Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale tak nasi goscie zestresowali panne, ze dzisiaj nie wziela z miseczki sniadania...... Dopiero gdy to zauwazylam ok. 12-tej i wstawilam miseczke do przedsionka to wtedy zjadla.......
Chyba ta sesja zdjeciowa zadzialala......

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuziaM']Ale tak nasi goscie zestresowali panne, ze dzisiaj nie wziela z miseczki sniadania...... Dopiero gdy to zauwazylam ok. 12-tej i wstawilam miseczke do przedsionka to wtedy zjadla.......
Chyba ta sesja zdjeciowa zadzialala......

[quote name='Nikus']kurcze....albo się obraziła o ten spacer..:( mea culpa i tego samochodu...:(
Ale dzięki sesji zdjęciowej i wizycie Nikusa i grazyny9915 możemy podziwiać piękną Mikunię. Chcecie???????? Wiem że chcecie:evil_lol:

i najpiękniejsze:

No dobra, tym razem jeszcze była zestresowana, następnym razem będzie lepiej - zobaczycie :lol:

Posted

Konto Mikuni zwiększyło się o wpłaty 30 zł. od Emigrantki i 20 zł. od Moniki, córki Emigrantki:multi: . Bardzo dziękujemy!!!
Dziś Mikunia ma na koncie 375 zł.:lol:

Posted

[FONT=Arial Black]Kolejna bida ze schronu w Tychach. Antoś - przez 16 lat w domu, teraz w schronie:[/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]

"31.10.2009r. piesek trafił do schroniska , ponieważ jego pan został przewieziony do szpitala.
Prawdopodobnie staruszek całe życie spędził z jednym opiekunem i teraz bardzo zanim tęskni.
Antoś jest niekonfliktowy i przyzwyczajony do obecności ludzi. Ciężko znosi pobyt w schronisku. Większość czasu spędza na szczekaniu i wypatrywaniu przy bramce swojego pana, który już nigdy po niego nie przyjdzie."

http://www.dogomania.pl/threads/1810...ron-Szukamy-dt

Bardzo Prosimy o pomoc w jakiejkolwiek postaci!!!!!

Posted

Zimno, niestety .... Mikusia wiec w budce zostala.
Nie widzialam jej dzisiaj na zewnatrz.
Ale jutro ja troche pomecze, bo musze jej kocyki wytrzepac z piasku.
Wiec musze wyjac je i potem znow pod pupe wlozyc ..... Raz mi sie udalo..... zobaczymy teraz.

Posted

A co to, cioteczki o Mikusi zapomniały? Nieładnie :mad: proszę się meldować i o Mikulince nie zapominać :mad: Jak tam sunieczka, wygrzewa się na słoneczku? Bo u nas zimno ale w dzień slonko niezle grzeje :)

Posted

To tak jak i u nas .... W dzien pieknie swieci slonce. Psiaki sie wygrzewaja przy budkach.
Kojce osloniete matami, wiec wiatr im nie wieje i maja cichutko i przytulnie.
Mikunia tez w dzien sobie lezy obok budki.
Nie boi sie mnie juz. Ciekawie zaglada z budki kiedy sie zblizam. Ale chowa sie oczywiscie, kiedy sie zblizam.
Ale jak juz mowilam, nie jest juz taka przerazona i nawet lapke moge jej wziac do reki i potrzymac ..... Ciekawie sie tylko przyglada.
Ale swoja droga zastanawiajace jest to, jak Mika sie rozni od Dylanki .....
To samo schronisko, tyle samo czasu w schronisku, bez spacerow, bez czestego kontaktu z czlowiekiem ..... A Dylanka .... do kojca nie chce wracac nawet na jedzenie .... Stoi w pewnej odleglosci i sie przyglada ... chociaz ma niezly apetyt i uwielbia jesc ..... Nie pojdzie sama ...... Musze ja prowadzic na posilki.

Posted

To jednak jak się okazuje dwie zupełnie inne sunie;). Niby te same warunki, Ci sami opiekunowie w schronisku a tak inne osobowości psie ............ ale Mikunia też się przekona że świat jest piękny, tylko ten czas ma jakiś taki dłuższy żeby do tego wniosku dojść, bidulka nasza :loveu:

Posted

Od poniedziałku konto Mikuni naszej się co nie co powiększyło i tak wpłynęło od :
- Plichy 30 zł.,
- Nikusa 10 zł.,
- Livki 10 zł.,
- kaa 15 zł. / za marzec, kwiecień i maj/,
- filcant 75 zł.,
- Moniki z Katowic 30 zł./ za trzy miesiące/,
- Jo37 25 zł.
Razem: 195 zł. Wszystkim pięknie dziękujemy!!!!!!

Dziś na koncie Mikuni jest 575 zł.:lol:

Mikuni wychodź z budki jak najczęściej i ciesz się kochana ze słoneczka:loveu:

Posted

Mikunia lubi lezec kolo budki na sloncu.... i tak spedza swoje dnie.
Mysle juz o tym, zeby jej zalozyc obroze , bo nie ma.
I sprobowac ja powoli wypuszczac z kojca. Tzn zostawiac go otwartego.
Troche mam pbawy, czy Mika wroci sama do kojca, jak np. sie bede do niej zblizala ( pod warunkiem, ze w ogole wyjdzie z kojca ), czy bedzie uciekala przed siebie, byle dalej........
Ale zaczekam z tym do chwili kiedy juz zima na dobre pojdzie .... bo od jutra ponoc znow ma spasc snieg .... Ja sie zalamie .... bo tak juz nasze bloto super przeschlo ..... i znow sie zacznie.....

Posted

ZuziaM nie załamuj się, już prawie połowa marca, w kwietniu już na pewno cieplo będzie :) A Mikunie wypuszczać jak najbardziej niech się dziewczynka oswaja powolutku, pewnie trochę potrwa zanim nosek wytknie poza bramke kojca :) a obróżkę też niech dostanie, przecież już niedługo bedzie psem spacerowym :)