ivette3 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Poker napisał(a):............ Ja też jestemDT,........................................................................................ .. Rozpisałam się, już nie będę......................................................................... Wracając do Swiata i jego zdrówka,to myślę ,że................................................ Ma chłopak trochę uzbieranej kasy.Damy radę. Wrrrrrrrrrrrrrrrr :roll: jak ja nie lubię tego określenia DT- nie byłam , nie jestem i nie będę żadnym DT:eviltong: ...u mnie zwierzaki są albo na stałe albo gościnnie ( tak czy siak kochane) ( a określenia nie wioem czemu tak nie znoszę,ale stara już jestem to dziwactwa uszanujcie proszę :lol: ) .co do rozpisania to bardzo proszę- :lol: - im więcej wymiany poglądów tym mądrzejsza powinna być decyzja ... co do trzeciego cytatu to fajnie - :roll: tylko w takim razie proponuję taką małą symulację- - do dyspozycji na natychmiast jest..... kwota ( uwzględnić święta bez możliwości przelewów na konta od osób chcących wspomóc psiaka ...( czyli zastój ) na podróż do hoteliku i opłacenie go.....kwota......? ( a to może być w każdej chwili z tego co mi wiadomo ) wizyty u weta ....kwota...? badania prywatnie robione ( i to z łaską od niektórych , bo przed świętami wiele gabinetów nie chce robić takich rzeczy...)....kwota...? wykup ewentualnych recept.....kwota...? :roll: Ja się nie czepiam i przepraszam , jeśli za ostro zabrzmiało moje rozważanie ,ale bez takiej prognozy i konfrontacji : możliwości z czasem i z kwotami to możemy utkwić głową w chmurach i kieszenią w długach....( o ile ktoś nam jeszcze te długi pomoże zrobić udzielając kredytu- wet chyba nie ? wię kto?) Jeszcze raz przepraszam ,jeśli mój ton wypowiedzi wyda się zbyt ostry :)- nie chcę być ostra tylko konkretna:roll: , bo jeśli chcecie, abym zrealizowała Wasz plan to muszę wiedzieć jak? :oops: I reszta spraw też nie może ucierpieć dla dobra psiaka . Quote
xmartix Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 ja uważam że zrobienie badań krwi psu nie jest trudne, jeżeli się zrobi w tym tyg, najlepiej jutro, musimy wiedzieć wstępnie czy nic mu nie jet i jak go coś boli to żeby dać mu jakieś tabletki żeby go nie bolało ja bym chciała żeby Świat jutro poszedł do weta Quote
gonia66 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 NO więc tak...ja jestem Mega szczesliwa, ze nasz PODKRESLAM- NASZ świat bedzie na święta w normalnym domku, prawdziwym domku...w ciepelku, otoczony miłością i zyczliwościa- a przede wszystkim bezpieczny...LDA MNIE I PEWNIE DLA WAS TEZ- jest to tak cenny dar od ivett, ze gdybym mogla to bym Ja wyściskala najmocniej na świecie... Ale to ciągle, niezmiennie jest NASZ Swiat i ja wiem na 100% ze wszystkie czujemy sie za Niego odpowiedzialne... Ponieważ- tak , czy inaczej- dzieki pomocy Ivette- mozemy powiedziec, ze "zapd szczedzilyśmy" poki co, to tym bardziej nie mamy sie co zastanawiac, tylko wysylam pieniadze na badania...Gdyby juz dzis byl w platnym hoteliku- to do konca miesiaca bysmy zaplacily 150 zł...za podroz tez poki co wydalysmy tylko 45 zł...na nowy miesiac przeciez beda nowe pieniazki z deklaracji(ktorych musimy jeszce poszukac)..a poki co- ja wplace bez zadnego problemu na konto kasi pieniazki potrzebne na badania.... Chcialabym tylko prosic o jedno- bo ja w tych sparwach jestem "zielona" totalnie: -PROSZE NAPISAC O JAKIE KONKRETNIE BADANIA I WYNIKI NAM CHODZI -PROSZE NAPISAĆ W PRZYBLIŻENIU, JAKI MOZE BYC KOSZT TYCH BADAN -PROSZE JESLI KTOS WIE O ADRES DO NAJLEPSZEGO WETA W CZĘSTOCHOWIE(dobrego fachowca i małego zdzierce:P) jak tu na wątku będziemy wiedziec i miec napisane "czarno na niebieskim", to i Ivette będzie sie czula bezpieczniej a ja bede mogla podeslac tyle kasy ile bedzie potrzebne.. Uważam, ze te BADANIA SA NIEZBĘDNE....Swiat ma chore serce- a to dla dziadziusia jest tak niebezpieczne ze nie chce myslec(tym bardziej ze juz kaszle- i nie sa to pojedyncze incydenty jak np sie ucieszy czy pobiega)Skaro kaszle- to naparwde zły objaw i niepokojący....Moja Ciapunia....nie chce nawet pisac...jej choroba na serce..trwala...3 dni::(:(:(..nikt wczesniej nie rozpoznał..gdybym wiedziala wcześniej...zylaby do dzis....A to jest dziadziuś..przezciez gdyby cos sie stalo u Ivette w domku- wiecie co Ona by czula i jak sie czula????NIE MOZEMY DO TEGO DOPUSCIC...on teraz bedzie mial cieplo... syto...nie wiadomo jak zareaguje jego styrane serduszko.... Ja nie chce panikowac, ale wydobylysmy go z takim trudem...NIE POZWÓLMY TEGO ZAPRZEPAŚCIC... BArdzo prosze kompetentne osoby o pomoc..a ja wieczoram wysylam pieniazki- jutro beda na koncie Ivette i bedzie mogla zrobic to, co jest teraz wg mnie na pierwszym miejscu potrzebne dla dzaidulka:):) JESLI SIE MYLE I W CZYM S PRZESADZILAM- NAPISZCIE PROSZE I NAPROSTUJCIE MNIE...moje emocje moze i wzięły gore..ale normalnie kocham tegol Dziadka..nie mniej pewnie jak Wy cioteczki kochane:D Quote
gonia66 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 xmartix napisał(a):ja uważam że zrobienie badań krwi psu nie jest trudne, jeżeli się zrobi w tym tyg, najlepiej jutro, musimy wiedzieć wstępnie czy nic mu nie jet i jak go coś boli to nie ma ciągnąć jego cierpienia ja bym chciała żeby Świat jutro poszedł do weta Jakiego cierpienia???Matko..czegos nie docztalam????JAk to nie ma co ciagnąć..???:( Quote
xmartix Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Gonia w sensie bólu.. sorry ja piszę skróty myślowe.... i wystraszyć tym ludzi potrafię :) nie ma ciągnąć to nie znaczy zabić.. tylko dać mu jakieś tabletki :) chodzi nam o podst badania krwi + mocznik i kreatynina a ile to kosztuje w Częstochowie nie wiem normalnie chyba 30-50zł +wizyta 35 zł (jak się powie że staruszek bez domu to mogą odpuścić te kwotę) + ewentualnie tabsy na serce (a to już zależy, ja dla mojego staruszka kupuję Prilium 50 zł miesięcznie) Quote
Poker Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ja robię moim psiakom , które przebywają u mnie w rodzinie zastępczej :evil_lol:( czy też DT :eviltong:) z marszu morfologię, mocznik, kreatyninę, fosfatazę alkaliczną i transaminazy wątrobowe.Taki zestaw we Wrocławiu na weterynarii kosztuje ok. 80 zł. Ekg i USG serca dodatkowo 50 zł. Goniu66 wysyłaj ivette3 pieniądze, bo to ważne, tym bardziej ,że jest kochana i udziela mu gościny gratisowo. Quote
gonia66 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 OK..wyśle w takim razie 150 zł....jeśli będzie nadwyżka- odeśle mi lub przekaże na transport, jak bedzie potrzebny a ja dośle pozostala kwote- co o tym myslicie??Numer konta Ivette znam:) Gdyby mmnie juz nie bylo- to sory- cos bardzo źle si epoczulam godzine temu:/ Quote
ivette3 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Popołudniowa "sikunda" :) Kąpiel Podoba mi się :) Ufff! Mokry ale czysty :) Suszę się :) Wyczesany bez dredów, ale spać mi się chce. Gamosia do mnie przyszła bo jestem pachnący :) Zazdrosny Gucio Śpię z moją dziewczyną, a Guciowi żal :) Quote
