Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gusia0106 napisał(a):
Napiszę do Kosu, coś mi się kojarzy, że ona jest z Pruszkowa, albo co najmniej tam bywa;)

Oj trzymam mocno kciuki!!!! Ja nie dam rady pojechać do Pruszkowa. Mam codzienne wizyty u weta z psami mojej koleżanki. Wczoraj tak sie zakopałam, że mnie jacyś ochroniarze wypychali. Koszmarnie się jeździ:-(
A może warto Panu wysłać wyraźniejsze zdjęcia na maila, żeby określił jak bardzo jest zdecydowany na Lemonka?
Mam nadzieję, że to ktoś fajny...

Posted

Ano świr, niestety. W dodatku czerwony i napalony, jeśli wierzyć adresowi mailowemu, jaki mi podyktował:diabloti:
Najpierw dzięki cudownemu PKP dotarłam spóźniona na rozmowę kwalifikacyjną, potem jeszcze ten człeczyna. Ale mam dobry dzień!:diabloti:

Posted

gusia0106 napisał(a):
Zwłaszcza, że ogłoszenie w Metrze powiedziałabym takie sobie...Zdjęcie kiepskie, wygląda na nim na starego i smutnego psa, a poza tym jest napisane, że ma 7 lat. Moim zdaniem góra 5.

We wszystkich ogłoszeniach jest napisane, że Lemon ma około 7 lat. To "kiepskie zdjęcie" Lemoniada wybrała do allegro. Lemon nie jest młodzieniaszkiem i to widać na zdjęciach. Jeżeli jest młodszy, to wnieście do ogłoszeń poprawki.

Szkoda, że nikt sensowny nie zadzwonił.

W sprawie Małpki był tylko jeden telefon i to nieciekawy, a wyglądała na zdjęciu atrakcyjnie i sympatycznie.

Posted

gusia0106 napisał(a):
hop!, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
Chodziło mi tylko o to, że zdjęcie kiepsko wyszło w druku, a nie że jest kiepskie

Nie uraziłaś mnie. ;)
Chciałam tylko wyjaśnić dlaczego w ogłoszeniu był podany taki wiek i umieszczone takie, a nie inne zdjęcie.

Z Metra - wbrew pozorom - nie zawsze jest odzew. Często dzwonią idioci, pijaczki i sklerotyczne staruszki...

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie to, żebym wypominała, ;) ale mówiłam, żeby nie pisać, ze ma 7 lat. Wyniszczony chorobą był ale chyba jest młodszy.

Jak wygasną mu te ogłoszenia, które robiłam to możemy zmienić. Chociaż wolałabym żeby do tego czasu ktoś go wypatrzył nawet jako siedmiolatka ;)

Posted

Za niedługo u megii będzie wetka, zaszczepi nam Lemona na wirusówki. Przesłałam już odpowiednią sumę na ten cel :) Może niech przy okazji i ona wypowie się na temat jego wieku? Moja najpierw oceniła go na 6 lat, ale potem dała mu jednak więcej. Nie wiem, nie chcę kłamać, ale pychol Lemonka jest siwiutki i poznaczony szramami, widać, że sporo przeżył. Ciężko w tej sytuacji określić jednoznacznie wiek.
Mnie się to zdjęcie z allegro naprawdę podoba, ale pomniejszone faktycznie mogło wypaść nienajlepiej. Jaka jest szansa, że Lemon pojawi się w Metrze ponownie?

Magda, doszła do was karma?

Posted

Siwy pysk to nie wyznacznik - młode psy po przejściach też mają siwe pyski.

Dobrze by też było ciachnąć mu jajka - czy jest na to jakaś szansa?
Pewnie by musiał zostać na chwilę w klinice po tym.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Proszę się nie cieszyć jeszcze, ale coś się klaruje ;)
Znaczy Lemoniada rozmawia z domkiem, a Megii pisze sms-y :evil_lol:

No niech się klaruje;) Byle nie kolejny świr;)

A domek gdzie?

Posted

Dziewczyny!!
Szukamy kogoś na wizytę przedadopcyjną w Krakowie! Zadzwonił rano do megii pan z Krakowa, Magda odesłała go do mnie i podzielam jej zdanie - brzmi super :)
Mieszka w bloku, ale w planach przeprowadzka do domu. Chce dużego dorosłego łagodnego psa po przejściach, bo już kiedyś takiego miał. Ma dużo terenów wokół domu, gdzie Lemonek mógłby pobiegać, ma go z kim zostawić w razie wyjazdu, karmiłby go suchą karmą i od czasu do czasu coś by ugotował. Do weta chodził najbliższego, ale zaproponowałam, że rozpytam wśród krakowiaków kogo polecają i pan był bardzo za :) Naprawdę brzmi jak sensowny, poważny człowiek, problem teraz tylko w wizycie przedadopcyjnej (pan nie ma nic przeciwko i zaprasza) i w transporcie (pan dopiero robi prawo jazdy, chciał przyjechać pociągiem, ale trasa Warszawa-Kraków jest uczęszczana, myślę, że ktoś się znajdzie).

Help! Mamy tu na wątku jakąś dogomankę z Krakowa, która się podejmie? Jak nie, to powysyłam parę PW. Boże, oby się wszystko udało...

Posted

Lemoniada napisał(a):
Dziewczyny!!
Szukamy kogoś na wizytę przedadopcyjną w Krakowie! Zadzwonił rano do megii pan z Krakowa, Magda odesłała go do mnie i podzielam jej zdanie - brzmi super :)
Mieszka w bloku, ale w planach przeprowadzka do domu. Chce dużego dorosłego łagodnego psa po przejściach, bo już kiedyś takiego miał. Ma dużo terenów wokół domu, gdzie Lemonek mógłby pobiegać, ma go z kim zostawić w razie wyjazdu, karmiłby go suchą karmą i od czasu do czasu coś by ugotował. Do weta chodził najbliższego, ale zaproponowałam, że rozpytam wśród krakowiaków kogo polecają i pan był bardzo za :) Naprawdę brzmi jak sensowny, poważny człowiek, problem teraz tylko w wizycie przedadopcyjnej (pan nie ma nic przeciwko i zaprasza) i w transporcie (pan dopiero robi prawo jazdy, chciał przyjechać pociągiem, ale trasa Warszawa-Kraków jest uczęszczana, myślę, że ktoś się znajdzie).

Help! Mamy tu na wątku jakąś dogomankę z Krakowa, która się podejmie? Jak nie, to powysyłam parę PW. Boże, oby się wszystko udało...

W Krakowie mamy super ekipę;) Już piszę do dziewczyn:)