Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dante czeka.

Wydaje mi się, że z narastającą niecierpliwością. Zauważyłam, wcześniej tego chyba nie było, że nerwowo biega w kółko po klatce. Przywołany podchodzi, łasi się i przytula. Po odejściu od klatki zaczyna ten swój bieg po okręgu. Ucieka ... przed samotnością, ... lękiem czy goni ... za kimś lub czymś ? Przerażający, smutny widok.

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałem propozycję opisu do GW, może jako taka jest?

Równocześnie poprosiłem kierownictwo schro o potwierdzenie moich informacji i ew. dodatkowe, na temat Dante, aby łatwiej było mu znaleźć dom.

Myślę, że najpóźniej po weekendzie odpowiedź ze schro będzie!

Posted

Hej!

Mam dobre wieści! W związku z tym wątkiem odezwała się Pani Monika, kierowniczka Zielonogórskiego Schroniska Dla Bezdomnych Zwierząt. Obiecała pełne wsparcie w poszukiwaniu domu dla Dante, jak i innych psiaków!

A'propos Dantego, jego wiek to prawdopodobnie 6 lat, ale faktycznie całe swoje życie spędził na metrowym łańcuchu, więc tak naprawdę /tu moje info, na podstawie własnych doświadczeń/ jego wiek należy podzielić na pół!

Problemy ze wzrokiem - najprawdopodobniej to efekt choroby Rubartha...

Więcej, Pani Monika, będzie nam stale podawać aktualne info na temat Dantego, aczkolwiek z zastrzeżeniem, że pod swoją opieką ma jeszczze ponad 250 innych zwierząt, więc wszyscy musimy być cierpliwi.

Przy okazji, jeszcze jeden niewidomy psiak pojawił się w schro ZG, więc i temu psu wspólnie dom znaleźć powinniśmy.

Pomożecie? ;-) POMOŻEMY;-)

Dante, biegiem do nowego domku! ;-)

Posted

Pinesk@ napisał(a):
no właśnie, właśnie był odzew? :)

Mam nadzieję, że jutro się dowiem, gdy będę w schronisku.
Liczę na podobną pogodę jak dzisiaj (świeci śłońce, jest sucho) i długi spacerek z Dantuchem. :scared:

Posted

Pogoda dopisała i byliśmy z Dante na długim spacerku. Wychodząc ze schroniska spotkaliśmy młodego wolontariusza wracającego z piękną pitbulką Chanel, który przekazał mi NIESAMOWITĄ WIADOMOŚĆ :
zadeklarował się w rozmowie z kierownictwem, że gdy będzie możliwa operacja oczu Dantego, to ją sfinansuje w określonej kwocie. Do tej pory boję cieszyć się tą nowiną, nie wiem jak schronisko potraktowało Jego propozycję, kiedy i gdzie możnaby zdiagnozować Dante. Może jednak za wcześnie na jakiekolwiek nadzieje, ... może nie powinnam jeszcze o tym pisać. Mnóstwo pytań stawiam sobie na które nie znam odpowiedzi.

A Dante był dzisiaj wyjątkowo energiczny, musiałam ciaśniej zapiąć mu obroże, bo bardzo ciągnął w stronę innych psów, na boksera Ringo spotkanego w lesie do którego pozwolołam mu się zbliżyć - warknął i to dość ostro.

Posted

Dałam mu kiedyś na budę ciasteczka i od tego czasu często sprawdza czy czegoś tam nie znajdzie. Napiszę tylko, ... że znajduje :lol:

Ogólnie bardzo gaśnie po powrocie do klatki, staję się taki zagubiony i opuszczony :-(

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki Pinesk@.
Dodatkowo martwi mnie to, że nie bedzie ( na razie, nie wiem jak długo) więcej spacerków z Dante, nowych wieści o nim ani nowych fotek. :-( (wygasła umowa o wolontariat)

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj byłam w schronisku i Dante nic się nie zmienił od grudnia ;] Nadal niestety czeka w schronisku... :( Co do kotów to się nie orientuje, może wykrywka wie coś na ten temat...

• 2 weeks later...
Posted

Okazuje się, że jest małe ALE! :( Dante musi znaleźć domek, przynajmniej tymczasowy, żeby mógł po operacji oczek zdrowieć w dobrych warunkach... Proszę, pomóżcie szukać dla niego domku, przynajmniej tymczasowego!!!!!