Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkie wyjazdy sa ustawiane pod zwierzaki i nigdy nie jedziemy cała rodziną tak że ktoś z nimi zostanie.
rozumiem jak ktoś prowadzi hotelik, ma to zarejestrowane, płaci podatki itp.a nie bieże psy, nie ma nawet wykształcenia zeby sie tym zajmować :/

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ana666']Wszystkie wyjazdy sa ustawiane pod zwierzaki i nigdy nie jedziemy cała rodziną tak że ktoś z nimi zostanie.
rozumiem jak ktoś prowadzi hotelik, ma to zarejestrowane, płaci podatki itp.a nie bieże psy, nie ma nawet wykształcenia zeby sie tym zajmować :/[/QUOTE]

Uważasz że Joko czy Ząbek też nie powinny trafiać do dt??? Sory - co do tego ma wykształcenie? Wystarczy miłość do psów

Jeśli masz zażalenie do jakiegoś konkretnego hoteliku to nie mierz wszystkich tą samą miarą :roll::roll:

Posted

W ogóle nie rozumiem dyskusji która tutaj się wywiązała.
Dobre dt pomogły już wielu psom w potrzebie.
Gdyby nie to wszystko to w ogole po co byłaby dogomania, skoro wystarczyłoby szukać psom domów prosto ze schroniska.

Czy Ty ana666 znasz to schronisko w którym jest Bakusia ? Uważasz że tam ma dobre warunki jak dla takiej małej delikatnej suni ?

Posted

Może i zdarzają sie niedobre dt czy hoteliku, jak i dogomaniacy i ludzie w ogóle. W końcu nikt nie jest idealny.
Ale nie można przez 1 % przekreślać pozostałe 99%.

Posted

[quote name='leni356']Nawet mi się nie chce tego komentować, jesteś beznadziejna.. Poczytaj trochę o domach tymczasowych ZANIM się wypowiesz. I proszę nie zrażaj domów tymczasowych kudłaczy!![/QUOTE]

Leni ale czy ja powiedziałam że wszystkie domy tymczasowe są złe??
Wiem że są dobre domy tymczasowe i wolała bym żeby Baka od razu nie szła do pierwszego lepszego domu tymczasowego.
I czytałam i oglądałam zdjęcia z domów tymczasowych więc większość psów ma wspaniałe warunki ale w niektórych zarobki się liczą.
I proszę leni nie mów tak jak by mi nie zależało na Bakusi bo chyba po to założyłam wątek żeby jej pomóc, bo wiem jak wygląda sprawa w schronisku!
Sama ma 14 lat od 6 lat chodzę jako wolontariuszka do schroniska po to żeby dać miłość psom i im pomagać!
I nic za kase chociaż jak bym dostała kasę to bym przeznaczyła na psy!
W schronisku nie ma siana więc ja i niektóre wolontariuszki składamy się na nie i kupujemy żeby psy miały jak najlepiej nie chce żeby tam były ale żeby miały dużo ciepła i miłości!

Posted

[quote name='Dogo07']Ludzie którzy pracują w schronisku też za darmo tego nie robią.
Jeśli ktoś lubi psy, chce się nimi zajmować i ma możliwość i chęci stworzenia im dobrych warunków to dlaczego ma nie prowadzić takiego hoteliku ?
A poza tym nie wiem czy jak się ma kilka psów i chce się im zapewnić dobrą opiekę to czy to nie jest nic nierobienie.[/QUOTE]

Dogo z tym mogę się zgodzić z tobą przecież większość z tych ludzi też chce pomagać psom i dać im chociaż trochę miłości!

Posted

Ja uważam że nie ma nic złego w zarabianiu pieniążków jeśli się dobrze wypełnia swoje obowiązki.

Tola, wiesz jest mnóstwo piesków w potrzebie i jeśli zdarzy się jakiś dt to jest raczej to pozytywnie odbierane.
Przecież po to jesteśmy tutaj żeby psiakom właśnie pomagać.

Nie chcesz żeby Bakusia trafiła do pierwszego lepszego dt.
To wolisz żeby ją psy zagryzły ?

Posted

I przepraszam jeżeli kogoś uraziłam moim postem i mam nadzieje że Bakusia będzie szczęśliwa bo o to właśnie chodzi :)
Więc dzięki waszym komentarzom przekonałam się lepszy był by dala niej DT :)

Posted

Oczywiście , jeśli masz jakieś uwago co do dt to napisz to po prostu tutaj czy na pw. I już.
Ale nie zamykaj Bakusi drogi do dt.
Bo z Twoich wyp[owiedzi wynikałoby, że w ogole sunia nie może trafić na tymczas.

Posted

[quote name='Tola^^']Leni ale czy ja powiedziałam że wszystkie domy tymczasowe są złe??
Wiem że są dobre domy tymczasowe i wolała bym żeby Baka od razu nie szła do pierwszego lepszego domu tymczasowego.
I czytałam i oglądałam zdjęcia z domów tymczasowych więc większość psów ma wspaniałe warunki ale w niektórych zarobki się liczą.
I proszę leni nie mów tak jak by mi nie zależało na Bakusi bo chyba po to założyłam wątek żeby jej pomóc, bo wiem jak wygląda sprawa w schronisku!
Sama ma 14 lat od 6 lat chodzę jako wolontariuszka do schroniska po to żeby dać miłość psom i im pomagać!
I nic za kase chociaż jak bym dostała kasę to bym przeznaczyła na psy!
W schronisku nie ma siana więc ja i niektóre wolontariuszki składamy się na nie i kupujemy żeby psy miały jak najlepiej nie chce żeby tam były ale żeby miały dużo ciepła i miłości![/QUOTE]

DT jest jak na lekarstwo - nie rozumiem dlaczego zakładacie ze będzie zły. Na innym wątku byłaś za - nawet płatnym dt, szczególnie że nikt nie każe płacić. Ja mam ponad 100 kudłaczy w potrzebie, każdy oddałby wszystko za dt, założyliśmy skarpetę kudłaczy choćby po to żeby opłacić nawet płatne dt - jeśli nie Baka to na pewno jakaś bieda się załapie, a ich niestety jest od liku.
Nie wiem u was, ale ogłoszeniami kudłaczy ostatnio jest niewielkie zainteresowanie i jeszcze mniejszy odzew - w grudniu jakoś wszyscy myślą o czym innym i adopcji jest bardzo, bardzo mało. Na 10 dzwoniących zaledwie 2 się decyduje, więc ja nie liczę na to ze domki się tak szybko znajdą - choć nadal mam nadzieję że kilka kudłaczy przed świętami trafi do własnych domów, a część - do dt.

Posted

Tak jak pisałam , jest wiele piesków, kudłaczy w potrzebie.
Ja szczególnie lubię duże psiaki.
I byłabym wdzięczna gdyby ktoś zechciał dać dt takiemu dużemu pieskowi, a jest kilka takich większych kudłaczy. Coś jak Wasz Mapet.
Ale one raczej nie mają takich szans :(.
Bo nikt nie bierze na dt dużych piesków.
Zawsze się myśli że one sobie poradzą jakoś.
I dlatego tak właśnie myślimy o dt dla Bakusi bo ona jest malutka i delikatna. I marznie.
Gdyby była większym pieskiem nikt by jej nie proponował ani nie szukał dt.
Po prostu nie chcemy żeby jej się coś stało.

