Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

UBOCZE napisał(a):

Wygląda, jakby wcale już się nie bała...:lol:

Boi sie jeszcze niestety, ale juz o niebo mniej ...
Kiedy jestem blisko, to wchodzi do budki, ale glowka wystaje i wyglada ciekawie.
Musialam Mikusi do budki juz cieplejszy kocyk wlozyc, a ze to kawal kobitki, to nie dalabym rady jej dzwignac i pod nia ten koc wsadzic.
Upielam wiec smych i wyciagnelam na sile z budki.
Nie byla zadowolona i sie opierala, ale wyszla i poczekala az kocyk uloze. Potem zaraz czmychnela do srodka.
Skonczylo sie to nasze przeciaganie tylko tym, ze obrozke z szyi zdjela. Ale zalozymy znow przy okazji.
Niunia juz wlasciwie w ciagu dnia to caly czas w ogrodzie na trawce sobie spi w sloncu. To juz ostatnie takie ladnie dni, niestety ...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak patrzę na te Mikusiowe zdjęcia to chce mi się płakać.
Tylko nie wiem czy z radości czy ze wzruszenia czy na wspomnienie tego jak to było jak ją zawoziliśmy.
Mnóstwo uczuć się we mnie kłębi jeśli o nią chodzi.

Posted

magda222 napisał(a):
Jak patrzę na te Mikusiowe zdjęcia to chce mi się płakać.
Tylko nie wiem czy z radości czy ze wzruszenia czy na wspomnienie tego jak to było jak ją zawoziliśmy.
Mnóstwo uczuć się we mnie kłębi jeśli o nią chodzi.

Magda mam to samo..:) ale nie mam wątpliwości,że dobre zrobiliśmy....Pańcia Mika na trawce....warto było:)

Posted

Rzeczywiście Mikunia jest przykładem, że to wyciąganie psiaków takich zestresowanych, wciśniętych w kąt, "niewidzialnych", ma sens. Te jej swobodne spacery to sam miód na nasze serca :loveu:.

Posted

Mikusia na zielonej trawce, warto było czekać :loveu: Zrobiła już taki postęp, że jestem pewna że kiedyś przyjdzie do ZuziM na przytulanie. Ile to potrwa, nieważne. Poczekamy :loveu:

Posted

Mikusia, coś cię ciotki ostatnio 'zaopuściły' :cool3:. Jak nic 'trza' będzie wprowadzić dyscyplinę na wątku:razz:. Nagany i kary rozdawać :mad:. Trzeba się poważnie zastanowić:cool1:

Posted

No dziewczynki :loveu: jakże bym śmiała łomot spuszczać Mikusiowym cioteczkom :evil_lol:, ale postraszyć można :diabloti:. Jak widać poskutkowało ... chociaż nie do końca :roll:. Muszę obmyślić jakiś bardziej skuteczny sposób:cool3:. Może mandaty/grzywny za każdy dzień nieobecności :razz: co niektórym by sie niezła sumka nazbierała :eviltong:

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
O fajny pomysł - :evil_lol: na przykład - złotówka za dzień nieobecności. :eviltong::eviltong:
czytasz w moich myślach :evil_lol: właśnie o tym samym myślałam :lol::lol: Dziewczynka uzbierałaby niezły posag :diabloti:

Posted

Emigrantka napisał(a):
Moje i corki pieniazki dla Miki poszly kolo 11-go, prosze dac znac czy doszly - nie widze na 1 stronie.

dzieki

Już się robi - raport finansowy:

Na konto Mikuni od ostatniego rozliczenia wpłynęło:
- od Plichy 40 zł.,
- od Bjuty 5 zł.,
- od Nemko 25 zł.,
- od kaa 15 zł./ za trzy miesiące /,
- od Jolanty08 10 zł.,
- od Nikusia 10 zł.,
- od Livki 10 zł.,
- od Leyli 20 zł.,
- od Emigrantki 30 zł.,
- od Moniki córki Emigrantki 20 zł.,
- od Polubek 5 zł.,
- od Jo37 25 zł.,
- z mojego bazarku z darami od Ranias 50 zł.
RAZEM: 265 ZŁ. Bardzo, bardzo wszystkim dziękujemy!!!! Dziś Mikunia ma na koncie 450 zł.i po raz pierwszy od dawna zupełnie bez stresu możemy zapłacić za hotelik Mikuni 340 zł. i jeszcze 110 zł. jej zostanie na koncie :multi:

Posted

marysia55 napisał(a):
No dziewczynki :loveu: jakże bym śmiała łomot spuszczać Mikusiowym cioteczkom :evil_lol:, ale postraszyć można :diabloti:. Jak widać poskutkowało ... chociaż nie do końca :roll:. Muszę obmyślić jakiś bardziej skuteczny sposób:cool3:. Może mandaty/grzywny za każdy dzień nieobecności :razz: co niektórym by sie niezła sumka nazbierała :eviltong:

Oj to ja się szybko melduję!

Posted

marysia55 napisał(a):
Widzę, że bez dodatkowych grzywien, dziewczynka dobrze 'przędzie':lol:. Oby tak zawsze:p:p.

Marysiu - to pierwszy miesiąc od dawna, że w momencie opłacenia hoteliku Mikunia nie ma długu:lol:. Ale mam nadzieję, że teraz już tak stale będzie........

Przy okazji mam pytanie do wszystkich - spotykacie na innych wątkach czerdę ???????
Od maja nam nie płaci na Mikunię - pisałam do niej PW to nie odpowiada :shake:, sama nie mogę nigdzie na nią trafić i nie wiem co z ta deklaracją ........boję się że znów nam będzie 20 zł. brakowało :-(

Posted

Emigrantka napisał(a):
Alfa, dziekuje za potwierdznie mojej i corki wplaty na Mikunie....

Kochana to ja i Mikunia baaaaaaaaardzo dziękujemy za wpłaty :lol:. Ja ze swojej strony mogę tylko przeprosić że czasem przed 20-tym mam taki zap....cz że nie wyrabiam z aktualizacją wpłat :oops:. A muszę to robić na spokojnie żeby czegoś nie pomieszać ;)