Greven Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Pomiędzy Szczecinem, a Gorzowem, tuż przy granicy z Niemcami. Quote
mysza 1 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 I jakie wieści? Sama już pomóc finansowo nie jestem w stanie niestety :( Quote
*Gajowa* Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Przestrzegam długotrwały transport może suni bardzo zaszkodzić. Miałam u siebie niepełnosprawną ONkę Bonę, z podobnym schorzeniem. Pojechała do DS do Szczecina, po podróży jej stan się bardzo pogorszył - nigdy już nie stanęła na tylnych łapach, choć przed wyjazdem była jeszcze całkiem samodzielna. Quote
Greven Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 *Gajowa* napisał(a): Miałam u siebie niepełnosprawną ONkę Bonę, z podobnym schorzeniem. Pojechała do DS do Szczecina, po podróży jej stan się bardzo pogorszył - nigdy już nie stanęła na tylnych łapach, choć przed wyjazdem była jeszcze całkiem samodzielna. Z tego co wiem (a wiem od opiekunki Bony), o ile oczywiście mówimy o tym samym psie, u niej były dodatkowo inne problemy, nie do końca możliwe do zdiagnozowania. Szczegółów nie przytoczę, bo byłam u opiekunki Bony dwa razy jakieś 1.5 roku temu, dużo usłyszałam na jej temat, ale z powtórzeniem byłoby gorzej. Pies transportowany w odopowiednich warunkach, z zachowaniem ostrożności, ma większe szanse na zdrowie i sprawność, niż pies pozostawiony w schronisku, biegający luzem gdy zaleceniem jest ograniczenie ruchu, narażony na popychanie, czy przewracanie przez inne psy. W odruchu dominacji jakiś samiec może na nią nawet naskoczyć i kopulować. Quote
esperanza Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Fruzia jest sama w kojcu właśnie ze względu na to, by inne psy nie zrobiły jej krzywdy. Jednak kojec jest spory,a lepsza byłaby klatka. Nie jedziemy jutro do schroniska, ale poprosiłam bebcik by zrobiła suni nowe zdjęcia. Nie wiem, czy długa droga może jej zaszkodzić- musiałby wypowiedzieć się wet znający przypadek. Pomoc dla Fruzi jest niezbędna. :-( Quote
idusiek Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 to wy nie jedziecie bo pani od haszczaka nie moze sie spotkać czy Wy nie mozecie się spotkać bo nie jedziecie ? eeee, nie moja sprawa... :/ Quote
beka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Potrzeba stałych deklaracji. Gdyby znalazł się bezpłatny dt to byśmy zebrali kasę na leczenie. Quote
idusiek Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Greven proponowa DT, tylko pojechać nie ma kto.. Quote
Cantadorra Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ja sponsoruje transport dla suni. Teraz trzeba zapytac co weci na to, czy Greven dalej chcialaby mala wziac i szukac transportu. Quote
Cantadorra Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Malibo, damy rade, byleby sunia byla do transportu :) Quote
Kika9004 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Cantadorra napisał(a):A gdzie jest Kruszewo? Pod Ostrołęką w województwie mazowieckim :) Quote
Kika9004 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 [quote name='Cantadorra']To ile to kilosow do Greven? Do Szczecina jest 559.26 km. Czyli do Greven jest zapewne troszkę mniej :) Quote
beka Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Przydaby się konsultacja czy mozna ja przewozic na taką odległośc. Quote
esperanza Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Greven jeśli się zdecydujesz na wzięcie małej pod swoją opiekę podam Ci nr do właścicielki schroniska. Odległość jest spora, a mała koniecznie musiałaby jechać w transporterze- schronisko nie dysponuje sprzętem do pożyczenia- używają sporych metalowych klatek. Quote
esperanza Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Jutro właściciele schroniska przywiozą sunię do W-wy. Zdecydowaliśmy, że nie ma sensu czekać na samoistną poprawę, tylko trzeba ją dobrze zdiagnozować. Nie mamy dt, nie mamy pieniędzy, ale suni pomóc trzeba. Chwilowo może trafić do lecznicy, ale potrzebny jest ktoś, kto przewiezie suczkę jutro spod M1 na Targówku na ul.Kosiarzy- Wilanów w okolicach godziny 13-14. Czy ktoś może pomóc? Quote
Greven Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 esperanza napisał(a):Greven jeśli się zdecydujesz na wzięcie małej pod swoją opiekę podam Ci nr do właścicielki schroniska. Nie, nie. Chyba się nie zrozumiałyśmy. Ja zadeklarowałam tymczas dla suki. Nie będę jej na siebie brać ze schroniska, organizować transportu, bo ani nie mam czasu, ani możliwości, ani też nie uważam, że to dobry pomysł. Jeśli ktoś KTO JEST NA MIEJSCU wszystko skoordynuje, to zapraszam - pies może do mnie przyjechać. Quote
Greven Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 esperanza napisał(a):Greven jeśli się zdecydujesz na wzięcie małej pod swoją opiekę podam Ci nr do właścicielki schroniska. Nie, nie. Chyba się nie zrozumiałyśmy. Ja zadeklarowałam tymczas dla suki. Nie będę jej na siebie brać ze schroniska, organizować transportu, bo ani nie mam czasu, ani możliwości, ani też nie uważam, że to dobry pomysł. Jeśli ktoś KTO JEST NA MIEJSCU wszystko skoordynuje, to zapraszam - pies może do mnie przyjechać. Quote
Greven Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 esperanza napisał(a):Nie mamy dt, nie mamy pieniędzy, ale suni pomóc trzeba. Macie DT i macie zadeklarowane pieniądze na transport. Quote
esperanza Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ok, widzę to tak. Jutro sunia przyjedzie na badania. Jeśli dt w W-wie i okolicach nie znajdziemy, a wet nie stwierdzi przeciwwskazań zdrowotnych, Fruzia pojedzie do Ciebie. Nie mamy pieniędzy na jej leczenie. Quote
esperanza Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ok, widzę to tak. Jutro sunia przyjedzie na badania. Jeśli dt w W-wie i okolicach nie znajdziemy, a wet nie stwierdzi przeciwwskazań zdrowotnych, Fruzia pojedzie do Ciebie. Nie mamy pieniędzy na jej leczenie. Quote
xoxoo Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Witam, Od jakiegos czasu odwiedzam dogo ale jestem tutaj nowa.Chciałabym pomóc choć troszkę finansowo.Możecie mi napisać jak to zrobić?Komu przelac pieniądze i na jaki nr konta?Podaje adres do kontaktu: [email protected] Quote
Recommended Posts