Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:BAKA mix Yorka :loveu:

Gdy trafiła do Obornickiego schroniska bardzo się bała, nie pozwalała dotknąć się człowiekowi.

Teraz to całkiem inna psina. :cool3:

Cieszy się i tylko patrzy, kiedy możne wskoczyć na ręce.

Do nie znanych osób nie podchodzi lecz bardzo szybko przyzwyczaja się do nowych opiekunów, którzy pokazują jej co to jest dobro i miłość, trochę boi się mężczyzn.

Uwielbia spacery z dziećmi do lasu, ładnie chodzi na smyczy i lubi podgryzać by zwrócono na nią uwagę:)

Może iść do domu w bloku z dziećmi dla starszych osób też się nadaję:)

Suczka ma cała zniszczona sierść, przydała by się jej porządna kąpiel i obcięcie włosków.
Bardzo źle znosi warunki panujące w schronisku, może nie przetrwać zimy. Pomóżmy!

Baka czeka na nowy domek w którym będzie szczęśliwa i zazna prawdziwej miłości.
Sunia jest już po sterylizacji.

Obecnie przebywa w DT u Magdoli i może tam zamieszka na stałe:loveu:

A to fotki Bakusi z DT:

A to fotki ze schronu:

Banerki:razz:
(podlinkowane)

OGŁOSZENIA:

-adopcja psa
-pies.pl

Jednorazowe wpłaty na Bake :)

lika1771 - 50zł
magdola - 10zł
ulka 1108 - 30zł
tola^^ - 30zł (kasa na wyciągnięcie ze schronu)

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeglądałam właśnie nowe posty, patrzę a tutaj tytuł wątku zaczyna się jak jedno moje ogłoszenie jakie robiłam dla suni szukającej domku. Zaglądam więc, patrzę - tak toż to "moja" Bakusia jest :).
Dobrze że doczekała się własnego wątku.
Bo to taka śliczna psinka a gdzięs ginęła w tłumie tych wszytskich biednych kudłaczy.

Posted

Dla małego psiaka to i tak koszt ok. 250 - 300zł jest.

Tola, a może napisz coś więcej o suni. Jak się zachowuje do psiaków, do ludzi, na spacerkach. Jak mieszka, czy nie marznie :(.

Posted

[quote name='Dogo07']Dla małego psiaka to i tak koszt ok. 250 - 300zł jest.

Tola, a może napisz coś więcej o suni. Jak się zachowuje do psiaków, do ludzi, na spacerkach. Jak mieszka, czy nie marznie :(.

No niestety domki tymczasowe są dosyć drogie :(
I kierownik schroniska nie chce się na nie zgadzać ;/

Dla psiaków jest bardzo łagodna nie zaczepia się w nie i nie jest zazdrosna o ich względy-bezproblemowa.
Nasza Bakusia niezbyt lubi mężczyzn boi się nieznajomych lecz gdy się przyzwyczai to naprawdę super psinka :)
Raczej nie nadaje się do dzieci poniżej 3 lat bo nie lubi jak się ją ciągnie za sierść uszy itd. lecz lubi czesanie i jest bardzo przy tym spokojna :)
Na spacerach popiskuje żeby mogła biegać z innymi psiakami, ładnie chodzi na smyczy i delikatnie podgryza żeby ktoś wziął ją na ręce :)
Bardzo marznie w schronisku bo jest cała mokra i od błota cały czas się trzęsie.
W schronie jest jeden wielki wybieg i w nim są wszystkie psiaki jest ich około 180 a mała Bakusia wśród nich.
Niestety bud jest znacznie mniej niż psów i nie każdy się załapie żeby w niej spać.
W budach nie ma słomy ani koccy ;(
Ale psy śpią w nich niekiedy po pięciu i wtedy jest cieplej :)
Gdy przyjdą te mrozy to baka będzie do połowy zasypana śniegiem bo wybieg nie jest zadaszony tylko boksy na wybiegu w których są sunia po sterylizacjach lub te agresywniejsze psy i te nowe dopiero wpuszczone na wybieg żeby jak nikogo nie było nic im się nie stało.

Posted

Weterynarz jest na miejscu w schronisku więc nie ma problemu z funduszami też nie lecz wet często nie ma czasu a kolejka na sterylke jest dosyć długa a kierownik schroniska nie chce się zgodzić na sterylki u innych wetów ;/
Mała teraz jest w kolejności do sterylki więc w tym roku powinna już być ciachnięta :)

Niko ja teraz niestety nie ma telefonu kom. bo mi się zepsuł i nie da się naprawić i za jakieś 2 tyg dopiero będę miała jak dobrze pójdzie mogę dać ci e-maila:
[email protected]
[email protected]

Posted

rita60 napisał(a):
Mam osobe chetna na adopcje malizny,tylko takiej do 5 kilo,ile wazy Baka:roll:

Bakusia na pewno waży mniej niż 5 kg, jak się uda to mogę w sobotę ją zważyć, ale niczego nie obiecuję :)
Naprawdę bardzo leciutka :)

Posted

Tola^^ napisał(a):
Bakusia na pewno waży mniej niż 5 kg, jak się uda to mogę w sobotę ją zważyć, ale niczego nie obiecuję :)
Naprawdę bardzo leciutka :)

To wysyłam:razz:

Posted

[quote name='Tola^^']No niestety domki tymczasowe są dosyć drogie :(
I kierownik schroniska nie chce się na nie zgadzać ;/

Dla psiaków jest bardzo łagodna nie zaczepia się w nie i nie jest zazdrosna o ich względy-bezproblemowa.
Nasza Bakusia niezbyt lubi mężczyzn boi się nieznajomych lecz gdy się przyzwyczai to naprawdę super psinka :)
Raczej nie nadaje się do dzieci poniżej 3 lat bo nie lubi jak się ją ciągnie za sierść uszy itd. lecz lubi czesanie i jest bardzo przy tym spokojna :)
Na spacerach popiskuje żeby mogła biegać z innymi psiakami, ładnie chodzi na smyczy i delikatnie podgryza żeby ktoś wziął ją na ręce :)
Bardzo marznie w schronisku bo jest cała mokra i od błota cały czas się trzęsie.
W schronie jest jeden wielki wybieg i w nim są wszystkie psiaki jest ich około 180 a mała Bakusia wśród nich.
Niestety bud jest znacznie mniej niż psów i nie każdy się załapie żeby w niej spać.
W budach nie ma słomy ani koccy ;(
Ale psy śpią w nich niekiedy po pięciu i wtedy jest cieplej :)
Gdy przyjdą te mrozy to baka będzie do połowy zasypana śniegiem bo wybieg nie jest zadaszony tylko boksy na wybiegu w których są sunia po sterylizacjach lub te agresywniejsze psy i te nowe dopiero wpuszczone na wybieg żeby jak nikogo nie było nic im się nie stało.

Nie wiedziałam, że w tym schronisku są takie ciężkie warunki dla psów :(.
A schronisko nie może siana psom załatwić ? Albo wolontariusze jakoś ? Przecież jak były takie mroźne zimy to u Was chyba psy zamarzały z zimna :(.
I jeszcze te wszystkie psy razem, one się zagryzają, skoro ich tyle.
Ja sobie tego nie wyobrażam, że tylko wybieg i czy deszcze czy śnieg to psy bez ochrony, i tylko budach siedzieć mogą cały czas żeby nie zmoknąć lub nie zmarznąć :(. Dla mnie to straszne !!!

Posted

robiłam allegro dla Baki i napisała domnie Pani:

Witam szukam małego pieska.Mamy już labradora i kotkę ,mieliśmy miniaturowego jamnika który umarł ze starości, spał z moim teściem.Chciałabym dla niego .Mieszkamy w domku z dużym ogrodem ,piesek byłby w domu.nie mogę daleko jechać bo chodzę do pracy.Proszę napisać czy Baka nadal jest do zabrania i gdzie?Czy ma tak jak Yorki włoski do obcinania?Pozdrawiam Ewa Orendorz

co mam odpisać pani a może skierować ją na dogomanie?

Posted

Tutaj decyduje Tola. Ale są ankiety przedadopcyjne które mailem można posłać.
No i tzreba zapytać jakie warunki dokładnie Pani oferuje suni, i cz zgadza się na wizytę przed i po adopcyjną.
Dla Bakusi tylko super domek musi być :).

Posted

[quote name='Dogo07']Nie wiedziałam, że w tym schronisku są takie ciężkie warunki dla psów :(.
A schronisko nie może siana psom załatwić ? Albo wolontariusze jakoś ? Przecież jak były takie mroźne zimy to u Was chyba psy zamarzały z zimna :(.
I jeszcze te wszystkie psy razem, one się zagryzają, skoro ich tyle.
Ja sobie tego nie wyobrażam, że tylko wybieg i czy deszcze czy śnieg to psy bez ochrony, i tylko budach siedzieć mogą cały czas żeby nie zmoknąć lub nie zmarznąć :(. Dla mnie to straszne !!!

Właśnie z innymi 3 wolontariuszkami składamy się na słomę więc będzie koce też jakieś załatwiamy:multi:
To był by pierwszy rok w którym by nie było słomy więc jeszcze żaden piesek na szczęście nie zamarzł.

Posted

Więc oczywiście że by było wspaniale jak by ta Pani ją wzięła :)
Jeszcze jakaś wizyta przed adopcyjna.
Prawdopodobnie będzie możliwy dowóz psiaka do tej pani jeżeli będą pokryte koszty przejazdu :)

I co do włosków Bakusi to pielęgnacja domowa by wystarczyła i tylko podcinać sierść :)
Mam nadzieje że na zimę Bakusia będzie w domku :)