Jump to content
Dogomania

Fruzia ma domek ma cudowny domek !! Dług spłacony !! Dziękujemy !!!

Recommended Posts

Posted

Boszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee - nastepne psie dziecko.. i jeszcze wyglada jak moja Zara w tym wieku.

25zl deklaracja jednorazowa - 1 lutego tylko tyle moge bo mi sie pare bid nazbieralo ale moze troszke pomoze. Prosze o konto na pm

Do gory uszy malutjka......

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emigrantka napisał(a):

Do gory uszy malutjka......

Oj... uszy do góry będą jak najbardziej! Na razie tylko jedno zaczyna stawać ;)!
Sunia jest cudna!

Wczoraj na ostatnim "spacerze" jeśli tak można nazwać 2-3 minutowe przechadzki zrobiła piękną qpę. Dzisiaj rano też i po południu. Ale nie ma biegunki - załatwia się normalnie.

Całą noc przespała super. Miałam obawy czy nie będę musiała wstawać w nocy, żeby ją wyprowadzić (naszykowałam sobie ciuszki czyli kożuch i gumiaki, żeby tylko szybko wsunąć na siebie na śpiąco), ale spała całą noc. Obudziła się razem z dziećmi czyli ok 6 i wtedy wyszłyśmy.

Dzien wygląda tak:
Budzenie, od razu "spacer" (3 min), jedzenie (2,5 min), zabawa (45-60 min), spanie (60-120 min).
I od nowa - budzenie, spacer, zabawa, spanie!

Fruzia jest naprawdę bardzo grzecznym psem. Nie ma z nią absolutnie żadnych problemów. No może z wyjątkiem poskromienia jej energii. To dzieciak i dla niej teraz podstawą życia jest zabawa, a nie może, biedna!

Ponieważ nie ma zdjęć od obarczusia, które wysłałam wczoraj spróbuję zaraz coś powklejać. Tylko się nie śmiejcie jak mi coś nie wyjdzie,proszę!

Te są z wczoraj:

Posted

Jaka ona piękna:loveu::loveu: Szkoda ze musi siedziec w tej klatce misia. No ale to dla jej dobra, trzymam kciuki zeby syzbko wracala do zdrowka! Jeszcze będzie biegac i wariowac;)

Posted

O rany ale cudo :loveu:

Moja jak byla mala tez miala misia, tzn Gromita miala.. zjadla go.. z milosci oczywiscie heheheh

Ja sie troche pogubilam chyba w tym watku - czy ta psia pieknosc jest w DT czy na stale u Ciebie?

No zakochalam sie normalnie bo moja Zara tez miala takie postrzepione usiska klapniete jak byla mala.....

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Awit napisał(a):
Jaka biedna w tej klatce, ale to dla jej dobra

A tam biedna... moja jak byla smarkata tez miala klatke - i bardzooooooooooooooooooooo ja lubiala. Na gore klatki polozylam koc i zwisal na 2 boki, 3 bok byl przysuniety do sciany i tylko ta czesc w wyjsciem byla "odslonieta" - psica miala tam swoja "kryjowke" i co w domu zginelo to wiadomo bylo ze bedzie wlsanie w tej klatce.....wszystko tam wlekla....

Przesliczne to psie dziecko :D

Posted

Emigrantka napisał(a):

Ja sie troche pogubilam chyba w tym watku - czy ta psia pieknosc jest w DT czy na stale u Ciebie?

Jest w moim hoteliku, który jest w powijakach.
Będzie u mnie do środy. Potem jedzie do jednej z dogomaniaczek na DT.

Posted

Ja nie bardzo rozumiem roznice miedzy DT a platnym hotelikiem.. za krotko tu jestem.

Czy jezeli Malutka jedzie do DT to znaczy ze nie trzeba jej deklaracji tak jak sie robi jak psie jedzie do hoteliku?

Oswieci mnie ktos madry?

dzieki...

Posted

[quote name='Emigrantka']Ja nie bardzo rozumiem roznice miedzy DT a platnym hotelikiem.. za krotko tu jestem.

Czy jezeli Malutka jedzie do DT to znaczy ze nie trzeba jej deklaracji tak jak sie robi jak psie jedzie do hoteliku?

Oswieci mnie ktos madry?

dzieki...

Deklaracje są potrzebne zawsze - na leczenie, karmę czy opłacenie pobytu.
Dom tymczasowy to miejsce w którym pies przebywa do czasu znalezienia domu stałego. Opiekun tymczasowy zajmuje się psem pod prawie każdym względem, czyli socjalizuje, wychowuje, karmi, kąpie i lata do weta. A dogomaniacy zbierają deklaracje.
Hotelik działa na zasadzie działalności gospodarczej i jest zawsze płatny. Pies do hoteliku jest przyjmowany na określonych w umowie zasadach.

Zerknij np. tutaj

Posted

[quote name='mysza 1']Ależ ona śliczna:loveu:

No to masz jeszcze :eviltong::loveu:i sie zakochój ...albo zakoch*j :niewiem::

Na zdjęciach widać, że Niunia ma jedno uszko bardziej! Za chwilkę będą stały oba!

I niestety wszystkie zdjęcia są od tyłu, bo jedną ręką prowadziłam "prowadzącego" psa a drugą robiłam zdjęcia. Ma uszkodzony kręgosłup i ma fory dziewczyna! Ale następnym razem, jak już będzie zdrowa nie będzie tak przyjemnie - ja będę "ciągnąć" :evil_lol:!

i sie zakochój ...albo zakoch*j :niewiem: