enog_si_erdna Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='wykrywka']Dante nie widzi i nie jest to jego wadą. To fakt, który trzeba brać pod uwagę wiedząc, że na adopcje psy czekają miesiącami, czasami całe lata. O ile zdrowy pies ma szanse doczekać, to w przypadku niewidomego psa te szanse są o wiele mniejsze i dlatego Dante szuka domku w trybie wyjątkowym czyli pilnym.[/QUOTE] Zgadzam się, że z punktu widzenia schro, każdy pies jest kochany, ale nie każdy ma takie same szanse na dom. Co do Dante, to jego brak wzroku jest taką samą wadą co "zaletą" (aż wstyd coś takiego pisać!)... Przyznaję rację Grace, że w schro ZG psów z 200, zdecydowana większość kochanych, dużo w potrzebie dodatkowej, ale Dante faktycznie na starcie szanse ma mniejsze, więc w promocji trzeba mu to wyrównać. I wcale brak wzroku nie jest większą wadą niż wiele wad innych psiaków, ale wobec tego jego zalety równoważą się, z tym, że na 1/4 - 1/3 na plus dla Dante ponad te "zdrowe" ;-) ps, niezroumiale piszę? to reasumując: Dante wspaniały psiak, w pierwszej kolejności zasługuje na dom! Quote
wykrywka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='enog_si_erdna'] ps, niezroumiale piszę? to reasumując: Dante wspaniały psiak, w pierwszej kolejności zasługuje na dom![/QUOTE] To jest najbardziej jasne i zrozumiałe :lol: Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 dostałam zapytanie w sprawie dantego: Od: [email protected] czy dante nadal szuka domu moj nr telefonu 606747141.prosze o kontakt skontaktujcie się :) Quote
wykrywka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Pinesk@ napisał(a):dostałam zapytanie w sprawie dantego: Od: [email protected] czy dante nadal szuka domu moj nr telefonu 606747141.prosze o kontakt skontaktujcie się :) Oczywiście, że tak :laugh2_2: enog-si-erdna zadzwoni wieczorem. Teraz napiszę tylko, że Dante był dzisiaj na dłuuugim spacerku. Mam trochę fotek. Później wkleję kilka. Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 O taaak, foteczki Dantego, czekam niecierpliwie :) Quote
wykrywka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Dante tak się cieszył na spacerku,biegł truchcikiem, podskakiwał, że musiałam mu powiedzieć: wybacz chłopie ale muszę na moment przywiązać cię do drzewa aby na zdjęciach było coś widać. Nie był zachwycony ale wyboru nie miał :razz: " Wystarczy, ruszajmy dalej! " " I znowu każesz mi pozować. Nie lubię tego bo oddalasz się ode mnie " " Stoję grzecznie i słcham. Pani mówi, że za chwilę pójdziemy dalej " Quote
wykrywka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Pogoda super, można było spacerować bez końca ale w schronisku czekały na spacerek inne psiaki. Wróciliśmy. " Już koniec ? " " Pogłaszcz mnie jeszcze raz na pożegnanie " " Jeszcze jesteś? " " Będę czekał. " " Poszła sobie czy jeszcze nie? " Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ostatnie fotki bardzo rozczulające.. Kochane psisko z niego. Tu bardzo fajny wyraz pyszczka :) http://img51.imageshack.us/img51/6695/dsc00005v.jpg Dodam fotki do ogłoszeń jutro :) Quote
wykrywka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Widziałam już nowe zdjęcia w ogłoszeniach :loveu:. Pinesk@ dzięki. Quote
Pinesk@ Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Nie we wszystkich dało się podmienić no ale cóż :) Quote
Pinesk@ Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 podmieniłam mu gumtree bo spadł już na drugą stronę już. http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Nie-potrzebuje-litosci-chce-MILO-CI-W0QQAdIdZ174721395 Hopamy chłopaku :) Quote
enog_si_erdna Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Cześć wszystkim! Przepraszam za trzymanie w niepewności, dopiero teraz mogłem wejść. Rozmowa z Panią zainteresowaną Dante bardzo optymistyczna. Niedługo przeprowadza się na własne mieszkanie, wcześniej wraz z rodzicami miewała wyłącznie znajdy, a w tym niewidomą suczkę, po której w ogóle nie było widać "braków". Gdy tylko poznała teren, to biegała za piłeczką, zachowywała się po prostu jak normalny pies. Dante miałby trafić na drugie piętro (jest winda), do dwu-pokojwego mieszkania. Od razu wspomniałem o ew. problemie ze znaczeniem terenu w domu. Dante spędził swoje życie (wstęp do życia...) na łańcuchu, w bardzo złych warunkach. Pani była przygotowana na to, nie jest tym faktem przestraszona, spodziewa się, że początkowo będzie problem. Co ważne, wielokrotnie w rozmowie podkreślała, że jeśli zdecyduje się psa zabrać, to nie po to, żeby po jakiś problemach go oddawać. Pani mieszka w Poznaniu, na weekend gotowa jest przyjechać do ZG, aby się z nim zapoznać. Jutro będziemy rozmawiać o szczegółach, ale myślę, że uda się umówić na niedzielę. Przy okazji dopytam jeszcze o ew. ostateczny termin adopcji i oczekiwania wobec schro, tzn. pytania, może uda się przed weekendem porozmawiać z kierownictwem i ew. dodatkowe info Pani zapodać. Reasumując, proszę ogłaszać, podbijać i jednocześnie trzymać kciuki :) Pozdrawiam! Quote
Pinesk@ Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Nie zapeszając za mocno tylko albo az trzymam kciuki :happy1: Lece dalej ogłaszać i przy okazji podbijam ;) Quote
wykrywka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Dante miałby świąteczny prezent o jakim marzymy dla wszystkich schroniskowych psiaków. Wydaje mi się, że ten pies staje się coraz chudszy i smutniejszy. Na niektórych fotkach widać jego żeberka. W domku nabrałby trochę ciałka. Quote
Pinesk@ Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Ooo nowe foteczki Dantego :) Ciekawe jak tam sprawy z potencjalnym domkiem... Quote
enog_si_erdna Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Dante - na tych fotkach wygląda bardzo chudo. Wcześniej żeber nie było tak widać, dopiero, gdy go wyczesywałem poczułem pod szczotką nieprzyjemne spotkanie z żebrami. Teraz już to widać na pierwszy rzut oka. Rozmawiałem dziś ponownie z Panią z Poznania zainteresowaną adopcją Dantego. Ze względu na fakt wykańczania mieszkania (do oddania w styczniu) i okres świąteczny Dantego odwiedzi jednak dopiero po świętach, nie w ten weekend. Szkoda trochę, miałem pretekst do jego odwiedzin, a tak pewnie ze względu na koszta przejazdu nie zdecyduję się. Sama rozmowa była mniej entuzjastyczna niż wcześniejsza, ale IMHO to akurat dobrze. Rozmawiajmy spokojnie, realnie, bez achów i ochów, bo to o życie psiaka chodzi. Lepiej sobie wszystko spokojnie wyjaśnić zawczasu, ze 100x przemyśleć dokładnie, niż później odsyłać psiaka, bo coś nie tak. Nie było, podkreślę, też żadnych negatywnych sygnałów, co by była jasność, ale takie lekkie otrzeźwienie. Czekamy teraz na telefon Pani po świętach i ew. kolejne dobre domki! Z Wykrywką muszę uzgodnić coś jeszcze na priv, a do pomagającej tak Pinezki mam pytanie - w info nie ma mowy, że ZG, tak? Pozdrawiam :) Quote
Pinesk@ Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 W info czyli ogłoszeniach? Jest podana Zielona Góra, wykasowac zmienic czy jak ? Quote
enog_si_erdna Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Pinesk@ napisał(a):W info czyli ogłoszeniach? Jest podana Zielona Góra, wykasowac zmienic czy jak ? Tak, ogłoszeniach. Dobrze, że podana Zielona Góra, dziękuję, nic nie zmieniaj. Ludzie powinni z góry wiedzieć, że nie ich okolica, pytałem, bo wczoraj odniosłem wrażenie, że Pani z Poznania dobrze wie, że ZG, że może przyjechać, a dziś, że myślała, że Poznań... Trochę zwątpiłem kto tu zakręcony bardziej, bo... no, ale w tym przypadku czekamy na po-świętach. Równolegle czekamy na innych wrażliwych, kochających i odpowiedzialnych ludzi. Pines, dzięki wielkie za pomoc! Psiak naprawdę cudowny, zasługuje na porządny dom! -- Pozdrawiam! Quote
Pinesk@ Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Dlla pewności posprawdzam jeszcze ale w każdym ogłoszeniu jest na końcu wyraźnie napisane że Zielonogórskie schronisko. Mogłam się pomylic i np. zamiast do ogłoszeń zielonogórskich wrzucić na Poznań. Ale odp od tej pani poszła z gumtree czyli tam gdzie Dante wrzucony jest na Poznań właśnie. EDIT: Na gumtree nie ma czegoś takiego jak województwa tylko kilka większych miast więc najbliższym miastem k. ZG był Poznań. Pani chyba niedokładnie przeczytała, powiększę tą informacje o ZG.. Quote
enog_si_erdna Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Pinesk@ napisał(a):Dlla pewności posprawdzam jeszcze ale w każdym ogłoszeniu jest na końcu wyraźnie napisane że Zielonogórskie schronisko. Mogłam się pomylic i np. zamiast do ogłoszeń zielonogórskich wrzucić na Poznań. Ale odp od tej pani poszła z gumtree czyli tam gdzie Dante wrzucony jest na Łódź Dzięki, wszystko jasne. Poczekajmy co dalej w tym przypadku, bez wyciągania wniosków, póki co. Czekamy na innych. A jak tam Wrocław? Też gumtree? Pytam, bo tu łatwiej mi o kontrolę póki co. Quote
Pinesk@ Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Edytowałam swoją wiadomośc na górzę bo trochę mi się pokiełabasiło (za dużo tych psów do ogłoszeń kurka). Na Wrocław mogę też wrzucic. Quote
enog_si_erdna Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Poproszę o Wro, na żywo sprawdzę potencjalnych chętnych. Dzięki :) Quote
Pinesk@ Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nie mogę wrzucic dwóch tych samych więc wrzucam gumtree tylko na wrocek ;) No i z braku zajęcia porobię trochę nowych ;) Quote
enog_si_erdna Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Pinesk@ napisał(a):Nie mogę wrzucic dwóch tych samych więc wrzucam gumtree tylko na wrocek ;) No i z braku zajęcia porobię trochę nowych ;) Dziękuję jeszcze raz za pomoc! Nie mam póki co żadnych nowych wieści, telefon milczał dziś, jak zaklęty. Pinesk@ napisał(a):No i z braku zajęcia porobię trochę nowych ;) O! A'propos braku zajęcia ;-) Potrzebny jest opis Dantego inny niż dotychczas. Może bazować na tych, co póki co zostały spłodzone, ale musi się różnić, a ja pomysłu nie mam. Media nie lubią się powtarzać po sobie, a jest szansa na umieszczenie Dantego w gazecie ZG. Jakby ktoś z nudów lub innych pobudek poczuł wenę, to Dante będzie wdzięczny :) -- Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts