Jump to content
Dogomania

Fruzia ma domek ma cudowny domek !! Dług spłacony !! Dziękujemy !!!

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przestrzegam długotrwały transport może suni bardzo zaszkodzić. Miałam u siebie niepełnosprawną ONkę Bonę, z podobnym schorzeniem. Pojechała do DS do Szczecina, po podróży jej stan się bardzo pogorszył - nigdy już nie stanęła na tylnych łapach, choć przed wyjazdem była jeszcze całkiem samodzielna.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Miałam u siebie niepełnosprawną ONkę Bonę, z podobnym schorzeniem. Pojechała do DS do Szczecina, po podróży jej stan się bardzo pogorszył - nigdy już nie stanęła na tylnych łapach, choć przed wyjazdem była jeszcze całkiem samodzielna.

Z tego co wiem (a wiem od opiekunki Bony), o ile oczywiście mówimy o tym samym psie, u niej były dodatkowo inne problemy, nie do końca możliwe do zdiagnozowania. Szczegółów nie przytoczę, bo byłam u opiekunki Bony dwa razy jakieś 1.5 roku temu, dużo usłyszałam na jej temat, ale z powtórzeniem byłoby gorzej.

Pies transportowany w odopowiednich warunkach, z zachowaniem ostrożności, ma większe szanse na zdrowie i sprawność, niż pies pozostawiony w schronisku, biegający luzem gdy zaleceniem jest ograniczenie ruchu, narażony na popychanie, czy przewracanie przez inne psy. W odruchu dominacji jakiś samiec może na nią nawet naskoczyć i kopulować.

Posted

Fruzia jest sama w kojcu właśnie ze względu na to, by inne psy nie zrobiły jej krzywdy. Jednak kojec jest spory,a lepsza byłaby klatka.
Nie jedziemy jutro do schroniska, ale poprosiłam bebcik by zrobiła suni nowe zdjęcia.
Nie wiem, czy długa droga może jej zaszkodzić- musiałby wypowiedzieć się wet znający przypadek.
Pomoc dla Fruzi jest niezbędna. :-(

Posted

Greven jeśli się zdecydujesz na wzięcie małej pod swoją opiekę podam Ci nr do właścicielki schroniska. Odległość jest spora, a mała koniecznie musiałaby jechać w transporterze- schronisko nie dysponuje sprzętem do pożyczenia- używają sporych metalowych klatek.

Posted

Jutro właściciele schroniska przywiozą sunię do W-wy. Zdecydowaliśmy, że nie ma sensu czekać na samoistną poprawę, tylko trzeba ją dobrze zdiagnozować.
Nie mamy dt, nie mamy pieniędzy, ale suni pomóc trzeba.
Chwilowo może trafić do lecznicy, ale potrzebny jest ktoś, kto przewiezie suczkę jutro spod M1 na Targówku na ul.Kosiarzy- Wilanów w okolicach godziny 13-14.
Czy ktoś może pomóc?

Posted

esperanza napisał(a):
Greven jeśli się zdecydujesz na wzięcie małej pod swoją opiekę podam Ci nr do właścicielki schroniska.

Nie, nie. Chyba się nie zrozumiałyśmy.

Ja zadeklarowałam tymczas dla suki. Nie będę jej na siebie brać ze schroniska, organizować transportu, bo ani nie mam czasu, ani możliwości, ani też nie uważam, że to dobry pomysł. Jeśli ktoś KTO JEST NA MIEJSCU wszystko skoordynuje, to zapraszam - pies może do mnie przyjechać.

Posted

esperanza napisał(a):
Greven jeśli się zdecydujesz na wzięcie małej pod swoją opiekę podam Ci nr do właścicielki schroniska.

Nie, nie. Chyba się nie zrozumiałyśmy.

Ja zadeklarowałam tymczas dla suki. Nie będę jej na siebie brać ze schroniska, organizować transportu, bo ani nie mam czasu, ani możliwości, ani też nie uważam, że to dobry pomysł. Jeśli ktoś KTO JEST NA MIEJSCU wszystko skoordynuje, to zapraszam - pies może do mnie przyjechać.

Posted

Ok, widzę to tak.
Jutro sunia przyjedzie na badania. Jeśli dt w W-wie i okolicach nie znajdziemy, a wet nie stwierdzi przeciwwskazań zdrowotnych, Fruzia pojedzie do Ciebie.

Nie mamy pieniędzy na jej leczenie.

Posted

Ok, widzę to tak.
Jutro sunia przyjedzie na badania. Jeśli dt w W-wie i okolicach nie znajdziemy, a wet nie stwierdzi przeciwwskazań zdrowotnych, Fruzia pojedzie do Ciebie.

Nie mamy pieniędzy na jej leczenie.