I-w-o-n-a Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='PATIszon']Zgadza sie. Bede z Korba! Kenia jest zaawansowana inaczej....:roll: E tam przesadzasz :-) Widziałam was w Wawie na żywo. Ja generalnie mam ten sam problem z psem co ty, jesteśmy "szybcy inaczej' :lol: Może zrobimy konkurencje na najwolniejszy przebieg? :lol: Chociaz tak obserwując Kenie to ona ma momenty kiedy się fajnie napala... myle się? Quote
PATIszon Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 I-w-o-n-a napisał(a): Chociaz tak obserwując Kenie to ona ma momenty kiedy się fajnie napala... myle się? Nie, nie mylisz sie. OI wlasnie to mnie doluje. Ja bym strasznie chciala miec psa, ktory biega rowno, a nie raz lepiej raz gorzej. Gdyby Kenia poprostu byla wolna to super! Wiedzialabym, ze na wiecej jej nie stac i OK! Ale ona ma momenty, kiedy na prawde jest szybka....:niewiem: Slalom przy domu zapyla jak malo ktory pies (wstawie filmik), a na torze staje w miejscu....:wallbash: Quote
I-w-o-n-a Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Dokładnie tak samo robi mój pies. Mam momenty że slalom pokonuje przepięknie (czytaj szybko), ma momenty że pruje do przodu, oraz takie że szukam psa na torze 10m za mną. I właśnie to jest dobijające - że wiem że on potrafi tylko ja nie potrafie go zawsze odpowiednio zmotywować. Napewno da się je przyspieszyć, skoro maja momenty że są szybsze. Teraz problem polega na tym aby one zawsze tak biegały. Kurcze może jakieś specajalne seminarium dla psów szybkich inaczej? Pewna pani mająca hodowle Hob-Nob w USA (border collie) uczy psy szybkiego pokonywania palisady tak że rzuca psu piłke przez nią i piłką laduje zaraz ze strefą zejściową. Potem wprowadza komende na strefe 2on-2off. Ale tak czy siak psy strefy zaliczają, z zatrzymaniem (na komende) bądź bez zatrzymania. Fajnie to wygląda, nie powiem, i psy ma rzeczywiście szybkie i co wazniejsze, w pełni kontroluje je na torze - tak się wydaje mi przynamniej po oglądnięciu kilkunastu filmików. Quote
PATIszon Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 \Iwona, a masz moze gdzies te filmiki.??? Ja se strefowkami mam tez ogromny problem, Kenia mi sie zatrzymuje na gorze i swiat podziwia, a ja ja nawoluje z dolu.... Quote
Flaire Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 PATIszon napisał(a):Ja bym strasznie chciala miec psa, ktory biega rowno, a nie raz lepiej raz gorzej. Gdyby Kenia poprostu byla wolna to super! Chcesz wolnego psa? Na sprzedaż tanio ;-). Quote
I-w-o-n-a Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 To jest link do hodowli: http://www.jandemellobordercollie.com/ Strona jest bardzo mało przejrzysta, ale gdzieś tam są poupychane filmiki z róznymi psami. Klikając na konkretnego psa na banerze pojawia się jego strona. Sporo jest tutaj: http://www.jandemellobordercollie.com/HobNobSpree.htm Tutaj http://www.jandemellobordercollie.com/HobNobKindle.htm jak przewiniesz strone troszeczke w dół, obok zdjęcia gdzie border wypasa kaczki jest link do filmiku z palisadą (rzucanie piłki). A tutaj jest Bezel: http://www.jandemellobordercollie.com/HobNobSetInStone.htm Generalnie trzeba troche poszperać :-) Quote
PATIszon Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Flaire napisał(a):Chcesz wolnego psa? Na sprzedaż tanio ;-). Juz Cie widze jak Miske sprzedajesz.....:evil_lol: Quote
Flaire Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 PATIszon napisał(a):Juz Cie widze jak Miske sprzedajesz.....:evil_lol:Eee, po co mi stara Miśka jak mam nowego szczeniaka? ;) Quote
yassue Posted February 7, 2006 Author Posted February 7, 2006 "Gdyby Kenia poprostu byla wolna to super! Wiedzialabym, ze na wiecej jej nie stac i OK! Ale ona ma momenty, kiedy na prawde jest szybka....:niewiem:" no az nie moge na to patrzec! patrz co PRZYPADKIEM znalazlam :mad: : "Nie bluznij kobieto ino sie ciesz, ze pies twoj zapiernicza jak maly Kazio! :evil:" zgaduj zgadula, czyje to slowa? :roll: :lol: Quote
PATIszon Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 yassue napisał(a):no az nie moge na to patrzec! patrz co PRZYPADKIEM znalazlam :mad: : zgaduj zgadula, czyje to slowa? :roll: :lol: Ja wiem czyje to slowa. Ja poprostu pamietam Blue z Rybaczowki, jak zapylala jak malo kto! Kenia przy niej to zolow stepowy! Rozumiem, ze tez macie problem z autyzmem, w koncu RR i Dalmatyniec to jedeen pies :niewiem: Quote
yassue Posted February 8, 2006 Author Posted February 8, 2006 nam autyzm powoli przechodzi i nareszcie to ja wszystko chrzanie!! :multi: a Kenia zolw? Phi, ja tam zawsze sie nia zachwycam... Quote
FikuMiku Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Wiesz Monika, ale ja myślę, że Pati tak specjalnie publicznie narzeka, żeby ją i jej (swoją drogą CUDOWNĄ:loveu: ) sunię chwalić:cool1: :razz: Ona taka niedopieszczona jest:eviltong: i się domaga... Quote
Flaire Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 FikuMiku napisał(a):swoją drogą CUDOWNĄ:loveu: Ja też jestem fanką Kenii - może jakis fan klub założymy? :terazpol: Quote
yassue Posted February 8, 2006 Author Posted February 8, 2006 O prosze! I sie wydalo! Nie ja jedna takie zboczenia mam :cool1: Quote
PATIszon Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Ja nie jestem niedopieszczona , luudzie. A czy ktoras z was widziala ja w Ostrawie? Nie. No to cicho byc! W rybaczowce to bylo lato, woda i wakacje. Teraz jest luty, malo swiatla, mokro, depresyjnie (najwiekszy procent samobojstw.....ale to juz nie jej dotyczy...) Quote
yassue Posted February 8, 2006 Author Posted February 8, 2006 O przepraszam. Ja widzialam ja rowniez kilka razy w grudniu w zimnej hali. Jak powiedzialam ze jest swietna to mnie ofukalas! FOCH! (zabieram Kenie i sama bede z nia biegac! Ew. podziele sie z reszta fanclubu czasem) Quote
Flaire Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Wypraszam sobie, ja znam Kenię dużo dłużej niż od Rybaczówki. Również zimową Kenię znam: KE-NIA! :terazpol: KE-NIA! :terazpol: KE-NIA! :terazpol: KE-NIA! :terazpol: Quote
dorotak Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 PATIszon napisał(a):Ja nie jestem niedopieszczona , luudzie. A czy ktoras z was widziala ja w Ostrawie? Nie. No to cicho byc! A właśnie, że widziała :eviltong: I widziała, że Kenia z ciężkim zatruciem pokarmowym zdobyła w dwóch biegach dwie nogi do A2. No moja kochana, czego Ty narzekasz na tą sukę :roll::roll::roll: KE-NIA! :terazpol: KE-NIA! :terazpol: KE-NIA! :terazpol: KE-NIA! :terazpol: Quote
PATIszon Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Bo mam ciezka depresje.... i ona zdaje sie tez....... Ratuje sie jak moge,ale mnie Davie od alkoholiczek wyzywa.... Ale dziekuje za slowa otuchy. Przeczytam je tej mojej rudej zmorze....moze ja to podniesie na duchu.... Quote
Davie Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 PATIszon napisał(a):...Ratuje sie jak moge,ale mnie Davie od alkoholiczek wyzywa.... No sorry, ale dzisiaj np. to tak nie powiedziałam ani razu, tylko sugerowałam zaprzestanie oddawania się nałogowi i posprzątanie kuchni...:evil_lol: :eviltong: A co do Kenii, to wiesz że macie pracować nad motywacją i już.:razz: Quote
Anulka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Bo mam ciezka depresje.... i ona zdaje sie tez....... No to chodz rzucimy się do Wisły jak ta Wanda co nie chciała Niemca (słusznie zresztą :terazpol: ) ta ponura pogoda naprawdę działa depresyjnie. To zastanawiające nasze psy są chyba z tej samej gliny, może mają wspólnego autystycznego przodka ;) Chociaż Pluszowi się ostatnio poprawia (nieznacznie ale jednak) więc dla was też jest nadzieja.:multi: Ja to w napadach depresyjnego nastroju zawsze sobie mówię że mogło być gorzej. Ratuje sie jak moge,ale mnie Davie od alkoholiczek wyzywa.... No cóż każdy ma jakiś swój feler, Davie np. jest nieskoordynowana ruchowo i znerwicowana za każdym razem jak próbuje zachować spokój na torze:cool3: No to na pocieszenie walnijmy sobie głębszego:popcorn: Quote
TuathaDea Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Anulka napisał(a):No cóż każdy ma jakiś swój feler, Davie np. jest nieskoordynowana ruchowo i znerwicowana za każdym razem jak próbuje zachować spokój na torze:cool3: No to na pocieszenie walnijmy sobie głębszego:popcorn: :roflt: :drinking: Quote
Wind Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pati, A moze Kenia wymaga takich samych motywatorkow, jakimi i Ty sie motywujesz, co? :cool1: I pamietaj, ze planujemy jakies spotkanko przed zawodami ... z serkiem i winkiem :cool3: W. Quote
Davie Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Anulka napisał(a):...No cóż każdy ma jakiś swój feler, Davie np. jest nieskoordynowana ruchowo i znerwicowana za każdym razem jak próbuje zachować spokój na torze:cool3: No to na pocieszenie walnijmy sobie głębszego:popcorn: No przecież nigdy nie kryłam, że spokój na torze kosztuje mnie wiele nerwów.:evil_lol: Co do reszty, to - no comments...:eviltong: Quote
PATIszon Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Wind napisał(a):I pamietaj, ze planujemy jakies spotkanko przed zawodami ... z serkiem i winkiem :cool3: W. Mow tak do mnie mow, mow, mow!!!:loveu: BTW mam taki nerw, ze cale odautyznianie Kenii wczoraj szlag trafil, bo mnie ponioslo.....:shake: Quote
Recommended Posts