jolek68 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 jak możesz to podeślij, łatwiej mi wklejać z chorą jeszcze ręką :) tylko tytuł jaki ma być, jak tu czy zmienić :) Quote
tripti Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 to jest tekst majqa: Tekst dla Soni... Młodość, urok, oddanie. Po prostu Sonia. Ktoś przedświątecznie porządkował dom, a może i własną rzeczywistość (???). Wśród śmieci do uprzątnięcia znalazła się też 1 roczna, przekochana, urocza, szarością i beżem umaszczona Sonia. Biedactwo podchodziło do ludzi, usiłowało zwrócić na siebie ich uwagę, za nią bowiem mógł stać ratunek. Trud nie poszedł na marne, choć ufna Sonia musiała się zmierzyć z całą lawiną rozczarowań. Ludzie udawali, że jej nie dostrzegają, niektórzy ostentacyjnie odwracali się, jeszcze inni reagowali zniecierpliwieniem. W tłumie obojętności pojawiło się jednak w pełni człowiecze, wrażliwe serce, a wraz z nim i pomocna dłoń. Sonia została otoczona opieką na czas poszukiwania dlań docelowego domku. Jak tu nie wierzyć, że po Ziemi stąpają anioły??? Zwracamy się do Państwa z gorącym apelem o włączenie się w cel nadrzędny, jaki przyświeca wybawcy sunieczki. Jest nim napisanie happy endu jej historii. Sonię z powodzeniem można polecić do każdego domu, w tym i w warunki w pełni mieszkaniowe. Jest zdrowym, delikatnym, łagodnym, spokojnym, posłusznym, bez cienia agresji stworzonkiem, zgodnym z innymi suczkami i pieskami, zachowującym czystość, sygnalizującym swoje potrzeby, nie niszczącym, chodzącym na smyczy, bezproblemowo jeżdżącym samochodem, reagującym na wybrane komendy (np."daj łapę", "nie wolno"), co z kolei smutne pewnymi zachowaniami zdradzającym obawę przed...biciem. Sonia to jeden wielki, żywy, myślący i czujący wachlarz zalet! Pierwotnie nie został on doceniony. Może to i dobrze? Niech skorzysta ktoś inny, ktoś, dla kogo Sonia stanie się prawdziwą ozdobą i wspaniałym przyjacielem. Ma ku temu wszelkie zadatki. Osoby zainteresowane adopcją Soni proszone są o kontakt pod numerem 0-608008883 lub pisząc na adres [email protected] Quote
tripti Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 wiesz co, chyba zmienić ten tytuł... on powstał w stanie totalnej bezsilności i braku zainteresowania... Tylko na jaki? ja też jutro postaram się go zmienić, bo jakoś mi nieswojo z takim tytułem... Może: "Za mną rok życia, mam szansę na następny?" już kombinuję chyba jak koń pod górkę:) Wszelkie sugestie co do tematu mile widziane. Quote
jolek68 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 tu pierwszy link, zrobiłam tak: http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?p=141617#141617 napisz czy może być :) to zrobię tak samo dalej :) Quote
tripti Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 fajnie, bardzo fajnie, jeszcze nie dorzuciłam w ogólnym opisie, że już po sterylce jest.... Quote
jolek68 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 to ja dopiszę że po...:) na s-o podam Ci też linka tylko tam by poczytać trza się zalogować :) a reszta już nie:) jak zrobię to wstawię wsio:) Quote
jolek68 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 zaginione/znalezione: http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=5689 s-o: http://forum.stake-out.org/viewtopic.php?p=171282#171282 tyle mogłam :) Quote
tripti Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 dziękuję bardzo bardzo pięknie:) na to ostatnie rzeczywiście trzeba się zalogować, ale to już nie dziś, pozostałe super:) czym się różni syberian od malamuta? Quote
jolek68 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 hi hi:) wyglądem, wielkością...wieloma rzeczami :) a i malamuty mają tylko brązowe oczka :) Quote
tripti Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 tak się zastanawiam, bo sąsiad ma coś, albo malamuta, albo syperiana, ale takiego wysokiego i niestety agresywnego, jak jestem z psami to zawsze omija nas szeeeerokim łukiem, bo coś może się stać ponoć, zawsze wychodziłam z założenia wyciągniętego z filmów, że to takie milusie i dobrze nastawione psy i husky to był po prostu husky, a tu jeszcze takie dodatkowe podziały:) a i myślałam, że typowe dla tych puchatków jest to, że jedno oczko niebieskie a drugie brązowe:) a sąsiad nie przepada za mną pewnie dlatego, że jak moja sunia miała pierwszą cieczkę, to jego pies śpiewał serenady pod drzwiami:) a niosło się pięknie. Quote
