 i nie śmierdzi :P i tylko jeden jest tymczasem ;)

nie no, jak ona ma tylko jednego rocznego syna to myślę, że spoko :) nie boję się
Nova taka strasznie wycofana nie jest :)

piszę się na to. tylko jeszcze jedna sprawa. musimy podać ją w papierach w lecznicy jako właściciela stałego - może być? i tak samo chip będzie na nią (jak to jest z przerejestrowaniem później chipa?)

Posted

Zerknęłam na moje umowy o chip, ale nic tam nie ma o zmianie danych. Na pewno można to zrobić przez internet, trzeba się tylko zarejestrować na stronie bazy, w której jest nr zapisany (n. p. Safe Animal). Do rejestracji potrzebny jest nr chipa.

Posted

ja też myślę, że to nie ma problemu :)

czyli co? zbieramy kasę na to DT? i na karmę (my karme po cenie hurtowej możemy kupić)

Madallena - czy płacić trzeba z góry?

Posted

jaką? :)

nie wiem, może jakieś Bento? to taniej zawsze a niełze chyba... no i chyba suche najłatwiej?

czyli zbieramy - do czwartku fajnie by mieć kasę chociaż na karmę, bo ja jestem spłukana :/
TZ będzie w hurtowni w czwartek właśnie.

Posted

suche suche! tylko suche :)
Ona troche u mnie bedzie siedziala (pracuje w domu, bede ja brala w ciagu dnia, po co ma siedziec sama)
Bedzie podjadanie z misek :) bankowo!

I od razu podpowiedz: moje jedza Ariona wymieszanego z Husse. Moze cos z tego... bedzie mi latwiej, nie mam mozliwosci odseparowania misek, dlatego moje tymczasy zawsze tyja ;)

Czy ona jest chudzielcem?

Posted

ona jest raczej chudzielec, tak ;) nie jakoś starsznie, bo z drugiej strony jest bardzo drobna :)

a ile to by kosztowało? ta karma Twoja? bo takie Bento to 3 kg bym kupiła (na jakieś 2 tygodnie by miała) i to kosztuje jakieś 30 zł.

cena tu gra rolę, bo na razie nie ma ani złotówki :(

a ona teraz w przytulisku je karmę marki PUPIL :roll: to każda będzie lepsza :eviltong:

czy za DT trzeba z góry?