Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pięknie dzięujemy za sfinansowanie benzyny:-)

A ja tak nieśmiało, jako jeden z darczyńców, poproszę o pomoc finansową dla onków wyciąganych w tej chwili z Ostrowii i umieszczanych u Megii....
W tej chwili są tam już dwie sunie (Luna i Klara), a na miejsce Lemona jedzie jeszcze kolejny pies. Co sądzicie o tym, żeby pieniądze pozostałe na koncie Lemona poszły właśnie na te psiaki?

Posted

Aniu, jak możesz prześlij mi zdjęcia na maila:) Wstawię:) Nie wiadomo kiedy dostaniemy jakieś fotki od Tomka.
Chciałam wszystkich zaprosić do onkowatej Klary z Ostrowii bo mało osób ją odwiedza, a to urocza, młoda Sunia, która ma problemy z chodzeniem. Przed chwilą wstawiłam zdjęcia jak bidulka chodzi...
http://www.dogomania.pl/threads/177872-Zaniedbana-wyciAE-gniAE-ta-ze-schronu-sunia-prosi-o-wsparcie-na-hotel-i-diagnostykAE

Posted

Aniu, jak możesz prześlij mi zdjęcia na maila:) Wstawię:) Nie wiadomo kiedy dostaniemy jakieś fotki od Tomka.
Chciałam wszystkich zaprosić do onkowatej Klary z Ostrowii bo mało osób ją odwiedza, a to urocza, młoda Sunia, która ma problemy z chodzeniem. Przed chwilą wstawiłam zdjęcia jak bidulka chodzi...
http://www.dogomania.pl/threads/177872-Zaniedbana-wyciAE-gniAE-ta-ze-schronu-sunia-prosi-o-wsparcie-na-hotel-i-diagnostykAE

Posted

Paskudnie te problemy z chodzeniem wyglądają. :-(

Myślę,że pieniądze,które zostały u Lemonka można przeznaczyc dla Klary- ona nie ma za dużo czasu,
trzeba jej szybko porobic badania,żeby wiedziec co leczyc.

Posted

zuzko - Lemon już w nowym domu ;) trzeba by tytuł wątku zmienić ;)

a ja proszę dobre dusze o chwilę uwagi...chodzi o pomoc dla maleńkiej przerażonej suczki ze schroniska, która trafiła do płatnego domu tymczasowego....
Bardzo proszę, pomóżmy jej w drodze do prawdziwego domu..... brakuje 215 zł deklaracji stałych .... proszę pomóżcie
Szukamy osób, które mogłyby podjąć się 5-złotowych miesięcznych (lub jednorazowych) wpłat na opłacenie jej pobytu w DT....
http://www.dogomania.pl/threads/172095

Pozdrawiam serdecznie - z nadzieją, Malwi

Posted

Dziewczyny, czekam na decyzję jak rozdysponować resztę pieniążków. Pojawiła się propozycja zasponsorowania onków u Megii, myślę, że to dobry pomysł :)
Część darczyńców już się wypowiedziałą, co na to reszta? Zgadzacie się z kandydaturą, macie inną? :)

Posted

Lemoniada napisał(a):
Dziewczyny, czekam na decyzję jak rozdysponować resztę pieniążków. Pojawiła się propozycja zasponsorowania onków u Megii, myślę, że to dobry pomysł :)
Część darczyńców już się wypowiedziałą, co na to reszta? Zgadzacie się z kandydaturą, macie inną? :)

Uważam, że najlepiej zrobimy, jeśli wspomożemy właśnie te trzy psiaki. Lunę Klarę i Amigo, który za moment pojawi się w hotelu u Megi. Na każdego psa zbierane są pieniądze, wszystkim jest tak samo trudno je zebrać. Warto więc wspomóc trzy, a nie np. samą Klarę, bo wszystkie potrzebują pomocy. Gdyby któryś z nich znalazł nowy dom, zawsze pozostała kwota może przejść na te, które zostaną... O jakiej kwocie mówimy Lemoniada, ile zostało z funduszu Lemona?

Acha... a czy Lemon pozostanie Lemonem?

Posted

Witam wszystkich bardzo serdecznie. To ja adoptowałem owczarka Lemonka. Na poczatku dziekuje wszystkim za ekspres w jakim to wszystko sie odbyło. Dziekuje za pomoc w podróży. I za finansową pomoc też. Nie dał bym rady po niego tak szybko przyjechać gdyby nie Państwo którzy mnie zabrali. Odwdziecze sie ratalnie na rzecz Klary. Lemon dzielnie przetrwał jazde do KRK. gorzej było przed domem. Sparaliżował go ogromny strach i na klatce rozjechały mu sie łapy i stanoł na dobre. Tez nie wiedzialem na poczatku co zrobic wiec zaczolem do niego mowić i glaskać. Pokonywaliśmy tak kolejne metry asz do drzwi. Do mieszkania wszedł bez problemu. Na spacer zaprosilem mojego kolege i razem go wyprowadziliśmy. Było lepiej z powrotem bo szedlem przed nimi wołajac lemona a pies z kolego na smyczy szli za mna. Na poczatku spal po drzwiami ale rano obudziłem sie z psem obok luszka. Rano mnie powital radosnie i poszlismy na spacer. Zaczął jesc i nie koczuje pod drzwiami. został w domu na 3 godziny i wiem ze spal bo czesc czasu spedzilem na korytarzu czekajac na jakis hałas. Przed chwila mnie juz podszczypywał w zabawie jak wrociłem. zaraz idziemy na długi spacer.

Odezwiemy sie po jakiejś sesji foto.

kontakt do mnie
gg7820375
poczta [email protected]

Pozdrawiam Tomek i Lemon

P.S. Pani Irenko wyglaskalem go od Pani

Posted

Cieszę się bardzo, że wszystko idzie do przodu. Lemon to fajny, kochany psiak. Potrzebuje dużo miłości i pieszczot ;) Jemu należał się ciepły i kochający dom, bo pewnie Pan wie przez co przeszedł.
No Lemonku, głowa do góry chłopie. Będzie dobrze :razz:

Posted

Bardzo dziękujemy za relecję!!! Dla mnie to, że stałeś pod drzwiami i naśluchiwałeś, co robi Lemon albo to, że poprosiłeś kolegę o pomoc w wyprowadzeniu na spacer mowi samo za siebie. Martwisz się o niego i jesteś troskliwym opiekunem:-) Za to jestem Ci bardzo wdzięczna i wybacz Tomku formę "Ty". ale tutaj przyjaciele czworonogów zwracają sie do siebie bezposrednio! Nie zapominaj o nas, odzywaj się, pisz w wolnej chwili co u Lemona.
Bardzo się o niego martwiliśmy, poczytaj cały watek, sam zobaczysz jaka tu walka o niego się odbywała....
Bardzo, ale to bardzo cieszę się, że jesteście razem!!!
Bardzo czekamy na zdjęcia, chcemy cieszyć się razem z Wami każdym postępem. Jak fajnie, że już Ci zaufal i że obudziłeś się z nim koło łóżka!!!