Jump to content
Dogomania

Otwarte Zimowe Zawody Agility i I Zawody ParAgility dla Niepełnosprawnych

Recommended Posts

Posted

A co do drugiego dnia Zawodow, to moge tylko potwierdzic swoje wczorajsze odczucia :-) Bawilam sie doskonale, mam nadzieje ze pozostali rowniez :-)
Tory dla "zeroweczek" byly finezyjne, ale do zrobienia ... natomiast, gdy zerkalam na "openy" to tam chyba lekko nie bylo ... Ja jednak nie biegam w tak zaawansowanych klasach, wiec niech sie wypowiedza Ci ktorzy sprobowali tego cymesiku ;)

Majutek na torze spisal sie bardzo ladnie i rzeczywiscie bardzo staral sie wypasc jak najlepiej, co chyba mu sie udalo :cool3: :loveu:
A poza tym, doswiadczylam biegu po torze z borderem :-) Sadze, ze dzisiaj jeszcze raz bede o tym snic ...

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wind napisał(a):
Justynko, zwatpilas? A ja tu szykuje takiego pieknego Florencjusza :loveu:
Cierpliwosci, chociaz rzeczywiscie nawet zwykla herbatka popijana z pucharku niebiansko smakuje :cool3: Ale obowiazek przede wszystkim ... wiec jeszcze chwilka :-)

Oj kochana Beatko jesteś bardzo!:sweetCyb: SIędzę przylepiona do komputera z palcem na ikonce odśwież

Posted

Wind napisał(a):

Majutek na torze spisal sie bardzo ladnie i rzeczywiscie bardzo staral sie wypasc jak najlepiej, co chyba mu sie udalo :cool3: :loveu:

Nic dodać, nic ująć! Majutek poprostu najlepszy!:B-fly::loveu: Ale jak Pańcia się spisała :-o :thumbs:

Posted

FikuMiku napisał(a):
Oj kochana Beatko jesteś bardzo!:sweetCyb: SIędzę przylepiona do komputera z palcem na ikonce odśwież

Pewnie juz tuz, tuz Magda zapoda zdjecia na stronce Fortu :-) Wlasnie zostaly wyslane :-)

Reszta zdjec (ktore okaza sie "zjadliwe" i nie wyladuja w koszu), pojawi sie na Dogo ... zaczne jutro :-)

Posted

W zeróweczkach torki były trudniejsze niż wczoraj, wymagały więcej precyzji i skupienia. Jumping wymagał np. żeby z pełnej szybkości po tunelu (przed tunelem była prosta z hopek więc pies miał szansę się mocno rozpędzić) przejść do części technicznej czyli małego zawijaska:p
W agility open było parę momentów gdzie trzeba było psa pilnować żeby skoczył to co trzeba lub odwołać od przeszkody. Trochę klopotów sprawił nabieg z zakrzywionego tunelu pod palisadą na palisadę.
W jumpingu był trudny nabieg na slalom z pełnej szybkości i sporo psów nie trafiało w pierwszą tyczkę.:razz: Następnie pies nakierowany prosto na kładkę a tu trzeba zrobić kilka zawijasów.:cool3:
Do biegu charytatywnego zglosiło się aż 70 osób :multi: a każdy mógł sobie wybrać do biegania swój psi ideał co mu się po nocach śni. Oczywiście nie powiem jaka rasa była najpopularniejsza :eviltong:
Ja jestem padnięta ale i zadowolona z przebiegu zawodów, staraliśmy się wszystko robić sprawnie i bez zamieszania :p Super, że wystartowały prawie wszystkie osoby, które się na zawody zapisały! Niektórych (czyt. Musiałka) nie zniechęciły nawet kontuzje aparatu ruchu.:grins:
Jeszcze raz dziękuję w imieniu Organizatorów, że się tak licznie zjawiliście bo przecież bez Was te zawody by się nie odbyły.:multi:

Posted

Ciągle nie ma zdjęć na stronie

No właśnie 4 godziny od zawodów minęły a tu ani widu ani słychu :evil_lol:
Ale spoko cierpliwości trzeba jeszcze torki powstawiać.

Posted

My także co pięć minut sprawdzamy czy na stronie są już zdjęcia:evil_lol:
To może dla uspokojenia kilka fot autorstwa Tomka Celmera:
Uczymy się torku:

Starszy Pan Ami:

Konkurencja:diabloti: ;) :

Kto rozpozna?

Szkooot

Posted

ja też dziękuje i za organizację:cool3: i za super zabawę i za tak dużą ilość chetnych do startów.
super zdjęcia,
zdjęcie podpisane "kto rozpozna?" to ja rozpoznaję to jest ta sama "Konkurencja" co wyżej czyli mój Atos :multi:

Posted

OlaAB napisał(a):
do Wind
proszę mi się postarać :mad: bo TYLKO Atos jest na zdjęciach a szaraka nie ma :shake:

Co Ty opowiadasz, widziałam jego!

Też przyłączam się do grona wazeliniarzy. :eviltong: Organizacja była bardzo, bardzo w porządku. Niby tak powinno być zawsze, ale jak wiemy, nie zawsze jest. Może to będzie początek nowej świeckiej tradycji :lol: .
Poza tym były dyplomy, medale i pucharki. To są najpiękniejsze pamiątki z takich imprez. No i bardzo niezdrowe nagrody - te paskudne, okropne słodycze :diabloti: . Czekolady i cukierki, a fe... Czy ktoś zamierza ćwiczyć naszą silną wolę? :mad:

Posted

No to teraz moja kolej... ;-)
Ogólnie zawody mi się podobały-brawa dla organizatorów, bo w sumie wszystko odbyło się sprawnie :) Hala jest fajna-dobrze się na niej biega. Torki raczej trudne-ale to dobrze-można było sobie potrenować :cool1: Bardzo miło że wyniki były na bieżąco drukowane i wywieszane-sekretariat musiał się nieźle napracować... Sędziowanie OK, chociaż było kilka ewidentnych błędów :diabloti: Nagrody fajne i w dużej ilości... Świetnym pomysłem były medale i pucharki za łączną-to na pewno musi być super pamiątka :) Niestety znowu zabrakło dyplomów za udział w zawodach-a przecież nawet ci, którym nie uda się zająć lokatowego miejsca chcieliby mieć jakąś pamiątkę. Tak, wiem, lubię się czepiać :evil_lol: Ogólnie-fajnie, dziękujemy bardzo :)

Ale i tak największe brawa należą się zawodnikom ParAgility, którzy naprawdę świetnie sobie radzili na torze. :klacz:

Wind, Ludek: Dziewczyny, wiem że macie trochę fotek łelsza ;-) Jak już ochłoniecie po zawodach i znajdziecie wolną chwilkę, ... [email protected] albo [email protected] Proooszę :)

Posted

tamer napisał(a):
No to teraz moja kolej... ;-)
Sędziowanie OK, chociaż było kilka ewidentnych błędów :diabloti:

może jakieś przykłady aby dać możliwość sędziom przedstawić swój punkt widzenia (jeżeli będą chciały) zamiast tworzenia "conajmniej dziwnych" sugestii

tamer napisał(a):
Niestety znowu zabrakło dyplomów za udział w zawodach-a przecież nawet ci, którym nie uda się zająć lokatowego miejsca chcieliby mieć jakąś pamiątkę.:)

A kto powiedział, że obowiązkiem jest dyplom za uczestnictwo?
czy uczestniczysz w zawodach dla dyplomu/medalu/pucharu czy dla samej chęci biegania?

Posted

Mokka napisał(a):
No, my też mamy tylko jedno i więcej się nie spodziewamy, a nie marudzimy :lol: .

Za to mam Was na filmie!

Mam jeszcze kilka par, jak zgram to wszystko na plytke to puszcze ja w obieg, zeby kazdy mogl sobie skopiowac, oczywiscie jesli beda chetni.

Zaraz pospisuje kogo mam.

Posted

[quote name='PATIszon']Za to mam Was na filmie!

Mam jeszcze kilka par, jak zgram to wszystko na plytke to puszcze ja w obieg, zeby kazdy mogl sobie skopiowac, oczywiscie jesli beda chetni.

Zaraz pospisuje kogo mam.

A czy ten akurat film warto pokazać? :cool3: Bo wiesz, na nasz najlepszy przebieg to Ci akurat bateria wysiadła, więc trochę się boję, co Ty nakręciłaś :crazyeye: .