Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

taki los spotkał taką młodą sunię, nie znałam takiego przypadku jeszcze...
a Marylin jak sama sunia, mimo tak dużych problemów radosna czy się męczy? Bo to chyba teraz najważniejsze pytanie. Jak pies ma jeszcze mimo choroby chęć życia i radość z tego to trzeba zrobić wszystko by było jej lepiej ale jeśli się męczy.... aż strach pomyśleć

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Póki co Bela się nie męczy... Tak nam się wydaje.
Dużo śpi - słaba jest, choroba ją toczy. Jednak na spacerach chce się bawić. Nic nie widzi, więc jej nie puszczają - tylko podskakuje radośnie w śniegu ale na smyczy.
Niestety ma baaaardzo częste biegunki a na każdym, dosłownie każdym spacerze jest kooopa. Tak jakby przez tą psinę wszystko przelatywało. Posiusiała się też pod siebie we śnie z soboty na niedzielę.
Podobnie - jak usłyszała wystrzał fajerwerka za oknem to też posiusiała się pod siebie. Biedna psina, mówię Wam. Serce sie kroi...
Choroba postępuje - to widać. Nie jestem już dobrej myśli...

Posted

Co do siusiania na fajerwerki to niestety moja Laguna co roku to robi. Nawet po spacerze - siusia pod siebie ze strachu.
Ale z Twoich opisów - niestety też nie jestem dobrej myśli.

Posted

Belunia jakoś zniosła Sylwestra. Dziś była u weta - znów schudła... Non stop biegunki (teraz już w nocy nawet parę razy i niezliczona ilośc razy w dzień - nic organizm sobie nie zostawia z jedzenia), cukrzyca już nie do okiełznania. W środę ma badania, szczegółowe - kolejne. Niestety z tego co dotychczas ustaliliśmy Bela ma ciężką cukrzycę i chorą, bardzo chorą trzustkę.
Wet dzisiaj pierwszy raz otwarcie zasugerował, że nie ma dla niej szans... Jeszcze te środowe badania ale...
Ehhhh co mam Wam powiedzieć?! Dolina :-(

Wyniki badań:
Ciężka cukrzyca i rozwłóknienie trzustki

Posted

Nie wiem co powiedzieć, tak bardzo mi przykro. Jedno co w tym jest dobre - Bella jeśli odejdzie to nie w schronmiskwoej klatce jako niczyj pies. Będzie do końca kochana - ona to wie.

Posted

Tak bardzo mi przykro :(
Niestety choroba nie wybiera, a cukrzyca u zwierzaków to bardzo ciężka sprawa. Jeśli chora jest trzustka to cukrzyca jest pewnie wtórna w efekcie uszkodzenia trzustki właśnie.
Nie wiem co napisać, wiem że żadne słowa nie pomogą, nie dodadzą otuchy. Gdy choruje nasz przyjaciel i nic nie można zrobić. Ta bezsilność jest najgorsza. Biorąc psa mamy nadzieję na wiele wspólnie spędzonych lat, nikt nie myśli o rozstaniu - to takie niesprawiesliwe, gdy zwierzaki odchodzą zbyt szybko...

Posted

Kochani, wczoraj tj. 9.01.2011 roku, wskutek ciężkiej, nieuleczalnej choroby Bela odeszła za Tęczowy Most.
Choroba i śmierć tej młodej, przepięknej i grzecznej psiny to ogromny ból dla tych którzy ją tak bardzo kochali i dbali o nią do ostatnich sekund jej życia. Nie sposób powstrzymać łez, nie sposób zrozumieć dlaczego życie jest tak niesprawiedliwe aby zabrać za Tęczowy Most psinę - niespełna rok po tym jak trafiła do wspaniałego domu, poznała czym jest ciepły kąt, własne legowisko, zabawki, pełna miska i człowek - który kocha i jego ręka, która głaska, a nie bije...
Pozostała pustka, płacz, podświadome szukanie jej w domu. Ogromny ból.
ŻEGNAJ BELUNIU...

Posted

Nowy rok przyniósł nam już sporo radości, Tinka która 2 l;ata w hotelu czekała na dom ma już swojego człowieka, jednak każdy nowy rok wiąże się niestety z jakimiś odejściami, nikt by nie przypuszczał, że tak młoda, tak ładna i kochana psina zachoruje, życie jest niesprawiedliwe. Jednak dzięki wspaniałym ludziom Bela mimo choroby miała swoje miejsce, otaczali ją kochający ludzie i za to dziękuję. Bela odeszła kochana.
Zegnaj psinko [']