danal1983 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ivette......... brak mi słow, taki jest cudny...., niestety pani, kursantak nie podejmie sie opieki nad dziadziem. ona i jej dzieci byli za, ale mieszka z niumi jeszcze jej mama, starsza kobieta i boi sie odpowiedzialnosci. wiec , dt w elblągu chyba aktualny kilka dni temu zrobilam u nas akcje plakatowania slupow z info o tym ze poszukujemy wolontariuszy, domow tymczasowych itp. odpowiedziala na to z kolei moja klientka(ktora w czasie dni otwrtych schroniska odwiedzala nas kadzego dnia) i powioedziala ze ona moze brac zwierzeta do siebie.... ma przyjsc do mnie w piatek porozmawiac o tym, dowiem sie, czy w gre wchodza tylko nasze czy moze zgodzi sie wziac jakiegos przyjezdnego;) Quote
ivette3 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Światuś lubi się kąpać- chyba wie dokładnie co to takiego.Suszarka też go nie wystraszyła, tylko brzuszka nie lubi suszyć...Cały dzięn jest grzeczny...Jutro obdzwonię wetów,żeby zorientować się kto,gdzie i za ile?... zbada naszego przystojniaka :) i jak się uda, to porobimy ile się tylko da badań(zgodnie z instrukcją powyżej :) ) gonia nie choruj, bo kto będzie na dogo rządził? :shake: Psiaki na Ciebie czekają i my też - zdrówka Ci życzę :) Quote
Ank@ Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Czy w schronisku weterynarz określił czy może być spowodowana ślepota Świata? Jego oczy na zdjęciach wyglądają o niebo lepiej niż oczy Filipka. Quote
xmartix Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 piękne zdjęcia Ivette!!! piękny jest ten Świat!!! a najlepsze zdjęcie jest to: http://img51.imageshack.us/img51/7503/47880919.jpg cudny jest! naprawdę!! Quote
xmartix Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Anka nie, u nas hehe diagnoza schroniskowego weta to.. nie ma co za mocno wierzyć w to... a poza tym nic nie mówił o wzroku, to była nasza wolontariuszek "diagnoza" :) Quote
Nemko Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 JAK ON WYPRZYSTOJNIAŁ!!:multi:Siersc mu zaczela pieknie blyszczec, wyczesany, po prostu PIEKNY!!Widac na zdjeciach, ze uszka juz postawione, i nawet te starunie oczka mu sie swiecą. A jak spi slodko na tapczaniku, juz sie zadomowil, widac. Piekny, po prostu piekny!!!:multi: Quote
Poker Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 wspaniały pies, jaki on jest przystojny i dostojny .Tak ciągle myślę czy on się nie zgubił? czy coś wiadomo jak się znalazł w schronie? I wiecie do kogo jest podobny? do Króla Mikusia od klaudus, którego znaleźli przywalonego kamieniem.Tylko Mikuś to wielki KRÓL, a Świat to mały KRÓL. Quote
gonia66 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Poker napisał(a):wspaniały pies, jaki on jest przystojny i dostojny .Tak ciągle myślę czy on się nie zgubił? czy coś wiadomo jak się znalazł w schronie? I wiecie do kogo jest podobny? do Króla Mikusia od klaudus, którego znaleźli przywalonego kamieniem.Tylko Mikuś to wielki KRÓL, a Świat to mały KRÓL. Dokladnie tak..od pioerwszej chwili jak go ujrzalam od razu to dostrzeglam..mialam nawte pisac do klaudus..ale poniewaz zdjec nie umiem wklejac to sie wstrzymalam..a ponieważ Mikus byl jednym z pierwszych psiakow jakie poznalam na dogo..to od pierwszego wejrzenia ujął mnie Swiat za serce:):)Mikus tez ma chore serduszko..caly jest bardzo chory..ale pod czula opieka Klaudus zyje juz ponad rok w szczesciu i poczuciu bezpieczenstwa....i nas Swiat bedzie tak zyl..ale jeszcze dluzej(choc i MIkus pewnie jeszce sie bedzie zyciem cieszyl):):) IVETTE- PRZESLALAM 180 ZŁ, bo pomyslalam, ze lepiej wiecej niz mniej- pieniazki "nie zając":p AAAAA..i pragne podzielic sie wiadomoscia, ze doszly pieniazki od naszej Kochanej Avii- 150 zł!!!!!!!!!Fuuullll kasy dla Swiatunia ofiarowala ta nasza cioteczka kochana- bardzo bardzo dziekujemy:):):) Quote
Nemko Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Ech, to czuje sie jak pchelka wplacajac te swoje pare zlotych;) Ale zdjecia na bazarek juz porobione i w styczniu bedzie wiecej pieniazkow dla Światunia i Mukolka:):):) Quote
