Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tylko znalezienie nowego domu na zawsze może potrwać i 5 dni i 2 miesiące. W związku z tym proszę [B]Meti [/B]o określenie, którą opcję wybiera i będziemy się tego trzymać:

1) zbieramy [B]pieniążki na karmę[/B] i szukamy kogoś do wyprowadzania pieska? i wtedy sunia zostaje u Was [B]do czasu znalezienia innego domku[/B] (nie wiemy ile to zajmie) [B]czy zostaje na zawsze?[/B]
[B]
[/B]2) czy [B]od razu szukamy domku tymczasowego i stałego?[/B]

Musimy obrać jeden kierunek, żeby nie robić zamieszania na forum.
Przede wszystkim to jest średniej wielkości piesek i do tego żywotny, jest po pierwszej cieczce, więc [B]KONIECZNA jest sterylizacja,[/B] a na to fundusze.

Mój pies też jest alergikiem, dlatego gotowe psie jeszczenie nie wchodzi w grę, gotuje jej raz na dwa dni mięsko mielone, marchewkę i makaron, czasami serca kurze. Nie jest to drogi sposób żywienia. Karmy Royala dla alergików nie chciała jeść:(

P.S. widziałam deklarację 30 zł miesięcznie na karmę. Dziękuje. Pamiętam o tym, ale musimy zaczekać aż sytuacja wyklaruje się.

[B]Meti - opcja 1 czy 2?
[/B]Pani z Ząbek nie odezwała się jeszcze.

Posted

Dostałam maila od Meti, że jednak z wielkim żalem, ale musi wybrać opcję nr 2. W związku z tym tytuł wątku i jego pierwszy post nie ulega zmianie. [B]Pilnie poszukiwany jest domek tymczasowy i domek stały. [/B]
[B]Malwi - [/B]jest możliwość zmiany banerka? ten jest bardzo ładny, ale teraz sytuacja zmieniła się i sunia pilnie szuka domku tymczasowego oraz stałego.... Dziękuje.

Posted

jestem i ja:) tripti błyskawicznie działasz:) jesli chodzi o karme dla alergikow to nasz tymczasowicz (straszny alergik) je karme Brit z jagniecina i ryzem, 15 kg kosztuje 135 zł zakupiona przez net. I przy prostym rachunku starcza na miesiac dla takiego psa jak metaxa. Dla porownania najtansza karma "chapi" duza puszka 450 g kosztuje okolo 7 zł. Jedna dziennie przez caly miesiac to 7 złx30 dni daje 210 zł.

Posted

Niestety nie otrzymałam ani wiadomości zwrotnej od Pani z Ząbek ani tym bardziej jej nr. kontaktowego... także na razie trudno mi powiedzieć czy będzie to płatny DT czy nie...

Posted

No hej Dziewczyny. [B]
Tripti[/B], w miarę rozwoju sytuacji operuj tytułem. Ja bym dodała do niego, do sedna info (licząc się z ilością znaków, co oczywiste), że sunia jest mixem rasy i podałabym rasę. Kolejna sprawa. Dodaj proszę jeszcze swój mail kontaktowy do 1 postu, obok nr tel. Dalej....wrzuć do 1 postu też zestaw linków do ogłoszeń, chodzi mi o to, by 1 post był na bieżąco uzupełniany.
Słuszna padła tu uwaga - doooobre fotki i to na cito - portretówki, zbliżenia do pychola, fotki z dzieckiem.
Postaram się dopomóc ogłoszeniowo - tekstowo, muszę się tylko uporać z innym tekstem (czyli na pewno dopomogę najpóźniej w pn.).
[B]Meti[/B], czym się objawia ta suńkowa alergia, że skłoniło Cię to do umówienia suni na testy? Co Cię zaniepokoiło?

