Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

muszę pogadać z teściową...jakiś czas temu musiała uśpić swoją sunie po wypadku, może Sonię by wzięła :roll: tylko ona w lubelskim mieszka, kawał drogi między Zamościem a Tomaszowem :shake:
nic nie obiecuję ale na bank z nią pogadam ;)

Posted

jolek68 porozmawiać nigdy nie zaszkodzi:) może akurat, siostra obiecała, że postaram sie wygospodarować czas na zrobienie zdjęć, ale narazie konkretnie nie umie powiedzieć.

co do ogłoszenia w dodatku kuriera porannego, to w tym tygodniu były prawie same schroniskowe biedy, ale dreag obiecała pomóc podłatwić coś na przyszły tydzień, więc może wtedy coś ruszy.

evl to niby długo i nie, ale jak ktos nie był czasowo przygotowany na psa, to na pewno z jego perspektywy długo, może to taki niemrawy okres, najpierw Święta, później ferie zimowe i do tego uciążliwa zima, ale miejmy nadzieję, że coś ruszy do przodu, torchę ogłoszeń w lecznicach jest, trochę w necie, może z kurierem uda się i MUSI być dobrze, prawda?

Posted

Wrzuciłam do Pupili po raz kolejny, mam nadzieję, że tym razem wypuszczą:oops:. Zwykle, jak nie za pierwszym, to za drugim razem jest w gazetce... To śliczna sunia, w końcu jej się poszczęści. Warto powtarzac co kilka dni na online, stamtąd najczęściej dzwonią;). Albo właśnie z Porannego. Trzymam kciuki.

Posted

Isadora7 napisał(a):
A czy można prosić o jakąś nową sesyjkę fotograficzną Sonieczki?

a ja tego posta z 2 lutego podrzucę, bo chyba gdzieś się zawieruszył;)

Posted

wiem, że jest to konieczne, tyle, że tak jak pisałam, moi rodzice oprócz zrobienia zdjęć i np ich wydrukowania nic z nimi więcej nie zrobię, a poprosiłam siostrę ciateczną, żeby pomogła w tym zakresie, ale najpierw musi znaleźć wolny czas... prosiłam już dawno, więc może już niedługo, a jak nie ona to może ktoś ze znajomych jak skończy się okres wyjazdów zimowych. Mnie tam fizycznie nie ma na miejscu:(

Posted

może w ten weekend się uda z sesyjką zdjęciową. Dreag pisała też, że być może Sonia tym razem załapie się na ogłoszenie w kurierze porannym, to nie ukrywam, że liczę na odzew z ogłoszeń...

Posted

dreag - Sonia była w dodatku kuriera porannego - dziękuje:) do tej pory był niestety tylko jeden telefon - pan chciał pieska na próbę... zobaczyć czy dziecko nie ma alergii i czy dadzą radę z pieskiem... ludzie to mają pomysły.

Posted

po rozmowie z mężem muszę jednak zrezygnować z pomysłu na nową właścicielkę jaką miałaby być moja teściowa :shake: to że mieszka w bloku ale jest to wieś i wiejskie zacofanie, wg tego co mąż mówił to tam daje się jedynie jeść bo po co szczepić i odrobaczać, twierdzi że totalne zacofanie i szkoda tak dobrej i zadbanej suni :shake: myślę że ma rację, bo faktycznie tam tak jest...nie mogłabym z czystym sumieniem zawieść tam jakiegokolwiek psa :shake:

Posted

dziękuję, że rozeznałaś się w temacie:) nowe zdjęcia przydałby się, bo te są jednak kiepskie, mam nadzieję, że w tym tygodniu śniegi stopnieją i w końcu namówię kogoś na ruszenie się i zrobienie, albo nawet zgranie tych zdjęć od rodziców...

Posted

Wrzucę ją jutro rano, nie ma sprawy:-)
Sama też to możesz też robić w każdej chwili na tej stronie:
http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24
Na górze jest "ogłoszenie płatne", wpisujesz tekst, dodajesz zmniejszone zdjęcie, zatwierdzasz otrzymanym w smsie kodem i tyle. Gotowe.

Aby otrzymać kod, wysyłasz sms o treści WP 18 na 7228, dostajesz go za chwilę.
Jakby co, to nie w tym, ale w przyszłym tygodniu znowu mogę spróbować wsadzić ją do gazety..

• 2 weeks later...
Posted

oo dziękuje:) ja powiesiłam ogłoszenia papierowe po lecznicach, ale jakoś w tej sprawie telefon milczy, a jak ktoś dzwoni i mówi, że w sprawie suni, to tak zawsze liczę, że przesłyszałam się i dzwoni w sprawie Soni... a tu zdąrzyłam już wyprawić do nowych domków jedną panienkę i w przyszły weekend być może drugą, a u Soni nic...
Gdyby była możliwość z tym kurierem porannym to ja bym bardzo chciała, żeby się tam znalazła, teraz jest już lepsza pogoda, a wtedy to ludziom pewnie nawet do kiosku po gazetę nie chciało się wyjść... Z ostatniej jej prezentacji w porannym był 1 telefon, pan chciał pieska na próbę, ale to pisałam już... Może teraz będzie lepszy odzew.
Zgłosiła się też jedna pani do mojej mamy, która chce pieska na wieś do budy:( ale całe szczęście, że dopiero od 15 kwietnia, więc może jeszcze ktoś ją wypatrzy...
Jutro jeszcze odnowię to ogłoszenie na bialystokonline i jeszcze raz poproszę Isadorkę o wystawienie allegro.
Fajny życiowy psiak, do tego młody i zdrowy i nic...

Posted

Wysłałam do Porannego, a czy będzie... zobaczymy.
Ja byłam szczęśliwa, że oddałam Ziutka z mego podpisu, a po miesiącu okazuje się, że nie wiadomo, jaki będzie jego dalszy los. Tak to jest z tymi adopcjami....

Posted

tylko, że miesiąc z psem to długo, zarówno pies jak i człowiek przywiązują się do siebie po takim okresie... o Ziutku coś już czytałam, on chyba siusiał w mieszkaniu pani, no ale tego można oduczyć przecież... Mi dziś moja panna pierwszy raz chyba od roku z radości, że wróciłam do domu przysiadła i dała płynny upust swej radości:)

Sonia, zaniedbałam Cię ostatnio, ale pamiętam o Tobie:)