Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści z DS Lenki!!!! :)

"Maleńka jest kochana i słodka. Niezmiennie mamy na jej punkcie świra.

Zabraliśmy ją, kiedy jechaliśmy odebrać Jasia z zimowiska. Chcieliśmy żeby zaczęła się przyzwyczajać do samochodu. To była jej pierwsza, nieco dłuższa podróż z nami. Była bardzo zestresowana. Dyszała, chociaż zachowywała się grzecznie. Oczywiście Sebek został z nią w samochodzie (tłum obcych ludzi to nienajlepsze towarzystwo dla nieufnego pieska). Jasia powitała z wielką radością, a kiedy wysiedliśmy z auta obok domu, całkiem oszalała. Biegała, szczekała, merdała ogonkiem.

Ostatnio bardzo bulwersowały ją ryby w akwarium. Leżała i warczała pod nosem, kiedy glonojad przywarł do szyby naprzeciwko niej. Sebek wziął ją na ręce i zbliżył do akwarium, pokazując jej zawartość. Poskutkowało o tyle, że potem z łóżka podchodziła do niego i wąchała, już z nieco mniejsztm strachem.

Odbyłyśmy pierwszy spacer na lince treningowej. Lenka była zachwycona wolnością i posłusznie wracała na zawołanie. Trochę się tylko plątała, ale dałyśmy radę.

Niebawem (myślę że w przyszłym tygodniu) zabiorę ją do weterynarza i zachipuję. W ubiegłym tygodniu zakropliłam ją kropelkami na kleszcze.

Jest bajeczna :-) "

:) :) :)

Posted

Wspaniałe wieści , fantastyczna rodzina :):):)

... myślę, że można ją już niedługo puszczać ze smyczy np. w jakimś parku, ona jest bardzo karna i zawsze wraca na zawołanie.

Posted

Szarotka napisał(a):
A co tak te zdjecia wydzielasz :):)

Nie bedę non-stop prosic Sylwii o zdjęcia, tym bardziej, że info o Lence mam na biężąco. Myśle, że foty raz na jakis czas w zupelności wystarczą ;)