Posted

[B]Bardzo dziękuję wszystkim za przybycie na wątek.[/B]
Teraz kilka odpowiedzi po rozmowie tel z właścicielką:
1) alergia u suni objawia się w ten sposób, że bardzo często drapie się, do tego wychodzi jest masowo sierść i ma już lekkie prześwity na tylnych łapkach. Widział ją specjalista w klinice na Powstańców Śląskich i zalecił zrobienie testów, miała robiony test na skrobię, ale to jest w porządku.

2) właścicielka aktualnie jest sama i ma dwójkę małych dzieci przeziębionych w domu, więc do czasu znalezienia DT/DS[B] PILNIE POSZUKIWANA JEST OSOBA Z WOLI (OK. UL. CIOŁKA)[/B] do pomocy przy wyprowadzaniu suni, ponieważ aktualnie wychodzi ona raz/dwa razy dziennie i to na chwilę, jak dzieci usną. Mimo wszystko jest to niebezpieczne dla dzieci z wiadomych względów...

3) kolejna sprawa - sunia już jakiś czas temu miała pierwszą cieczkę, więc jest gotowa do [B]sterylizacji[/B], ale właścicielka nie ma w zaistniałej sytuacji funduszy na sterylizację. Co o tym sądzicie? Myślałam o sterylizacji w Celestynowie w schronisku, ale nie można jeszcze właścicielce Meti do tego wszystkiego dorzucić psa po operacji, więc z tym zaczekamy może jak będzie już domek jakikolwiek?

Dzięki Kinia1984 za wyliczenia odnośnie karmy, jak widać nie ma prawie żadnej różnicy w kosztach utrzymania na niekorzyść.

[B]Banerek[/B] - ja nie mam doświadczenia, więc każda propozycja mile widziana, mi przychodzi na myśl coś takiego: "Tragedia - tracę dom - schronisko to dla mnie koniec" lub "TRACĘ DOM - URATUJ MI ŻYCIE"...

Posted

Hm... zaskoczyłaś mnie. W IE istotnie edycja nie działa. Zainstalowałam więc FF, o którym wspominasz. Na powrót sprawdziłam w nim edycję, przed momentem i wsio jest OK. Spróbuj może zrestartować komp. Nie wiem, co tu poradzić...

Posted

za kolejnym razem udało się..., zmiany naniesione. Majqa przesłałam maila zgodnie ze wskazówkami. Po zmianach dogomania działa jak chce, a częściej nie chce... Jaki banerek? co sądzicie? Tytuł też zmieniać? czy jest czytelny?

Posted

Na rybę psy mają różną rekacje, ale zawsze to jakieś rozwiązanie. Karminie w sumie nie jest probleme, znajdzie się jakieś wyjście. Teraz najważniejszy jest nowy domek..., bo w schronisku nikt nie będzie pilnował, aby jadła to co wskazane... Ogłoszenia suni jakie ma i gdzie ma są w pierwszym poście. Allegro jeszcze nie ma...

Posted

[COLOR=Red][B]Zapraszam serdecznie na trzy bazarki - dochód zostanie przeznaczony na hotelikowanie Dżoka oraz Pućki!!! ZAPRASZAM!!![/B][/COLOR]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/174367-Bazarek-A-wiAE-teczny-dla-DA-oka-i-PuAE-ki-DZISIAJ-KONIEC-1-WYSYA-KA-GRATIS[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/174373-KsiAE-A-ki-filmy-DVD-dla-DA-oka-i-PuAE-ki-Do-02-12-WYSYA-KA-GRATIS[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/174371-Bazarek-kuchenny-dla-DA-oka-i-PuAE-ki-DZISIAJ-KONIEC-WYSYA-KA-GRATIS[/url]

Posted

[quote name='tripti'][SIZE=5](...) lubi inne zwierzęta i dzieci z ktorymi sie wychowała. (...) [/QUOTE]
Tu jest odpowiedź Furciaczku. 1 post jest tak skonstruowany, że wręcz matematycznie są tam zgrupowane info o suni.