magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Tola^^ napisał(a): Bakusia ma raczej gładką sierść tylko bardzo zniszczoną :( Więc na poczatek trzeba by spróbowac odratować:) Mam regenerujący szampon i odżywkę ale ceny nie piszę bo mnie też szokuje (nie piszę po to żeby komuś zaimponować-ja mam fioła:) Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Ja moge się popytać o transport dla suni :) Więc jak będę coś wiedzieć o transporcie... Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 magdola napisał(a):Więc na poczatek trzeba by spróbowac odratować:) Mam regenerujący szampon i odżywkę ale ceny nie piszę bo mnie też szokuje (nie piszę po to żeby komuś zaimponować-ja mam fioła:) O to nasza Bakusia będzie piękna :) Quote
Onaa Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Magdola, na początku to trzeba z Bakusią ostrożnie. Jeśli w ogóle sobie pozwoli to delikatna kąpiel na pozbycie się zapaszków i brudków schroniskowych, a potem po jakimś czasie dopiero , jak już sunia się oswoi , to wtedy dopiero jakieś większe zabiegi pielęgnacyjno - fryzjerskie (czytaj domowe SPA). Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Tola^^ napisał(a):Ja moge się popytać o transport dla suni :) Więc jak będę coś wiedzieć o transporcie... To czekamy. A może by zebrać jakieś deklaracje na transport i "wykup"? Było juz o tym na wątku... Ja mogę przeznaczyć maskotki, w tym dużego misia i nie za dużo , ale zawsze parę groszy. Jak zostana jakies fundusze to zawsze inne kudłacze czekają... Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Ja moge dać na wykupienie Baksi ze schroniska 10zł. Popytam się innym wolontariuszą i może też coś dadzą :) Więc mam nadzieje że 30zł się uzbiera i będzie można wykupić Bake ze schronu! Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Dogo07 napisał(a):Magdola, na początku to trzeba z Bakusią ostrożnie. Jeśli w ogóle sobie pozwoli to delikatna kąpiel na pozbycie się zapaszków i brudków schroniskowych, a potem po jakimś czasie dopiero , jak już sunia się oswoi , to wtedy dopiero jakieś większe zabiegi pielęgnacyjno - fryzjerskie (czytaj domowe SPA). hehehe, Tak wiem, tylko juz sobie wyobrażam... Swoje malizny (pierwszą i aktualną) tez kąpałam i goliłam po kilku dniach (nawet prosiłam Pania z hodowli, żeby ogoliła przed podróżą do mnie a teraz jak jest zimno to nie gole bo zmarznie i mój TZ nie chce się z nią "całować" bo "się nie ogoliła" ;) Kiedyś była taka piosenka dla dzieci "Marzenia..." Quote
Onaa Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Teraz to chyba nie można golić psiaka, tylko na lato. Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Dogo07 napisał(a):Teraz to chyba nie można golić psiaka, tylko na lato. Ja tylko pysio golę :) Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Niech mi ktoś wyleje kubeł zimnej wody! Zakochałam się z zdjęciach... Baki... Boję sie tego dt...:cool3: a czy w razie czego może u mnie zostać na stałe???:diabloti: :diabloti::diabloti: Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 magdola napisał(a):Niech mi ktoś wyleje kubeł zimnej wody! Zakochałam się z zdjęciach... Baki... Boję sie tego dt...:cool3: a czy w razie czego może u mnie zostać na stałe???:diabloti: :diabloti::diabloti: Oczywiście żeby mogła u ciebie zostać na stałe byłaby już do ciebie przyzwyczaiła i by nie musiała zmieniać właściciela ! :) Quote
ana666 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 no pewnie ze może :) a może zawiezc ja pociągiem? Co myślisz Tolu? Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 To tak mamy już: lika1771 - 50zł magdola - 10zł tola^^ - 30zł (kasa na wyciągnięcie ze schronu) Razem: 90zł :multi: Czy ktoś jeszcze się dokładał?? Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ana666 napisał(a):no pewnie ze może :) a może zawiezc ja pociągiem? Co myślisz Tolu? Ja już (z racji tego, że mam dzisiaj wolne) obadałam wszystkie opcje dowozu (dostaje obłędu) i pocią wydaje się być najtańszy... Gratis dorzucam ciepły obiad i kawę dla "dowożącego" :) Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Tola^^ napisał(a):To tak mamy już: lika1771 - 50zł magdola - 10zł tola^^ - 10zł/30zł (ja daje 10zł na wyciągniecie Bakusi ze schronu i te 20 zł będę szukać wśród innych wolontariuszy schroniska mam nadzieje że się złożą) Czy ktoś jeszcze się dokładał?? To Bakusia jedna łapką juz u mnie :) Trzymaj się maleńka... :))) A ona jeszcze nic nie wie:diabloti: Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 ana666 napisał(a):no pewnie ze może :) a może zawieźć ja pociągiem? Co myślisz Tolu? No to by była najtańsza opcja lecz Bakusia by mogła się bać tych odgłosów i co z postojami na siusiu (bo to by były chwilowe postoje i może byśmy nie zdążyły z powrotem wejść do pociągu jak by baka miała problemy np. z wybraniem miejsca na toaletę). I jeszcze jedno ona boi się obcych więc nie wiem czy to był by dobry pomysł... Ja bym się obawiała jechać z nią pociągiem. Quote
ulka 1108 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Tolu nie szukaj pieniędzy na Bakusie ja dam 30 zł na wyciągnięcie jej ze schronu i strasznie się cieszę że znalazła domek Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 ulka 1108 ale to dla mnie żaden problem dać to 30 zł na Bake bo parę wolontariuszek się zdeklarowało że też mogą dołożyć się na Bake na wyciągnięcie jej ze schronu :) Ja niestety nie umiem wysłać pieniędzy na konto :/ Te twoje 30zł można dać na transport ? Quote
lika1771 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 :Podajcie nr konta a jutro przesle w koncu działamy:lol: Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ulka 1108 napisał(a):Tolu nie szukaj pieniędzy na Bakusie ja dam 30 zł na wyciągnięcie jej ze schronu i strasznie się cieszę że znalazła domek Ten domek to na razie tylko tymczas , ale biore pod uwagę opcje, że mogę jej nie oddać, ale na razie DT! :))) Quote
Tola^^ Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Pieniążki dla Bakusi :) lika1771 - 50zł magdola - 10zł ulka 1108 - 30zł tola^^ - 30zł (kasa na wyciągnięcie ze schronu) _______________ Razem: 120zł :multi: Czy ktoś jeszcze się dokładał?? Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Tola^^ napisał(a):Pieniążki dla Bakusi :) lika1771 - 50zł magdola - 10zł ulka 1108 - 30zł tola^^ - 30zł (kasa na wyciągnięcie ze schronu) _______________ Razem: 120zł :multi: Czy ktoś jeszcze się dokładał?? Ja mam parę rzeczy na bazarek, ale muszę najpierw wyprać i wyczyścić...Trzeba napisać na kudłaczach że zberamy... co zostanie to dla innych będzie... Quote
Recommended Posts