Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ludek']I jak tam Foczka?

Foczka miała operowane oczko, w tej chwili jest zszyte do wygojenia - niewiele, ale jednak będzie na to oczko widziała.
Natomiast wątroba, jelita, żołądek, woreczek żółciowy...hmm...oj długie leczenie ją czeka :shake:
Dostała specjalną karmę, bo jelita nie chcą pracować - karma jest już jakby przetrawiona, więc powinno jej byc lepiej, ale nie chce tego jeść :-(

KOCHANI - JA ZNOWU POPROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE DLA EDI :oops:
To leczenie sporo kosztuje a jeszcze operacja, specjalna karma...:shake:
POMÓŻCIE, BARDZO PROSIMY!!! KAŻDY GROSZ SIĘ PRZYDA!!! :modla: :modla: :modla: :modla: :modla:

Posted

Daje radę, jeszcze. Dziś byłysmy u wetki na kontroli szwów oczka. Wyglądają dobrze, więć wielka szansa że z okiem będzie ok. Dostała znowu inne tablety bo załatwić sie bidna nie może. Ło Matko, juz całą aptekę musze jej aplikować:roll:
Jak wszystko bedzie ok, to za dwa tygodnie, sterylka.

Posted

Pilnie pomoc potrzebna! Pamiętacie Dżekiego tez żmigrodzkiego biedę? To Cud piesek!http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20881&highlight=Edi100 Jest u ulvhedinn razem z trzema jej piesiami a teraz ulvhedinn opiekije się jeszcze Aksą ze złamanym kręgosłupem!:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21954 Proszę, Kto mu da tymczas, choć na trochę??? Bo nam się dziewczyna wykończy na amen!
Bardzo proszę, bardzo:placz:

Posted

Wczoraj szwy na oku pusciły:( Dzis byłysmy znów na szyciu oczka:( Teraz ma zeszyte miejsce z trzecim okiem i jeszcze powiekę. Zdejmujemy szwy za tydzień i oby wytrzymały. Ależ ona nie znosi tego kołnierza. Kombinuje skubana jak się go pozbyć.Spacerki w kołnierzu takie mizerne, że na dworze Biedna trzesie się jak galereka:(
No i jest na diecie:(
Ech...

Posted

Edi-będzie dobrze. Choć tak myślę że jak znajdzie się ten domek to bedziesz buczeć za Foczką..oj bedziesz ..:placz:
Jesteście obie wspaniałe :)

Posted

Tak, kontaktowałam się ale Nici z tego. To jest dziewczyna szukajaca dla Kogoś sznaucerkowatego piesia ale do Roku:( Foczka ma sześć.
Jesli masz na oku jakąś biedę do roczku, to sie z Nią kontaktuj.
A props Foczki: Dziś na wieczorny spacerek, pozyczyłam Dropsiowe szeleczki i smyczkę automat ( Foczka Swoje ma, uszyte na miare, ale do poprawki bo za małe) Cuuuuuuudnie szła, nie szarpała, nie chciała wiać. Taka była zadowolona ! Szła ale i czekała aż dojdziemy z KropkaKropka No i pierwsza od półtora miesiąca normalna koopa, bo wcześniej było, oj jojoj:( Widać że dietka i tablety działają:). Szwy na oczku też w porządku:) Mam nadzieję że wytrzymają do poniedziałku i z okiem będzie dobrze.
Domku szukamy nadal, niestety:placz:

Posted

Edi100 napisał(a):
Tak, kontaktowałam się ale Nici z tego. To jest dziewczyna szukajaca dla Kogoś sznaucerkowatego piesia ale do Roku (...)

We wrocławskim schronisku na Skarbowców jest kilka szczeniakow Terierkowato-Sznaucerkowatych.Foczko kochana zdrowiej!

Posted

Proszę o wystawienie raz jeszcze Foczki na allegro:(
Poznałam ja bardzo dokładnie i bardzo Ją kocham, ale w Życiu bywa i tak że czasami rozstajemy sie z tymi, których kochamy. Jesli dom sie znajdzie to oddam ja z wielkim, wielkim żalem. Foczka mnie pokochała i to mocno. Nie odstepije mnie na krok. Przychodzi na każde zawołanie, śmiech, płacz. Chce pocieszać. Patrzy mi w oczy z pytaniem czy może podejść i się przytulić. To mnie bardzo boli że bedzie tęsknić:placz:
Co do nowego domku mam pewne wymagania. Nowy domek musi Ją kochać nie mniej niż ja! Nie Może byc tam innych piesków ani dzieci.
Bedzie trudno znaleźć taki domek:(
Niedługo sterylka. Czy Ona bardzo się zmieni po takim zabiegu? Czego mogę się spodziewać? Nie mam doświadczenia:(

Posted

Edi sunia się nie zmieni - jedyne co to trzeba będzie uważać z karminiem, żeby nie zrobiła się zbyt grubiutka :razz: bo po sterylce przez pół roku zmienia się gospodarka hormonalna w organizmie i psiule mogą przytyć - ale jak się nie przekarmia to nic się nie stanie - moja Luna przytyła moooże z pół kilo więc nie ma dramatu, a psychicznie nie zmieniła się kompletnie

Posted

Uff:) Może sie wyciszy?
Teraz żeby Tez Kochała Kamilkę czyli KropkaKropka chadzamy we trzy na spacerki i wariujemy na śniegu ( jak nie ma ludzi bo Foczka panikuje okropnie i sie szarpie),To znaczy Kamila ucieka a my z Foczką ją gonimy. Jak doleci do Niej to tak wysoko skacze, że aż miło patrzeć że ją to cieszy:)

Posted

Foczka juz sie tak u mnie rozgościła, że przestaje byc moim cieniem:) Jak widzi że jestem zajeta idzie sobie na swoje miejsce i cieszy miche:)