Posted

Wróciłam z pracy i tak sobie myślę czy cokolwiek pisać... Może jestem dobrym dt, może złym, nie mnie to oceniać. Uwielbiam psy z długimi "kłakami" (mam grzywkę pp:loveu:). Uwielbiam ja kąpać, czesać i golić. Jej kosmetyki kosztują więcej niż moje, i z pracy, którą włożyłam w jej socjalizację, można powiedzieć że jest teraz innym psem. Pochodzi z dobrej hodowli ma wspaniałych przodków, jednak trafiła do mnie strasznie niezsocjalizowana. Bała się wszystkiego i wszystkich, nie odstępowała mnie na krok, i przeraźliwie wyła zostając sama, a teraz po kilku miesiącach to nie ten sam pies, chociaż nieufnośc do ludzi i większych "nachalnych"psów zostanie jej do końca życia. Moja rodzina i znajomi nie mogą się nadziwić jak moje słońce się zmieniło i "nie da sobie dmuchać w kaszę":evil_lol:. Poza tym mam córkę 6-letnią, za którą Aira przepada. Oczywiście nie piszę tego wszystkiego po to żebyście stwierdziły że to właśnie u mnie mała będzie miała najlepiej... Po prostu jest mi jej żal... dlaczego miałaby marznąć w zimnym boksie, skoro może chociaż święta spędzić w cieple, i nie będzie jej smutno, bo będzie miała koleżankę w jej rozmiarze. Co do kosztów, to nic nie wspomniałam o jakichś kosztach... Nie wiem o co niektórym chodzi... Karmię swoją royalem juniorem (jeszcze) pomieszanym z tym dla yorków, bo wspaniale wpływa na włos, kupuję czekoladę dla psów i naprawdę nie życzę sobie postów, które sugerują, że zależy mi na kasie, bo nie pozwolę na to, żeby jakiemukolwiek członkowi mojej rodziny (bez znaczenia czy na tymczasie, czy stałemu) czegokolwiek brakowało. I to by było na tyle. Nie narzucam się więcej.

Posted

Teraz was rozumiem :)
Ale myślałam żeby od razu nie będzie potrzebny dom tymczasowy lecz teraz nadchodzą zimne dni i jej będzie coraz zimniej :(
Z góry założyłam jakie są Domy Tymczasowe ja też bym w sumie sie nie wypłaciła za to wszystkie jedzenie i lekarstwa dla paru psów np. 4.

Posted

[quote name='Dogo07']A ja muszę zapytać: co to pp ?[/QUOTE]
Zapomniałam , że na tym forum są niewtajemniczeni ;) To jest grzywacz chiński powder puff (czyli w doałownym tłumaczeniu "puszek do pudru") zaraz dam jakies przykładowe zdjęcie: [url]http://lh4.ggpht.com/_M5ZIfS61qCw/SwFi0eK5XII/AAAAAAAARoI/Fk2ezkudUmw/s512/48.jpg[/url]

Posted

Są dwie odmiany: jedna naga, a druga owłosiona, a tak w praktyce to różnie z tym jest, niektóre są całkiem "gołe" niektóre trzeba podgalać, a niektóre zarastają, to temat jak rzeka, w każdym bądź razie odmiana owłosiona jest wg mnie bardziej absorbująca i wymagająca pielęgnacji. Niestety w chwili obecnej nie posiadam zdjęć bo mam kompa po formacie, ale postaram się pochwalic może jutro :)
PS. Zaczynam się zastanawiać, czy gdybym miała jakiegoś malucha na tymczasie to czy byśmy sie we czwórkę zmieścili na łóżku ... :)))

Posted

[quote name='Dogo07']A przepraszam bardzo a dlaczego on nie jest łysy ? Przecież grzywacze są bez włosków :).[/QUOTE]

Łyse tyż są :) A te z włosami to takie kudłacze :) Mają fajne charaktery, spokojne (nie to co moje patafiany)

Posted

Edit:zdublowana

Leni jeśli grzywki sa spokojne to ja jestem "święty turecki". To najbardziej zwariowane psy pod słońcem. U nas w parku jeszcze żaden pies nie dogonił mojego "patafiana", ale wracajmy do tematu :cool3: To są mixy psa, kota i zająca:diabloti: