epe Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Marylin! Twoje słowa to miód na moje serce! Trzymam zatem kciuki,aby wszystko się pozytywnie ułożyło,bo prawdę powiedziawszy trochę bałam się,że przepiękna Bela zniknie w "czeluściach" Niemiec - a jak wiadomo wiadomości z tamtejszych domków są zazwyczaj sporadyczne - o ile w ogóle są! A w takim domku o jakim piszesz to mamy przy okazji gwarancję,że wieści o cudnej będą na bieżąco i będą cieszyć nasze serca! Quote
Marylin Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Nooo i będą też foty tej rudej pięknoty:-) Mojej Marylin vel Lady po adopcji tez były fotki, relacje ale wątek gdzies zniknął po zmianach na dogo :-((( epe napisał(a):Marylin! Twoje słowa to miód na moje serce! Trzymam zatem kciuki,aby wszystko się pozytywnie ułożyło,bo prawdę powiedziawszy trochę bałam się,że przepiękna Bela zniknie w "czeluściach" Niemiec - a jak wiadomo wiadomości z tamtejszych domków są zazwyczaj sporadyczne - o ile w ogóle są! A w takim domku o jakim piszesz to mamy przy okazji gwarancję,że wieści o cudnej będą na bieżąco i będą cieszyć nasze serca! Quote
PaulinaT Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 A nie zniknął :) Tu jest, proszę bardzo: http://www.dogomania.pl/threads/147199-Lady-mA-odziutka-delikatna-spanielka-doczekaA-a-siAE-wspaniaA-ego-domku Quote
Marylin Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 oooooooooooooooooooooo jest! DZZIĘĘĘĘĘĘĘki wielkie!!!!!!!!! Super!!!!!!!!!!!!!! Moja ukochana Marylinka! Aniołek! Dzięki za znalezienie :-) PaulinaT napisał(a):A nie zniknął :) Tu jest, proszę bardzo: http://www.dogomania.pl/threads/147199-Lady-mA-odziutka-delikatna-spanielka-doczekaA-a-siAE-wspaniaA-ego-domku Quote
supergoga Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Czy ten Pan Paweł to ktoś od Was z fundacji czy ze schroniska?????[/QUOTE] Paweł opiekuje się psami w schronisku i jednocześnie jest wolontariuszem naszej Fundacji i członkiem Rady Fundacji. Ważna osoba!!! Quote
Marylin Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Uuuuuuuu SUPER ;-) Baaaaaaaardzo miło mi będzie go poznać! Quote
Lilmo Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Widzę, że u Beli pojawiła się duża szansa na wspaniały domek, więc mocno, mocno trzymam kciuki :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
supergoga Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Wizyta się odbyła. Jutro decyzja. Trzymamy kciuki. Dzwoniła też jeszcze 1 pani i 1 pan. Ale co sprawdzony dom - prawie dogomaniacki, to sprawdzony dom. Trzymam kciuki. Quote
epe Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Supergoga! Też tak myślę - dla super suni,super dogomaniacki dom!! Ja również trzymam kciuki! Quote
Marylin Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Wizyta się odbyła. My z naszą psiną tez w niej uczestniczyliśmy. Bela jest jeeeszcze piękniejsza w rzeczywistości niż na zdjęciach. Jest naprawdę boooska.Miła, łagodna, skora do psot i zabawy i zjawiskowo piękna. Z naszą Marylin chciała się bawić ale... nooo nasza sunia chyba zapomniała jak było z nią jeszcze 3 miesiące temu i ... nie była zbyt przyjacielska. Ale nie o nas... Bela polubiła bardzo swoich (mam nadzieję) właścicieli - tak że nie chciała wracać z panem PAwłem do schroniska. Zabrałam aparat a ona wdzięcznie pozowała mi do zdjęć. Mam nadzieję że będą dla nas pamiątką tego 1 dnia... jeśli byłoby inaczej przeslę je fundacji - może się przydadzą. Tak jak pisze supergoga - decyzja zapadnie jutro - ja myslę że będzie na "tak" ale to odpowiedzialni ludzie i chcą mieć czas i wszystko dokładnie przeanalizowac i przedyskutować z resztą członków rodziny. Trzymajmy zatem wszyscy kciuki baaardzo mocno :-) Szczęsliwego nowego roku życzę wszystkim biednym zwierzakom i cudownym ludziom którzy im pomagają :-)! Quote