gonia66 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nemko napisał(a):Ech, to czuje sie jak pchelka wplacajac te swoje pare zlotych;) Ale zdjecia na bazarek juz porobione i w styczniu bedzie wiecej pieniazkow dla Światunia i Mukolka:):):) Nemco..nawet tak nie pisz!!!!!!!Przyslalas kupę kasy i jeszcze więcej niz kasy serduszka...Dla Dziadziusia naparwde kazde 5 zl sie liczy..wiesz na ilu watkach ja wplacam wlasnie 5 zł deklaracji stalych????Twoje pieniazki, ile by ich nie byłó- TO ZAWSZE OGROM KASY!!!!!I BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY!!!!!:) Quote
gonia66 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ŚWIAT POSIADA AKTUALNIE: 220 zł ze skarbonki czarusiowej wplaty: Lidan- 10 zł Eski- 10 zł Bazarek Poker (zakupy Goni)- 15 zł Nemco- 55 zł Ivette- 10 zł avii- 150 zł STAN SKARPETY SWIATOWEJ WYNOSIł NA DZIŚ- 470 zł, wysłalam Ivette 180 zł ORAZ 45zl ZA PRZEJAZD zostało wiec w skarpecie Słodziaka naszego 245 zł:):):) BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM KOCHANYM DARCZYŃCOM:):) Quote
Lidan Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Śliczne zdjęcia :-) Świat wygląda wspaniale. Szczególnie zwinięty w kębuszek na fotelu w towarzystwie dziewczyny :p Widocznie smród mu tak przeszkadzał, że już wolał kąpiel niz ten zapaszek :-) [SIZE="1"]Że też moje sunie nie chcą tak ładnie razem leżeć :hmmmm: Quote
ivette3 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 :) jutro od rana szukam namiaru na dobrego weta dla przystojniaka .Będę pytać o to co wskazałyście i o oczka też.Przy kąpieli oglądałam uszy - ma czyściutkie :). Za to sierść ma bardzo zbryloną i pod spodem jeszcze sporo roboty z wyczesaniem puchu.On jednak sporo czasu spędzil sam :( tylko powierzchownie tego nie widać.Ma cały ogrom sierści a pod spodem kruszynka :( .Zresztą widać po kąpieli na zdjęcie jak sierść przylega, jakie to ciałko chudzieńkie....Ale wykarmimy malucha i będzie dziadzio miał swój tłuszczyk :) Quote
ivette3 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Lidan napisał(a):Śliczne zdjęcia :-) Świat wygląda wspaniale. Szczególnie zwinięty w kębuszek na fotelu w towarzystwie dziewczyny :p Widocznie smród mu tak przeszkadzał, że już wolał kąpiel niz ten zapaszek :-) Że też moje sunie nie chcą tak ładnie razem leżeć :hmmmm: Faktycznie smrodek był, ale woda w wannie leciała długo koloru ceglano brązowego- istna glina na nim była....a nasz Światuś wyraźnie nie bał się kąpieli :) Podobało mu się - był nadzwyczaj spokojniutki i cierpliwy :) Co do panny to o 5 lat młodsza ,więc kto wie co jeszcze z tej pary będzie :) mają już synka-wnuczka Gucia - a wy ciotki i wujkowie na wesele się szykujcie :) Quote
yennefer070 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Ivette ja to wiedziałam:evil_lol: Ty jeszcze wiele dobrego dla psiaków zrobisz na dogo:lol: Jesteś niesamowita!! Niestety nie mogę się już zadeklarować na stałe:oops: ale jak tylko będę miała zapas, to cosik prześlę;) Quote
avii Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nic tylko dziś czytam ..czytam i oglądam..... i mowę mi odjęło same cuda dziś na dogo ... a podobno nie ma cudów :roll: ivette piekne zdjęcia zrobiłaś czupurkowi jest na nich cudowny nic tylko w ramki oprawić i wstawiać w ogłoszenia :p on jest taki malutki czy tak wyszło? bo na zdjęciach to taka kruszyna posmeraj go za uszkiem ode mnie raz jeszcze dla Ciebie i Karoliny :Rose::calus: za to że juz bezpieczny, z pełnym brzuszkiem Quote
Poker Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 a 50 zł ode mnie w imieniu właścicieli Merlinki nie dotarło ?będzie jeszcze z bazarku 17 z k Quote
Recommended Posts