jolek68 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 te co są w banerkach to są hasiory chociaż mojego często mylono z malamutem :) bez względu na to są to psy łagodne, no chyba że właściciel je źle traktuje albo nauczone agresji :) masz dobre założenia ale ludzie potrafią je niestety zmienić na gorsze :( Quote
Laura1108 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 No to się zapiszę na wątek Sońki :) Urocza dziewczynka aż żal , że tal długo czeka . Czy on ma dużo ogłoszeń ? Quote
tripti Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 ma sporo ogłoszeń, jutro przerzucę je na pierwsze strony, czeka i czeka, co najgorsze z ogłoszeń ani jednego telefonu.... ale jest ten obserwator na allegro... ja nie umiem robić dobrych zdjęć, a ona jeszcze utrudniała, bo jest w ciągłym ruchu, do dzieci jest super delikatna, taki puszek:) Quote
bico Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 zaglądając do Soni, poproszę tripti o ponowne wysłanie ankiety, bo tak jak przypuszczała, nie chce mi się w tym Wordzie otworzyć;) Quote
zachary Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Tripti, po "modernizacji" dogo, nie mogę wysyłać pw.Jest mi bardzo przykro, ale nie jestem w stanie Ci pomóc.W chwili obecnej mam w swoim mieszkanku w centrum miasta trzy psy i kota.Trzeci pies to sunia znaleziona parę tygodni temu w lesie pod Białymstokiem w zaawansowanej ciąży.Byliśmy na spacerze z naszymi psami.Mróz i śnieg, no i nie mogliśmy jej zostawić...Jest już wysterylizowana.Nawet nie ogłosiłam jej na dogo, widząc co się dzieje...Ogłaszałam w prasie i internecie, ale nie za dużo, bo kompletnie tego nie potrafię.W domu mam niewesoło, bo sunia jest strasznie zazdrosna o mnie a kot się obraził i w ogóle nie wchodzi do domu.Tripti, ja dużo pomagam na dogo, ale finansowo.Wszystkie nasze możliwości są już zapsione i zakocione tak bardzo,że nawet nie mamy się do kogo zwrócić o adopcję naszej maleńkiej suni z lasu.... Quote
tripti Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 oki, dziękuje Zachary. Co do Soni to jedzie dziś na zdjęcie szwów (pisanie w wordzie z korektą i już nie jestem pewna czy dobrze napisałam takie proste słwo:)) co do zainteresowania nią to niestety nadal zerowe... i tu pojawia się rozpacz... bico przesłałam w wersji starego worda:) Quote
Agucha Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Czy ona coś potrafi, jakies sztuczki, wykonuje komendy...cokolwiek? Może warto nakręcić króciutki filmik i wrzucić gdzieś. To bardzo pomaga ;) Chociażby taki obrazujący jej delikatność, sympatię do dzieci i ludzi. Trzeba jakoś zachęcić ludzi...same zdjęcia mało dają jak widać w tym przypadku :( Sońka jest cudnym psem, ale niestety pospolitej urody... :roll: Quote
obraczus87 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 ooooooooooooooo filmik fajna sprawa ;) Quote
tripti Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 filmik miałam nawet nakręcony aparatem, ale z daleka, to nie widać co tam biega, a bliżej to zamazany obraz w czasie jej kręcenia się... narazie wygląda na to, że mimo wielu chęci ona i tak trafi do schroniska, widać nie wszystkie muszą znaleźć domki, no ale tak już jest, że wszystkim nie można pomóc. Mimo wszystko będę utrzymywała jej allegro, poproszę Isadorkę o przedłużenie, bo jutro kończy się. Quote
jolek68 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 allegro to jednak dobra rzecz, szkoda tylko że nie wpadną na pomysł żeby nieodpłatnie zwierzaki ogłaszać :) Quote
tripti Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Agucha, Mickey odezwała się kilka dni po mojej wiadomości i niestety wzięła już jakiegoś pieska, który być może zostanie u niej na stałe... Quote
Recommended Posts