Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widze ze mamy nowa cioteczkę na wątku :)serdecznie witamy
byłam u frania we wtorek, biegał i cieszył sie jak szalony ale udało mi sie chociaz te dwie fotki zorbić, bo na reszcie to widac albo tylko ogon albo oko albo łape, nie szło go uchwycic ;p

Posted

malibo57 napisał(a):
Franuś:) Ale fajnie. Nie zapomnę, jak go zobaczyłam pierwszy raz na tym zdjęciu ze schronu.

A w rzeczywistosci... Kiedy mialam go na rekach czulam same kosci... Teraz to nie unioslabym juz pewnie go tak latwo ;)

Posted

wspomnienia powiadacie...oj....jest ich masa...Walka o niego była intensywna i trwała niedługo- bo czasu miał niewiele..po przyjeździe do kliniki istniała możliwośc eutanazji...:( On biedaczek ledwo podróż przeżył...i ledwo stał na nogach....rokowania były...delikatnie mowiąc "bardzo ostrożne"....Ania z poznania, ktora go wiozła, trzęsącym głosem przekazywała wiadomości, ze nie spodziewała się Frania w takim stanie...nic nie bylo w stanie tego opisać...
Te wydarzenia pamietam, jakby to bylo wczoraj...
Pamietam tez, gdzie byłam, jak dostałam wiadomośc, że Franio będzie miał DT....
Alez to były czasy....dobrze, że minęły:):):)

Posted

ms_arwi napisał(a):
goniu to nie Ania go wiozla, tylko ja...
ups......dlaczego ja byłam pewna, ze to ania z poznania..??:o Skad mi sie to wzięło..??To z Tobą rozmawialam telefonicznie..??A jak masz na imie??:)

Posted

gonia66 napisał(a):
ups......dlaczego ja byłam pewna, ze to ania z poznania..??:o Skad mi sie to wzięło..??To z Tobą rozmawialam telefonicznie..??A jak masz na imie??:)

Bo Ania (tak, chyba Ania) wlasnie mnie prosila o zawiezienie Frania, bo sama nie mogla. Wiozlam go do kliniki i z kliniki do DT. Natalia ;)

Posted

ms_arwi napisał(a):
Bo Ania wlasnie mnie prosila o zawiezienie Frania, bo sama nie mogla. Wiozlam go do kliniki i z kliniki do DT. Natalia ;)
HAhha....no tak, teraz juz sobie przypominam:) Jednak jak widać, nie wszystko dokładnie mi sie zapamiętało;) Ale reszta sie zgadza, prawda..??JAk nie mógł ustać na nozkach..:(Jakw weci mowili, ze los jest bardzo niepewny... Jak w ostatniej chwili go niemal "wykradlyscie" ze schronu....bo strzykawka juz w zasadzie czekala...
Brrrr..az mi siezimno zrobiło..bo wtedy tez było zimno:)

Posted

Oby los wielu innych psiaków, o które walczymy teraz na dogo , układał się według tego szczęśliwie zakończonego scenariusza jak w przypadku Pana Franciszka. Śliczny i dostojny psiak. Ja tez pamiętam te początki i walkę o życie Frania " ze skręconą główką"- dobrze, że to już przeszłość.

Posted

[quote name='danka4u1']Oby los wielu innych psiaków, o które walczymy teraz na dogo , układał się według tego szczęśliwie zakończonego scenariusza jak w przypadku Pana Franciszka. Śliczny i dostojny psiak. Ja tez pamiętam te początki i walkę o życie Frania " ze skręconą główką"- dobrze, że to już przeszłość.NAwet jego imie nie jest przypadkowe:)
Aj Franiu, Franiu...ale Cię tu ciotek kocha ogrom:):)

Posted

[quote name='Tola^^']Gonia66 sprawdź pierwszą stronę w rozliczeniach proszę :)
(Nie chce popełnić żadnego błędu i nie wiem czy wsztko tam jest ok)Ponieważ Twoje saldo na koniec wyszło Tolu duzo wyższe, niz u mnie w zeszycie postanowilam sprawdzic wszystko dokładnie, od początku(kiedys ja inaczej liczylam, Ty inaczej dlatego liczyl sie dla mnie stan "koncowy", ktory zwykle sie zgadzał:)
Sprawdzilam więc wpłate, po wpłacie Tolu i niestety jest troche błędów:)
Musimy sie umowic, ze ja na koniec miesiaca będe robila rozlicznenie "normalnie", kto wpłacił,umieszzcala na watku, Ty bedziesz sparwdzala i wklejala na pierwsza:) bo inaczej zrobi sie nam znów mały bałaganik:)
wkradło sie troszkę pomyłek, ja zacytuje Twoje jak jest, a jak powinno byc- ok??:)

Styczeń
1. Dorota - 50zł
2. Kama - 20zł
3. ag - 50zł
4. Plicha - 30zł
5. Avii - 20zł
2. Kama - 20zł
3. ag - 50zł
4. Plicha - 30zł
5. Avii - 20zł

Marzec
1. Monika z Katowic - 20zł
2. Kama - 20zł
3. ag - 50zł
4. Plicha- 30 zł
5. Avii- 20 zł
Razem 140zł
Kwiecień
2. Kama - 20zł
3. ag - 50zł
4. Plicha- 30 zł
5. Avii- 20 zł
2. Kama - 20zł
3. ag - 50zł
4. Plicha- 30 zł
5. Avii- 20 zł
6. ranias - 10zł
7. Wojtuś - 10zł
8. Karolina B - 10zł
9. 27.05- Iwka100- 20 zł