Marylin Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Uwaga,uwaga - mam zaszczyt poinformować, że Bela ma domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj miała zapaśc ostateczna decyzja i zapadła! Bela jest nową kuzynką Marylin i będzie miała cudowne życie! Jestem tego pewna. Czeka ją jeszcze sterylizacja... i tu pojawia się pytanie?! Czy damy radę zapewnić jej jakiś ewentualny DT po sterylce!? Bela będzie miała swój domek we Włocławku więc nie będzie mogła przyjechac na kontrole do weta gdyby była taka potrzeba...Przed sterylką trzebaby było ją wykąpać bo jest w fatalnym stanie a po zabiegu trzeba będzie odczekać z pielągnacją - będzie mieszkała w domu... Może uda się nam wspólnymi siłami cos załatwić :-)??? Moja Marylin miała szczęście - DT u Kocyk = zadbała o kapiel przed zabiegiem i przyjściem do nas... Zwolnić kciuki - można już je trzymać za inne psie biedatwa - Bela okazała się być szczęściarą :-P Będę ją miała "na oku" przez reszte jej zycia i będe Was informowała co u niej :-P! Nawet nie wiecie jak się cieszę... 1 stycznia = Nowy Rok = wizyta = nowe życie dla Beli! Quote
supergoga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 No i nareszcie w nowym roku dobra wiadomość. Bela opu.ści schronisko. Problem rzecz jasna z kąpielą - musimy jakoś go rozwiązać. Sterylkę mogę załatwic u naszej wetki, bez problemów, nie potrzeba kontroli i zdejmowania szwów. To jest w zasięgu mozliwości. Gorzej z pielęgnacja - nie mogę wprowadzic do mieszkania drugiej dużej suki - przez Lagunę. Ale ostro myślę, gdzie to załatwić. Dzięki Marylin - bardzo. Quote
epe Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Supergoga! Jak się cieszę:multi: Wiadomość super:lol: Co do "prania" suni -faktycznie problem,a nie masz jakiegoś zaprzyjaźnionego psiego fryzjera? Ja kąpałam mojego Krystusia,ale bez znajomości - koszt 50,- Pies duży;) Quote
supergoga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Muszę pomyśleć. Mam takiego, który nie ma wanny tej wielkości do wykąpania. Moja wetka strzyże, ale ma brodzic kąpielowy gdzie bela nie wlezie. Łeb pęka. Quote
supergoga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Musi musi, bo dom nie wytrzyma - ona wielka i schroniskowo śmierdzaca, a po zabiegu z kąpieli dłuższy czas nici. Quote
Marylin Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 supergoga napisał(a):Musi musi, bo dom nie wytrzyma - ona wielka i schroniskowo śmierdzaca, a po zabiegu z kąpieli dłuższy czas nici. Zdecydowanie musi - Bela ma piękne,gęste futro a w nim... resztki kupy,jedzenia itp. Smród wyjatkowy :-( A tak jak pisze supergoga po zabiegu dłuższy czas z kapieli nici :-( Quote
snuszak Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 jak ja się cieszę! Bela ma super domek i będą od niej wieści pewnie przekazywane przez Marylin! Kapiel rzecz oczywista, tez myślę gdzie. Marylin dzięki! Super, że pomagasz naszym psiakom :) Quote
Marylin Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 snuszkak napisał(a):jak ja się cieszę! Bela ma super domek i będą od niej wieści pewnie przekazywane przez Marylin! Kapiel rzecz oczywista, tez myślę gdzie. Marylin dzięki! Super, że pomagasz naszym psiakom :) Będą wieści, będą :-) + fotki A co do pomagania to tak jak obiecałam - będę robiła co w mojej mocy :-) i słowa dotrzymuję! Quote
Lilmo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Bardzo, bardzo się cieszę, że Beli trafił się domek i to taki wspaniały! :) Marylin olbrzymie podziękowania dla Ciebie i Twojej rodziny! :Rose: Mam nadzieję, że wszystkie problemy uda się rozwiązać i już niedługo Bela będzie w swoim domku. Quote
Marylin Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Pewnie, że da się wszystko rozwiązać szczególnie że udało się już tak duzo - domek dla psiaka znaleźć! Wiem, że na osiedlu Zwycięstwa w pawilonie koło Bieronki, naprzeciwko KFC jest "fryzjer" psi...może duże psiaki też kąpie.Wydawało mi się że widziałam wchodzacego tam duzego psiaka... A może to nadzieja płata figla :-P Nie wiem ale jakoś postaram się dowiedzieć, narazie zachorowałam wirusowo i muszę odleżeć w łóżeczku :-( Może kogoś tam wyślę aby wywiad zrobił... :-P Quote
Recommended Posts