Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja niestety nie mam konta bo jestem niepełnoletnia.
Więc byś mi mogła dać osobiście te pieniądze jak będziesz w Obornikach:)
Ja będziemy zbierać na słomę to ci powiemy bo taki snopek kosztuje 75zł i jeszcze przewóz tej słomy więc około 100zł będzie potrzeba.

Posted

Ja od pon do piątku jestem w szkole a potem jeszcze mam treningi więc około 18:00 jestem w domu :/
A w sobote Baka miała by jechać z rana a pieniądze na transport by były potrzebne przed wyjazdem Bakusi.
Może ana666 będzie miała konto to na jej byś wpłaciła ?

Ano666 masz konto żeby ulka 1108 mgła pieniądze na Bakusiowy transport dać?

Posted

Co z tą sterylką ? Wiadomo kiedy będzie? I czy będzie? (Mi w zasadzie to nie przeszkadza, ale...zawsze lepiej po... I czy są jakieś specjalne zalecenia dla suń po sterylce? ) Baka ja Ci obiecuję, że trafisz do najwspanialszego domku pod słońcem, albo zostaniesz u nas maleństwo! Juz nigdy w życiu nie zaznasz złego, a jeśli ktoś ci coś to będzie miała ze mną do czynienia , a ja nie ważę 40 czy 50 kg!!!
Maleńka ty sie juz pakuj!

Posted

Tola^^ napisał(a):
Ja od pon do piątku jestem w szkole a potem jeszcze mam treningi więc około 18:00 jestem w domu :/
A w sobote Baka miała by jechać z rana a pieniądze na transport by były potrzebne przed wyjazdem Bakusi.
Może ana666 będzie miała konto to na jej byś wpłaciła ?

Ano666 masz konto żeby ulka 1108 mgła pieniądze na Bakusiowy transport dać?

O Boshe w sobotę... Ja chcę już sobotę.... Może przyjedzie z Guciem...............................................

Posted

Sterylka ma być do tego wtorku:)
Ja nie mam pojęcia czy są jakieś zalecenia dla suń po sterylce.
Nasza malutka będzie miała szczęście że będzie miała taki wspaniały DTu ciebie :)
Nie będziesz musiała iść też ściągnąć szwów bo Bakusia będzie miała takie co zanikają...

Posted

Tola^^ napisał(a):
Sterylka ma być do tego wtorku:)
Ja nie mam pojęcia czy są jakieś zalecenia dla suń po sterylce.
Nasza malutka będzie miała szczęście że będzie miała taki wspaniały DTu ciebie :)
Nie będziesz musiała iść też ściągnąć szwów bo Bakusia będzie miała takie co zanikają...

Nie mam pojęcia o szwach znikających bo mi po porodzie usuwali :( wrrr
A czemu mała ma dopiero w sobotę dojechać? :( Ja mam wolne w czwartek jeszcze....................
Wiem, wiem.... ale nie mogę się doczekać..... Przez tydzień chyba może jeść RC dla szczeniąt? I ugotuję łapki kurze na powitanie , żeby uszy lepiej stały :) Czyli czwartek pełen pracy.... piatek rano do pracy pogonić podwładnych i sobotaaaaaaaaaaaaa....................................ale mnie trzasło......... sie czuje młodsza niż moja córka...... Może dlatego , że to mój pierwszy raz...

Posted

magdola napisał(a):
Nie mam pojęcia o szwach znikających bo mi po porodzie usuwali :( wrrr
A czemu mała ma dopiero w sobotę dojechać? :( Ja mam wolne w czwartek jeszcze....................
Wiem, wiem.... ale nie mogę się doczekać..... Przez tydzień chyba może jeść RC dla szczeniąt? I ugotuję łapki kurze na powitanie , żeby uszy lepiej stały :) Czyli czwartek pełen pracy.... piatek rano do pracy pogonić podwładnych i sobotaaaaaaaaaaaaa....................................ale mnie trzasło......... sie czuje młodsza niż moja córka...... Może dlatego , że to mój pierwszy raz...

Prosze nie piszcie, że głupia baba ze mnie bo mi wstyd.............Tak strasznie się cieszę że pomogę .... a na swojego psa czekałam ...29 lat... to teraz dam upust swojej miłości... (pierwszego mi ukradli-to był prezent od cioci, która wczoraj zmarła- rugi zmarł nam śmiecią tragiczną, a trzeci.... trzeci ma lepiej niż człowiek... pije ze szklanki, śpi na poduszce...i chyba kupię kuwetę bo jak jest za zimno to za zimno jej na "siusiu")

Posted

Ja tylko wykąpię córcię i mogę wpłacić :) Przepraszam za moje wcześniejsze posty... Nie wim co ze mną ostatnio się dzieje... to chyba wina Toli... Jutro będę po pracy...

Posted

Tola^^ napisał(a):
Najpierw będzie trzeba poszukać kasy żeby Bakusia mogła do ciebie pojechać bo narazie mamy zadeklarowane 120zł więc jeszcze brakuje.
Gdyby brakowało to ja założę, potem jakoś się załatwi... mam parę rzeczy na bazarek więc powinno starczyć z zakladką....na kudłacze;)
Najważniejsze, żeby niunia trafiła do mnie, a potem zajmiemy sie kosztami. Jestem sceptyczna odnośnie oddawania zwierząt przed świętami... jako prezenty, więc mamy czas na znalezienie idealnego domku....

Posted

Dowóz Gucia gdyby coś to już jest na 20, więc myślałam, że to ta sama osoba, po co płacic za dwa transporty i z tą samą drogę:) :) Tylko szukamy DT na te kilka dni :) Jeszcze nic nie wiadomo

Posted

magdola napisał(a):
Co z tą sterylką ? Wiadomo kiedy będzie? I czy będzie? (Mi w zasadzie to nie przeszkadza, ale...zawsze lepiej po... I czy są jakieś specjalne zalecenia dla suń po sterylce? ) Baka ja Ci obiecuję, że trafisz do najwspanialszego domku pod słońcem, albo zostaniesz u nas maleństwo! Juz nigdy w życiu nie zaznasz złego, a jeśli ktoś ci coś to będzie miała ze mną do czynienia , a ja nie ważę 40 czy 50 kg!!!
Maleńka ty sie juz pakuj!

Magdola, po sterylce psiak nie może biegać ani skakać, normalne spacerki "na spokojnie", bo to jednak wiesz, po operacji. Na pewno będzie miała ochotę skakać :) ale lepiej pilnować przez pierwsze 10 dni po sterylce. I trzeba uniemożliwić jej lizanie rany - swędzi jak się goi, psy usiłują lizać i może się wdać stan zapalny, więc najlepiej ubrać w ubranko posterylkowe - u weta kosztuje z 10 zł. Moja usiłowała lizać przez ubranko ale na szczęście się nie dało :) A potem to już z górki :)

A tak wygląda ubranko posterylkowe: