J_ulia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Rozmawiałam z szefową TOZu z Piotrkowa , która kordynuję wyjazd Gucia. Okazało się ,że było by dobrze jakby Gucio mógł przyjechać nawet dwa czy trzy dni szybciej ,żeby mogli poznać pieska i ewentualnie posprawdzać czy czegoś mu nie brakuje do wyjazdu. Gucio na chwilę obecną został: - wykastrowany - ma chipa - wyrobiony paszport - sprawdzone i przepisane szczepienia Czyli chyba wszystko załatwione... Quote
Monika z Katowic Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Wygląda na to, że niedługo powiemy - szerokiej drogi do szczęścia, Gucinku kochany! :) Quote
J_ulia Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Jest inne rozwiązanie w kwestii transportu Gucia. Pani Teresa we wtorek jedzie z dwoma pieskami do Brzyścia wracając mogłaby zabrać ze sobą Gucia. Szybciej i taniej znajdzie się transport z Katowic do Piotrkowa niż z Brzyścia do Piotrkowa. Z Katowic jest 152 km, w ostateczności można by go było zawieść nawet pociągiem! Quote
Lu_Gosiak Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 czy ma Ktoś numer do p. TERESY?? PILNIE potrzebuje Quote
J_ulia Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Nareszcie dogo mnie wpuściła.... Jutro Gucio wyrusza w drogę do nowego domu. Wielki podziękowania dla Nikusia , który zawiezie Gucia do Piotrkowa Trybunalskiego, a w piątek rano z Piotrkowa wyrusza w daleką podróż do Niemiec. Cioteczki i wujkowie trzymajcie kciuki za szczęśliwą podróż!!! Quote
kaskadaffik Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Gutku trzymam mocno kciuki i czekamy na wieści z nowego domku Twojego :) Quote
bela51 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Trzymamy kciuki za Gucia. Oby mial taki dom w Niemczech jak nasz Baranek od Jamora.:loveu: Quote
Monika z Katowic Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Szczęsliwej podróży Gucinku! Niech to będzie domek Twoich marzeń! Quote
agata51 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Cieszymy się i kciuki trzymamy Szerokiej drogi, Gutku I dodam jeszcze, że chętnie bym ujrzała w rozliczeniu swoje deklaracje z 16.02. i 18.03. :lol: Quote
J_ulia Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Agato51, już wyjaśniam, wpłata z 18.III. została u mnie zaksięgowana dzisiaj, jak tylko będę mogą edytować posty to uwzględnie ją w rozliczeniu, bo na chwilę obecną dogo nie pozwala mi tego zrobić. Wszytkie pozostałe wpłaty są tylko ,że wpisywane na miesiąc wcześniej... z 7 XII jest uwzględniona w rozliczeniu listopadowym z 7 I w grudniowym z 17 II w styczniowym z 18 III jak dogo pozwoli mi edytować post będzie w lutowy. Wpisywane to było tak ponieważ , zadeklarowłaś swoją pomoc w listopadzie i tak zaczełam prowadzić rozliczenie, jeżeli chcesz to wieczorem wszytko pozamieniam ... Quote
bela51 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Trzymam kciuki za te daleka podróz Gucia. I marzyłabym, aby zobaczyc kiedys zdjęcia z tego niemieckiego domku. Powodzenia, psiaczku ! Quote
Asiaczek Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Powodzenia! A moją dzisiejszą wpłatę to albo na jakieś jeszcze pozostałe rozliczenie guciowe, albo na inną psia biedę (wdzięczna będę o wskazanie wątku). pzdr. Quote
Aska7 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Dobrze, że mam rodzinę w Niemczech. Może podasz mi namiary Guciowego domu, to poproszę o "rzut okiem" siostrzenicę. Podaj mi na PW adres nowej rodziny Gucia. Quote
J_ulia Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Zrobiłam rozliczenie finansów Gucia. Chłopak jest na plusie na kwotę 241, 60 zł ponadto pozostały po nim opłacone około 25 dni w hoteliku w Mielcu. Mam taka propozycje w tym samym hotelu przebywa Pręguś 10 letni piesek , który od 5 miesięcy już szuka domu i znaleźć nie może, a na jego wątku cisza... w jego sprawie mimo licznych ogłoszeń nie było ani jednego telefonu... koszt miesięczny to ok 370 zł , a Pręguś ma tylko ok. 200 zł deklaracji stałych. Chciałabym na niego scedować te opłacone dni i większość część tej kwoty , bo jedzenie mu się kończy, a za bardzo nie ma za co po opłaceniu hotelika mu kupić. Wątek : http://www.dogomania.pl/threads/171790-PrAE-guA-pies-prawie-idealny-POTRZEBNE-OGA-OSZENIA-nowe-zdjAE-cia-na-53-54-str Adopcją Gucia do Niemiec od początku zajmował się ihabe (która wielu z was dobrze kojarzy :) i ona posiada najbardziej szczegółowe informacje i jak tylko będzie mogła to na pewno coś o tym napisze. Dostałam maila do ihabe do pani która w Niemczech sprawdzała domek dla Gucia i poprosiłam Dark , który zna niemiecki ,żeby napisał do niej i poprosił o szybka relacje i przysłanie zdjęć. Z tego co się orientuje do dwóch tygodni powinniśmy dostać informacje z nowego domku, ale postaramy się to przyspieszyć . Quote
Lu_Gosiak Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 dziewczyny soryy za offa ale tu kazda pomoc mile widziana - watek 3 lata na dogo pies jeszcze dluzej w ciasnej klatce bez mozliwosci spaceru bo dostal łatke agresora a do ludzi podobno jest super..pomozcie Go wyciagnac http://www.dogomania.pl/threads/115683-Tolek-piAE-kny-dostojny-pies-tak-dlugo-juA-czeka/page2 Quote
agat21 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 wielkie kciuki dla Gucia!!! szczęścia psinko! Quote
Odi Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Z niecierpliwością czekam na info z domu Gucia :grins: Quote
agata51 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Julia, dzięki za wyjaśnienie. To i ja wyjaśnię - deklarację złożyłam w listopadzie, ale psiaki pojechały do hoteliku w grudniu i od grudnia zaczęłam wpłacać. Zresztą, już nieważne. Jestem cała za tym, żeby wspomóc finansowo Pręguska. Wiem, że cienko przędzie. Lu_Gosiak, ani link, ani banerek się nie otwiera. A można by uszczknąć ze skarpety Gucia parę groszy dla Tolka. Quote
Lu_Gosiak Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='agata51'] Lu_Gosiak, ani link, ani banerek się nie otwiera. A można by uszczknąć ze skarpety Gucia parę groszy dla Tolka. co za :angryy: dogomania juz raz to zmienialam i dzialalo http://www.dogomania.pl/threads/115683-Tolek-piAE-kny-dostojny-pies-tak-dlugo-juA-czeka/page2 dzieki Agatko;) Quote
Recommended Posts