Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Opuściłam wątek Dantego na ponad 2 lata :shake:. Matthias i Ruth kilka razy w roku przysyłają wieści oraz fotki. Te z ostatnich lat zachowałam tylko dla siebie, nie podzieliłam się z nimi na wątku :oops:.
Dzisiaj odszukałam maile i powyciągałam z nich fotki.
To niektóre z nich:

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z otrzymanych informacji wynika, że Dante to mądry, odważny i pewny siebie pies. Do tego przyjacielski i bardzo czuły. Ponoć uwielbia tulić się i nigdy nie ma dosyć czułości :loveu:

Posted

Zawsze na każde święta wielkanocne i Bożego Narodzenia Rodzina Dantego przysyłała życzenia dla polskich przyjaciół.
Ostatnie z grudnia 2013 roku były wyjątkowe, bo w języku polskim :crazyeye:.
Wyglądały tak:

Zawsze wyprzedzali mnie z życzeniami - tym razem mam nadzieję, że będę pierwsza, życzenia wielkanocne już wysłałam :lol:

Posted

Takie newsy całkowicie demolują wszystkie inne, choćby najbardziej ciężkie. Ogromne gratulacje i wielki szacunek za taki dom dla wszystkich wolontariuszy ze schro ZG.

Cieszę się ogromnie za Dantego, świetny psiak, naprawdę, on ma w sobie coś takiego, że człowiek od razu łapie z nim kontakt i nawet po latach nie potrafi o nim zapomnieć...

Super, super Dante, super wolontariusze...

Posted

[quote name='wykrywka']Warto było odgrzebać wątek, witaj :lol:. Masz rację, takiego psa pamięta się już zawsze.[/QUOTE]

Sam nie wiem czemu, po prostu, pamiętam pierwszy spacer, gdy wystrzelił jak z procy,
mgła za oczami, ale psiak brnął do przodu, wąchał, biegał, machał ogonem...

Pamiętam drugi spacer, gdy ten sam pies, tak samo reaguje na mnie, a nagle
się potyka, plącze, przy przejściu z nowej kwarantanny jest zagubiony, ale jednocześnie
dalej super pozytywny, na spacerze potrzebuje pomocy...

Tyle w kontekście wzroku, ale kontaktu - każdy spacer to czysta przyjemność...

Posted

Opiekunowie Dantego Ruth i Matthias jak zwykle przysłali świąteczne życzenia :lol:.
W Wielki Piątek dostałam maila:

Ostergrüße von Jacky, Ruth & Matthias

Frohe Ostern!
Jacky ist gesund und munter und sehr glücklich!
Wir haben Trauer um unseren Charly, der wegen Krebs gestorben ist.
Er war auch Jackys Freund und kam abends immer mit in den Wald.
Bleib gesund und glücklich!

• 6 months later...
Posted

Dzisiaj otrzymałam takiego maila:

..................................................................................

Liebe Freunde in Polen!

Am 6.11.2010 kamen wir am Nachmittag zu Euch und trafen den wundervollsten 
Hund, den es gibt!
Erinnert Ihr Euch noch? Er ist glücklich und er macht uns sehr glücklich und 
hat viel gelernt.
Er schickt Euch allen ein küßchen und ein "Wuff" und vielen Dank.
Ich bin blind, aber ich liebe mein Leben. Ich bekomme trotzdem alles mit, und 
nehme total am Leben von Frauchen und Herrchen teil.
Ich bin ein besonders feinfühliger Hund und habe einen besonders edlen 
Charakter.

Ganz herzliche Grüße von uns aus Berlin

................................................................................

Sprawdziłam i zgadza się :D. Cztery lata temu, 6 listopada, poznałam Ruth i Matthiasa, niezwykłych ludzi, takich co to nie zapomni się do końca życia i uczestniczyłam w nieprawdopodobnej adopcji. Przyjechali z Berlina po Dantego. Widać, że Dante lepiej nie mógł trafić. Jest otoczony niecodzienną opieką, wyjątkowo kochany, jest radością swoich Opiekunów. Wygląda wspaniale, co roku młodziej. Bardzo, bardzo i jeszcze raz bardzo ... cieszę się  :sweetCyb:  z życia, jakie jest udziałem Dantego.

Pokażę również otrzymane fotki:

7dvDBbq.jpg?1

a6MgURy.jpg?1