Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:Spotkalismy sie z panstwem- bardzo sympatyczni ludzie, uwielbiaja zwierzeta i bardzo ciesza sie, ze Dante z nimi zamieszka :):):)
Nie umialam im dokladnie powiedziec, kiedy nasz chlopak bedzie gotowy do podrozy, wiec czekaja na informacje ze schroniska :)
Wciaz aktualne jest pyt. o wage Dante, bo musza miec odpowiednie szelki do jazdy samochodem na tylnym siedzeniu. Mysle jednak, ze przy narkozie musza psiuche zwazyc, wiec dajcie prosze znac ;-)
Ogolnie, to zesmy wiele godzin przegadali, dowiedzialam sie jaka buzie ma jeden kotek, jakie miny robi drugi, co jedza, ile jedza, jak chodza, leza, ktory kotek byl wesoly, ktory obrazony... itd. itd.... :roll: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Tak wiec jestem dobrej mysli- Dante moze sie szykowac :p:p:p

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przy okazji kastracji poznamy też chyba jego wagę ( myślę, że musi być znana, aby ustalić dawkę narkozy?). Laikinia już kilkakrotnie o nią pytała :oops:.

A przy okazji dzisiejszy, kompletny jeszcze Dante :evil_lol: :

Dzisiaj, podczas czesania zauważyłam, że Dante nie jest już taki chudziutki, nie zahaczałam szczotką o żebra ani kości miednicy :lol: . W drodze powrotnej obowiązkowo było wejście do budynku wolontariuszy :p.

Posted

Dzięki sekkmet za wieści z frontu, ufam, że jest pod dobrą opieką. Kciuki cały czas zaciśnięte.
Waży ... malutko, "na oko" dałabym mu 25 kg :oops:.

(Sekkmet czy Twój podpis nie jest za wysoki wg regulaminu:razz:, banerki powinny być obok siebie, mnie się nie udało tak wstawić)

Posted

Jak dobrze, że chłopak ma już to za sobą. Trochę odpocznie, wydobrzeje i będzie gotowy do adopcji :lol:. Laikinio czy państwo nadal podtrzymują chęć przyjęcia do siebie naszego chłopaka, jeżeli tak, to możemy zacząć umawiać się :evil_lol:.

Posted

byłam przed chwilą u Dantego, bardzo ochoczo przywitał się ze mną, jakbym nie wiedziała, że ma kastrację, to bym pomyślała, że w szpitaliku jest tylko dlatego żeby było mu cieplej ;)
Po dzisiejszym zachowaniu nie widać w ogóle żeby miał zabieg :)

Czekam z niecierpliwością na termin przyjazdu :)

Posted

Mnie nie bylo pare dni- bylam za granica... w Polsce :cool1: , ale maz rozmawial z Matthiasem- wezmie urlop, aby przyjechac po Dante- ma nadzieje, ze dostanie, bo u nich chorych i urlopowiczow sie nazbieralo, ale na ten jeden dzien mysli, ze da sie to zorganizowac ;-) Matthias pracuje w telewizji... pilnuje, zeby program dochodzil do widzow, czy cos takiego... i uwaza, ze telewizja, to taka straszna manipulacja, ze sam nie ma w domu TV :D Ale to nie szkodzi, bedzie mial wiecej czasu dla psiunki ;-) A media... coz... moga tyle dobrego co i zlego narobic... :)
A swoja droga, to zglosila sie do Dante jeszcze pani z mopsem i duzym mieszkaniem i co ciekawe jeszcze maly podberlinski dom dziecka, z duzym domem, duzym ogrodzonym ogrodem i paroma dziecmi, ktore chcialy pomoc Dante... kierownik byl baaardzo rozczarowany, ze sa juz chetni, ale podesle mu inne zdjecia, moze sie zdecyduja na innego pieska :loveu:

Posted

Chłopak gotowy jak najbardziej :lol:. Korzystając z ciepłych dni spacerujemy po jesiennym lesie, niestety do zrobienia zdjęcia zawsze to samo - przywiązany do drzewa szuka kontaktu, jednak szybko się uspakaja i oddaje ... wąchaniu otoczenia. W drodze powrotnej obowiązkowe lecz już bez oporów zaliczenie wejścia do budynku wolontariuszy. Wchodzi bez długiego zachęcania i przekonywania, lekko naprowadzany przechodzi próg i spokojnie poznaje pomieszczenie :lol:. Jak sobie przypomnę, że jeszcze nie tak dawno po wejściu na ugiętych łapach do pomieszczenia - przywierał do podłogi, nie oddychał i ... to przerażenie w jego oczach.

Jesienny Dante:

Posted

Powiem cicho, aby nie zapeszac: w piatek chyba Dante pojedzie do domku :)
Przygotowane beda malutkie dzwoneczki: koty dostana na szyje, a ludzie (na gumce) na nogawke... Dante ma slyszec gdzie kto jest i kto sie zbliza... Poslanko bedzie mial w sypialni, ale jak sie wepcha do lozka, to znaczy, ze chce byc blizej stada i trzeba to zrozumiec ;-)
Mam nadzieje, ze wszystko sie pomyslnie ulozy i panstwo przyjada na umowiony termin- mowia, ze b. juz tesknia za Dante, bo uczuciowo, to juz dawno jest ICH pies, a nie moga go jeszcze przytulic... :)
Trzymajmy kciuki, aby los Dantemu sprzyjal... :)

Czy wiadomo moze ile chlopak ma cm w klatce- ze wzgledu na szelki?