Agucha Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Jak tam Sonia? Jak rekonwalescencja po zabiegu? :) MickeyM, czy nadal podtrzymujesz propozycję z tymczasem? :) Quote
tripti Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Sonia, w sobotę była na zastrzyku, chyba już ostatnim. Odzyskała już dawną werwę i ogólnie wraca do normy. Zjadła nawet jeden uchwycik w ubranku, ale już przyszyty i nie ściąga go z siebie o dziwo:) MickeyM pisała, że ma swoje zwierzaki, a Sonia zaakceptuje się z nimi, albo nie, nikt nie da na to 100% odpowiedzi... z moją Dianą nie bardzo dogadała się, ale z drugą Melcią nie było problemów, więc znając Dianę i to jak podchodziła do Meli i do innej suni u mnie w domu, to zakładam, że to jej wina i w niej jest jakaś wola walki o swoje terytorium... Sonia ma piękne allegro, dużo ogłoszeń od majqa i ani jednego jedynego zapytania o nią... wysyłałam jej kandydatury na ogłoszenia gdzie ludzie szukali pieska, ale niestety dwie osoby podziękowały, że nie o takiego psa im chodziło, a reszta nawet nie raczyła odpowiedzieć... Sonia ma wszystkie łapy, nie ma odmrożeń, poparzeń, ma gdzie mieszkać, więc zainteresowanie takim psiakiem jest nikłe... Dziękuje tym, którzy są na wątku, jest nas niewiele, ale zawsze to coś:) Quote
Isadora7 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Sonia ma tez obserwatorów, miejmy nadzieję że wśród nich jest DOMEK. Quote
tripti Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 o dziękuje za informacje:) może akurat, albo komuś spodobało się bardzo Twoje allegro i zachował sobie, żeby zrobić podobne... może zmienię tytuł wątku? coś w stylu "oddam, albo wyrzucę"??? to na pewno ściągnie tu duuuużo osób i zlinczują mnie tu, ale przynajmniej przyciągnie uwagę:) co sądzicie? Quote
obraczus87 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Tripti pokombinuj z tytułem watku. :) Ja i tak uważam, że gdzies domeczek na Sonię czeka. Miejmy nadzieje, że Ci obserwatorzy są zainteresowani Sonią ;) Quote
tripti Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 pokombinowałam, mam nadzieję, że nie przekombinowałam.... :) Quote
Kinia1984 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 raczej nie:) ja zauwazylam ze jak juz pies bezpieczny to malo osob zaglada no bo jest hotel, dt i z glowy troche...to czasem troche denerwuje bo mysle ze powinno sie skupic na tych psach ktore sa bezpieczne i socjalizowane, doprowadzic sprawe takiego psa do konca(dom) i ratowac nastepnego...a tak to mniej pieniedzy, mniej zainteresowania...wiem ze to ciezkie ale moze tak by bylo lepiej... Quote
obraczus87 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kinia, oczywiście zgadzam się z Toba. Pwoiem Wam tylko tyle, że szlag mnie trafia, gdy widze np watek psa w Hoteliku, deklaracje są, ale nikomu nie jest prędko do załatwiania ogłoszeń ;/ Quote
tripti Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Właśnie też to zauważyłam, dlatego zgadzam się z Wami. Mam tylko nadzieję, że ci obserwatorzy na allegro, to nie dlatego, że spodobało im się bajeczne allegro Isadorki i chcą je ściągnąć:) Trzeba było zastrzec prawa autorskie:) Z drugiej strony jak patrzę na to wszystko, to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że nie ma sensu wystawiać tu Melki, żeby sobie wisiała tylko na dogomanii, bo przecież ma gdzie mieszkać ma co jeść, to po co się nią interesować.... chociaż Melcia ma "defekt", bo ma chorobę lokomocyjną to może byłoby inaczej;) Wiem, że te bez łapy, bez oczka itd są biedniejsze, ale mam to trzeba czekać, aż coś psu stanie się, żeby było zainteresowanie??? mamy tu psa zdrowego, młodego, uwielbiającego człowieka, niestrachliwego... i kilka stałych osób na wątku, a zaproszonych było duuuużo... jeszcze raz dziękuje tym, którzy są:))) do czasu zmiany tytułu było 885 wejść, zobaczymy teraz:) Quote
Kinia1984 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 wiem cos o chorobie lokomocyjnej Jarek i Leszek rzygaja po 10 km. Jak wiezlismy ich do Aliny to 60 km rzygali.... dodam ze nic nie jedli...a rzyga glownie Jaro a Leszek zaczyna jak spojrzy co robi Jaro hihi:) Quote
tripti Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 jeszcze w sumie nie na temat, ale w temacie Melci, to u niej i z jednej i z drugiej strony na początku była ta choroba lokomocyjna, ujedziemy 10 km i postój, Melcia podróż ok 150 km odsypiała 3 dni, ale już jest poprawa, przynajmniej nie zwraca aviomarinu, więc pewnie mały kroczkami przyzwyczai się, albo jej przejdzie z wiekiem... a co ciekawsze to na początku podróży pierwsza wpycha się do samochodu:) ilość wejść na wątek znacząco podskoczyła:) aż mi źle z takim tytułem... Quote
Agucha Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 tripti - grunt to przekonujące PR i przyciągnięcie "klienta"... o efekty będziemy się martwić później ;) Quote
bico Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 cieszę się, że sunia jest już po tej sterylce i że nie była jednak w ciąży...uuuffff:) czy ten DT we Wrocku jest nadal aktualny? czy sunia zostaje tam gdzie jest? co do szukania domu - na dogo na pewno sunia go nie znajdzie - bo tu są sami ludzie, którzy szukają domu dla psa a nie psa do domu;) grunt to ogłoszenia - ja bym spróbowała zrobić Soni ogłoszenie + foto w lokalnej prasie, nawet w nie wyskokonakładowej gazecie, często jest odzew z tego typu pism:) Quote
tripti Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 udało jej się cudem uchować przed psiakami:) domek tymcz. we wrocławiu czyli MickeyM jeszcze mi nie odpisała na pw...., więc wieści nie mam żadnych. Czasami wchodzą też tu ludzie, którzy szukają jakiegoś biedaka do adopcji..., ale pewnie tylko czasami. Po zmianie tytułu liczba wejść na wątek podskoczyła jednak:) może akurat, jeszcze allegro chyba 3 dni trwa. Mama chyba dawała ogłoszenie do gazety Kurier poranny, dość popularna w białymstoku, nie wiem czy tu w warszawie wychodzi. Pomyślę jeszcze nad tą gazetą. Jakoś te adopcje ostatnio mizernie idą... Ostatnio jakoś przybiła mnie ta sprawa z Aniołem, który uciekł z Bobrowca i od kilku dni żadnego nowego tropu, a takie mrozy były... Agucha jak jeszcze potrzebujesz umowy adopcyjnej to daj znać na pw, to prześlę, wraz z ankietką. Spokojnej nocy wszystkim Quote
bico Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 a możesz mi taka ankietę na maila podesłać również? byłabym wdzięczna [email protected] a co adopcji, zazwyczaj trzeba czekać na nowy DS dużo dłużej niż Sonia teraz, taka jest moja smutna obserwacja:( Quote
jolek68 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 witam cieplutko :) faktycznie czasami długo trzeba szukać ds ale bywają też i takie sytuacje gdzie sprawdzone domki chcą towarzystwa i wtedy to idzie dużo szybciej :) Quote
tripti Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 witaj:) dziękuje, że zajrzałaś:) bico przesłałam umowę z ankietką razem, mam ją od furciaczek, ale mam zgodę na przesyłanie dalej w razie potrzeby:) Quote
jolek68 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 pomyślałam i jak mi dasz trochę czasu to wstawię sunię na swoje forum :) ale jutro... Quote
obraczus87 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Sonia witaj i pokazuj pycholka.......... Quote
Agucha Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='tripti'] Agucha jak jeszcze potrzebujesz umowy adopcyjnej to daj znać na pw, to prześlę, wraz z ankietką. tripti, ja wzory umów i ankietki mam ;) Potrzebuję tej fundacyjnej UA :) Quote
tripti Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 to już wszystko jasne Agucha:) myślałam, że chodzi o taką powszechną... Niestety nadal żadnego pytania o Sonię... Quote
tripti Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 jolek68 uda się wrzucić Sonię na Twoje forum? Quote
jolek68 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 zaraz to zrobię :) jak mogę to skopiuję to co w pierwszym poście :oops: Quote
tripti Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 pewnie, że mogę;) jest jeszcze piękny tekst napisany przez majqa w środku wątku, odszukać i podesłać? to taki chwytający tekst to ogłoszeń. P.S. dziękuje:) Quote
Recommended Posts