Czerwiec
2. Kama - 20zł(juz do mnie nie wpłacała a do ani666)
3. ag - 50zł
4. Plicha- 30 zł
5. Avii- 20 zł
6. ranias - 10zł
7. Wojtuś - 10zł
8. Karolina B - 10zł
9. haliza- 10 zł
10. Iwka100- 20 zł
11. malibo- 50 zł

Lipiec
2. Malibo - 50zł
3. ag - 50zł (brak wpłaty od cioteczki ag w m-cu lipcu)
4. Avii - 20zł
5. Plicha - 30zł
6. ranias - 10zł
7. wojtuś - 10zł
8. KarolinaB - 10zł
9. Haliza - 10zł
10. Iwka100 - 20zł

Sierpień
2. Malibo - 50 zł
3. ag - 50zł- nie było wpłaty ag- ostatnia wpłata tej cioteczki był w dn.23.06
4. Plicha - 30 zł
5. ranias - 10zł
6. wojtus - 20 zł
7. avii - 20zł
8. haliza - 10 zł
9. Iwka100 - 20 zł

Wrzesień
2. Malibo - 50 zł
3. ranias - 10zł
4. avii - 20zł (jeszcze nie wpłacała za wrzesień)
5. Haliza - 10zł
6. Plicha-30 zł (wpłacone 1.09, w zeszycie oczywiscie mam, ale nie zapisałam na watku, Dlatego własnie na koniec miesiaca robiąc rozliczenie, bym to wyłapała na pewno)

Razem wszystkich 1770zł.
Tu niestety w obliczeniu tez sie tym razem pomyliłas Tolu (nawet zliczając te kwoty pomyłkowe, nie była to kwota 1770 zł:)
Dodamy jeszcze raz:
Było tak wg wczesniej zliczanych danych:
wpłaty stałe- 1743 zł
deklaracje stałe- wpływy:
170(I)+140(II)+140(III)+140(IV)+170(V)+210(VI)+230(VII)+230(VIII)+110(IX)= 1540 zł (wg Twoich obliczeń wyszło 1770 zł)
Niestety jeszcze były pomyłki we wpisach (wczesniej aż tak dokładnie tego nie sprawdzałam, dopiero niedawno sie nauczylam dobrze rozliczac), więc i to 1540zł bedzie jeszcze mniejszą kwotą:
170(I)+140(II)+140(III)+140(IV)+190(V)+240(VI)+180(VII)+180(VIII)+120(IX)=1500 zł

Wydatki
[SIZE=2]490zł - za pobyt w[SIZE=2] Poznańskiej [SIZE=2]lecznicy i leki na cały miesiąc (Zapłaciła Mablibo
[SIZE=2]____________________________
[SIZE=2]300zł - pobyt za I miesiąc w DT - Styczeń
[SIZE=2]300zł - pobyt za II miesiąc w DT - Luty
[SIZE=2]300zł - pobyt za III miesiąc w DT - Marzec
[SIZE=2]300zł - pobyt za IV miesiąc w DT - Kwiecień
300zł - pobyt za V miesiąc w DT - Maj
[SIZE=2]300zł - pobyt za VI miesiąc w DT - Czerwiec
[SIZE=2]260zł - pobyt za VII miesiąc w DT - Lipiec
280zł - pobyt za VIII miesiąc w DT - Sierpień
280zł - pobyt za IX miesiąć w DT - Wrzesień
55zł - leki
66-Karma i schron
[SIZE=2]63zł - miski na podwyższeniu
[SIZE=2]157zł - sucha karma
[SIZE=2]57zł - badania krwii
[SIZE=3]_____________
Razem 3038zł (3018 zł)

[SIZE=4]RAZEM DEKLARACJE JEDNORAZOWE I STAŁE
[SIZE=3][SIZE=3]1500+ 1743 = 3243 zł

Rozliczenia
[SIZE=3]3243 - 3018 = 225 zł

SALDO + 225 zł !!(i taką kwotę mam własnie zapisana, jako stan skarpety Frania u siebie:):))
Teraz juz jest wszystko ok na pewno, popraw proszę i umowimy się, ze robimy rozliczenia zawsze na początku miesiaca(po wyslaniu oplaty za hotelik)ok???
Ufffff....:):)

Posted

Franiu, rzeczywiście te ciotki to jakieś mają mózgownice jak komputery najnowszej generacji:shake: nie dla mnie takie zawiłe rachunki, ale jedno pewne, że dla Ciebie kaski nie zabraknie, jak masz takie opiekunki.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Franiu, rzeczywiście te ciotki to jakieś mają mózgownice jak komputery najnowszej generacji:shake: nie dla mnie takie zawiłe rachunki, ale jedno pewne, że dla Ciebie kaski nie zabraknie, jak masz takie opiekunki.

Zgadza się, Franio ma opiekę doskonałą :lol:

Posted

ZCeśc Franiusiu:) Z radościa donosze, ze wpłynęła do Twojej skarpetki wpłata od wiernej cioteczki Ranias, ktora dorzuciła w spadku po twoim koledze Maksiku- az 40 zł:):)Bardzo dziekujemy kochanej cioteczce za pamieć:):)

Posted

A mój staruszek widzi, co chce, słyszy, co chce...niekoniecznie to, co do niego mówię:evil_lol:
ale i tak go kocham nad życie.
Franeczku, jesteś naszym ulubieńcem, bo kochamy starszych panów.:loveu: