Jump to content
Dogomania

Nova już... w novym domku :) u siebie na Woli - trzymaj się, kochana!

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madallena napisał(a):
Mala dominantka powinna miec na imie CIEN. lazi wswzedzie za czlowiekiem. Idziesz do kuchni, ona za Toba. Idziesz do lozka, ona za Toba, idziesz do kibelka ona za Toba :) normalnie cien :)

hehe :) To psy tak nie robią normalnie? :hmmmm: Nasz Fąfel całe swoje 1,5 roczne życie tak ma:niewiem: Myślałam, że to normalne u psa :grin:

Posted

Madallena napisał(a):
hehehe. sie psa wygania z pokoju :) a nie obserwatora sobie zostawia! zboczency !!! :)

oj baby baby :D :D Tylko tak dopowiem, bo się powstrzymać nie mogę, że koty to obowiązkowo trzeba wywalać z pokoju :) Te to dopiero pomysły mają :D

Posted

ahaha aż nie chcę wiedzieć :P mnie szok dopadł jak Hazmat chciał się przyłączyć, myślał, że jakiś group czy co... :roll:

a ja znów przed 22 :) (każda pora dobra w sumie)

a Nova będzie miała dziś gości, o.

Posted

Co mam dopisać do ogłoszenia Novy? że toleruje dzieci, czy że lubi? a może łagodna w stosunku do dzieci?
... inaczej. wklejam dotychczasowy tekst jej ogłoszenia i poproszę o weryfikację. Co dodać, co zmienić, co poprawić??

Szukam na stałe kochającej rodziny

Wołają na mnie Nova. Gdy przywieziono mnie do przytuliska pod Warszawą było mi bardzo ciężko. Miałam depresję, nie wychodziłam z kąta i płakałam. Dziś czuję się już lepiej. Teraz mam nadzieję… Nadzieję, że znajdę człowieka, który mnie pokocha i da mi ciepły kąt w swoim domu.

Jestem niewielką (ważę około 5 kg), około dwuletnią, smukłą i bardzo miłą sunią. Mam miękką, sterczącą na wszystkie strony sierść. Jestem grzeczna, umiem chodzić na smyczy, toleruję inne psy. Jestem też bardzo kontaktowa, choć trochę nieśmiała. Bardzo lubię towarzystwo ludzi.

Jeśli chciałbyś/chciałabyś mnie poznać zadzwoń tutaj:

KONTAKT w sprawie adopcji:

Magda: 604 129 008
Paweł: 509 075 051
mail: [email protected]

Pieska można obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami :) w dni powszednie jest to możliwe nawet do godziny 22.

Nova przed adopcją zostanie wysterylizowana i zachipowana

Posted

to Madallena niech powie o tych dzieciach :)

Kocia, jeśli chcesz dziś ogłaszać Novę to wstrzymaj się do jutra :) i ogłoś innego psiaka :) (albo zrób sobie wolne)

Posted

Nova diametralnie sie zmienila wiec i oglosenie trzeba zmienic:

Szukam na stałe kochającej rodziny

Wołają na mnie Nova. Gdy przywieziono mnie do przytuliska pod Warszawą było mi bardzo ciężko. Miałam depresję, nie wychodziłam z kąta i płakałam. Dziś czuję się już lepiej. Teraz mam nadzieję… Nadzieję, że znajdę człowieka, który mnie pokocha i da mi ciepły kąt w swoim domu.

Jestem niewielką (ważę około 7,5 kg), około dwuletnią, smukłą i bardzo miłą sunią. Jestem typowym przedstawicielem psow szorstkowlosych. Jestem czarna, miejscami podpalana a na szyi mam bialy kolnierzyk. Jestem grzeczna, umiem chodzić na smyczy, potrafie chodzic przy nodze, jestem bardzo karna i przychodze przywolana, toleruję inne psy. Bardzo lubie rozdawac buziaki, chodze za czlowiekiem jak cien, spie w lozku i kocham. Mam krociutki ogonek, ktorym macham we wszystkie strony - taka jestem teraz szczesliwa!
Uwielbiam dzieci - lubi dawac im buziaki! Jem sucha karme, gotowane jedzenie - nie mam problemow z zoladkiem.

No a ja czekam na odwiedziny miedzy 16 a 17 :)

Posted

no ładnie :)

a TZ miał jeszcze jeden telefon o Novę (ale mówi, że tak średnio mu się podobał)
ew. ma oddzwaniać do pani jakby coś

Posted

mru napisał(a):
TZ miał JESZCZE JEDEN telefon o Novę!

pani ma dowiadywać się wieczorem, co wyszło z wizyty pani nr 1

To pani nr#1 ma dzisiaj odwiedzic Nova u Madalleny??? Co to za pani?

Posted

Nova sie klania:

kuleczka kochana

lozko, ulubione miejsce Novej :)

o tak w nim spie :)

a tak goja mi sie szwy :) (nie miala kaftanika ani klosza, ale wytlumaczylam jej, ze nie moze tego lizac bo zepsuje. Jak widac jest bardzo pojetna :)

Posted

myślę o nich ciągle - o Korze i Novie
to musi być dla nich stresująca noc
ale będzie dobrze... prawda? :roll:

Nova już w swoim domku :) z przemiłymi ludźmi na Woli. Myślę, że będzie im razem dobrze :)

malutka, trzymamy kciuki... :p

Madallena - Nova to nie ten sam pies :) dzięki! czekam na podliczenie DT :)

Posted

Dziewczyny wybaczcie nie bijcie ale sprawa pilna potrzebna pomoc w ogłaszaniu i rozsyłaniu wątku . Pies potrzebuje DS na cito !!

http://www.dogomania.pl/threads/177963-Cudo-wywalone-jak-A-mieAE-na-bruk-Pomocy-w-ogloszeniach-PILNIE-DS?p=13917145

Posted

Podsumowujac:
Nova jest mega przekochana i wdzieczna sunia!
Wzielam ja jako wystraszona, niesmiala kropeczke, ktora przezyla prawie natychmiastowa metamorfoze.

Z brudnej, smierdzacej, niemilej w dotyku suni stala sie blyszczaca ze sterczacymi na wszystkie strony wloskami tanczaca na dwoch lapkch z wiecznie krecacym sie kikutkiem panna o wspanialych, madrych oczach.

Ta suka byla tak cholernie wdzieczna, ze az trudno to opisac! Kladla glowe na szyi, kladla sie cala na klatce piersiowej, zawsze bacznie obserwowala to, co dzieje sie wokol. Lizala dzieciaki, dawala robic ze soba wszystko malemu rocznemu bachorowi :) oczywiscie pod naszym nadzorem.

Na spacerkach pieknie sie pilnowala. Acha! od dwoch dni chodzila bez smyczy :) nie bylo takiej potrzeby. Nie trzeba bylo wolac, bardzo sie pilnowala!

Kochana, cudowna, zeby bylo jej jak najlepiej :)

ps. tesknie za nia strasznie...

Mala siedziala u Nas:
1. sroda
2. czwartek
3. piatek
4. sobota
5. niedziela

czyli 10zl x 5 dni +
+ karma...nie mam pojecia ile zjadla. Cos okolo dwoch miarek dziennie, to ile bedzie?

Widzicie tam taki malutki kawaleczek po prawej stronie? to moje miejsce :P:P