Niuni&Pupi Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Wiadomo ile orientacyjnie piesek ma lat i ile lat wróżą mu lekarze? Mamy zaprzyjaźnionego strszego pana, który w zeszłym rok został wdowcem, kocha zwierzęta, ale strasznie się boi, co będzie jak mu się coś stanie lub zachoruje... Jak zachoruje to małe piwo, mieszkamy obok można psa wyprowadzić i nakarmić. Gorzej gdy pana zabraknie :( dziś się będę z nim widziała, chce z nim pogadać na temat Star'a ale muszę mieć jakieś konkretne argumenty... Quote
mru Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Star ma jakieś 10 lat ile mu dają? nie wiadomo :) tego nigdy nie wiadomo weźmy pod uwagę to, że oni go tam jakoś bardzo wnikliwie nie badali... może być tak, że przed Starem jeszcze wiele lat! moim zdaniem kilka na pewno. to nie jest umierający pies on jest silny, ciągnie na spacerze, jest uparty i lubi wszystko wąchać ;) niestety nie może chodzić bez smyczy, bo słabo widzi i może mu się coś stać! Quote
mru Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 figa :) kurcze, może chociaż jakiś tymczas się znajdzie! Staruś wiele miejsca nie zajmie! :roll: Quote
danal1983 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 zapisuje sobie, wieczorem sie zaglebie dopiero:( Quote
mru Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 deklaracja? :) dzieki! szkoda, ze nie ma tymczasu... kurcze... nikomu się takie małe coś nie zmieści? Quote
idusiek Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 i po takim zdjęciu nikt go nie kocha? Toż to sama słodycz - tylko ślepa i stara ;) Quote
idusiek Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 mru napisał(a):Star ma jakieś 10 lat niestety nie może chodzić bez smyczy, bo słabo widzi i może mu się coś stać! Ja Romka prowadzam na krótkiej smyczy na sparcy i daje radę, a tez prawie ślepy- tylko czasami, jak sie zagapię to na coś wpadnie ;) Nie róbmy tragedii, pies jeszcze pożyje, ze ślepaczkiem też żyć można. Tylko trzeba napisać taki tekst, który ruszy za serce. Nie wierzę, ze nie znajdzie się człowiek, który go nie pokocha! Trzymam mocno kciuki , Star ! Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 mru napisał(a):witaj :):):) hej, nie wiecie czy jest jeszcze otwarty taki bazarek ogłoszeniowy? wykupiłabym mu pakiet... Zaraz ściagnę tu Ziutkę - ona wie wszystko na ten temat. Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 agata51 napisał(a):Jestem, malibo. 10zł/mies. Ok? O, rany Agata! Dziękuję Ci:) My nie mamy ani jednego domowego DT, a przecież ta Malizna nie nadaje się do boksu:( Szukam jakiegoś rozsądnego hoteliku. U ZuziM, ale ona ma nowe miejsca tylko w boksach. Jeszcze nie wiem, co zrobić. Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 [quote name='malibo57']Zaraz ściagnę tu Ziutkę - ona wie wszystko na ten temat. Otwarty- ja wiem:) prosze oto link:)http://www.dogomania.pl/threads/174513-Bazarek-ogA-oszeniowy-nowe-atrakcyjne-zasady-Na-tymczas-szczeniAE-cy-i-Froda-do-23-12?p=13581059#post13581059 I ja sie przy okazji zapisuje...jesli Nasz Edus ktory dzis zostal zabrany ze schronu bedzie mial domek(a duze szanse są) to byc moze jestem w stanie( bo zaklepalam miejsce u renaty5) moglby pojechac do niej - cena 300zł, ale nie pamietam czy to jest staruszek?/?Bo u niej to typowe "hospicjum" dla sterutkich ślepaczkow ..w domku:):) Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Cześć Zapracowany Aniele! Tak, to Staruszek przez duże S - Twoja specjalność, szczególnie po ostatnich wyczynach:cool3: Dobrze Cie tu widzieć:multi: Quote
mru Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 nadawałby się do takiego domu starców ;) idusiek! pewnie, ze nie tragedia :) tylko musi być na smyczy, nawet takiej 10 m flexi ;) też mam ślepego niemal psa :) aha, Star zupełnie ślepy nie jest :) problem z DT spoza Wwy byłby pewnie - ze strony lecznicy... bo oni wydają psy tylko OSOBIŚCIE ludziom w lecznicy czyli ktoś kto by go brał na DT musiałby przyjechać... :( zostawić swoje dane itd. nie wiem jak terytorialnie, bo mówili, że nie chcą "adopcji na odległość" - ale myślę, że jakby ktoś przyjechał osobiście to by dali... jasne, można negocjować, tylko my już od jakiegoś czasu im gadamy o tym, a oni są nieugięci bo wiedzą swoje :P a na bazarku już napisałam prośbę o pakiet ogłoszeń :) dzieki! Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Renatka jest z Sochaczewa, wiec to wlasciwie Wasze tereny...60 km:) NO ale na razie Edus jedzie do Niej..w wekend sie wyjasni sytuacja...poki co..szukamy dalej....i znajdziemy:):) Quote
mru Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 a to blisko :) fajnie! znajdziemy znajdziemy! chociaż ja co niedzilę drżę :( (giełda...) Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 mru napisał(a):a to blisko :) fajnie! znajdziemy znajdziemy! chociaż ja co niedzilę drżę :( (giełda...)Ale co.."giełda"..??O co chodzi??? Quote
mru Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 w ogóle dziękuję Wam wszystkim za tak ogromne zainteresowanie Starem! niedawno znało go tylko kilka osób, a teraz... :) ja nie wiem skąd Wy się wzięliście, ale dzięki! Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 mru napisał(a):a to blisko :) fajnie! znajdziemy znajdziemy! chociaż ja co niedzilę drżę :( (giełda...) Właśnie, o co chodzi z ta giełdą? Ja myślałam, że to przenośnia. Mru? Mam od tych dziewczyn Trzy Onki w hotelu, nie znam ich historii, ale przyszły od nich bardzo zadbane. I tyle wiem. Quote
martik b Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 chociaż wkleję do podpisu, bo przygarnąć niestety nie mogę :( Śliczne Maleństwo Quote
ocelot Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 mru my jak nie mogłyśmy psiaków brać ze schronu na DT swego czasu, podstawiałyśmy adoptujących. Trudno. W imię wyższego celu. Quote
mru Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 malibo, skąd masz te ONki? z Konstancina? zajrzyjcie na wątek tej lecznicy (pierwszy post tego wątku na górze) to wyjaśni się z giełdą psy są zadbane, mają tam nawet 2 spacery dziennie nawet :) Quote
Recommended Posts