Jump to content
Dogomania

LALKA katowana sunia, nieziemsko przerażona ...... MA DOM :) :) :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='magda z.']jamniczka własnie jedzie do właścicieli - początkowe info było inne od tego co zastali na miejscu - niunia prawie zamarza i nie mogła z tego powodu chodzić. Uciekła dzień wcześniej na spacerze w lesie.
Lalki stan psychiczny jest coraz lepszy - już nie boi się panicznie człowieka, pobiera lekcje ogłady codziennie, bo jest w hotelu prowadzonym przez b. dobrego szkoleniowca - do niego dziewczyny przywożą psy z fundacji AST na nauki. Byli potencjalni chętni na nią, ale gdzies się rozpłynęli. lalka potrafi zachować czystość w pomieszczeniu, jest kontaktowa, bez agresji.[/QUOTE]Dobrze, zer chociaz ta jamniczka sie "odszukala"..ale jak to sie stalo, ze sie zgunila i jest zmasakrowana..???Mnie serce zamarlo:(
A Laleczka widze ma się coraz lepiej, to pewnie domekk niebawem znajdzie:)
Ma ogloszenia..??

• Replies 586
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jamniczka była prawie zamarznięta- nie mogła dlatego chodzić, babka która ją znalazła sobie dopowiedziała. Późniejsze info, o którym juz na wątku dłużyńskim napisałam było po wizycie u weta i wzmocnieniu lekowym - jamniczka odtajała no i koncepcja na jej dolegliwości też. Beata mi mówiła, że ta babka to lekko koloryzuje i to co napisałam to było na świeżo, bo dopiero po psa jechali.
Lalka ma ogłoszenia - tzn tyle na ile mogę, gumtree, cafeanimal, adopcje, alegratke, przygarniejzwierzaka i kupiepsa, allegro tez jej muszę odnowić. Tez ktoś jej zrobił jedna serię ostatnio.
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-jedno-oko-niebieskie-drugie-brazowe-zjawiskowa-Lalka-W0QQAdIdZ190246618
to jest moje - numer lolki, Beaty i mój - Beata ma Majkę na sowim utrzymaniu w hotelu i one razem mieszkają w pokoju lub boksie - u Marka psy są co jakiś czas przerzucane, aby się nie związały z miejscem.

Posted

NO to jak ma ogloszenia to super:) Mysle, ze taka ślicznotka szybciutko znajdzie domek- bo naparwde jest warta uwagi no i jesli juz oswaja sie z czlowiekiem , tym bardziej juz powinna grzac dopeczkę w domku na swojej podusi:)
Ona jest malutka czy taka do kolanek..??

Posted

taka do kolana będzie - jak ją nam "sprzedali" to mówili, ze prawie labrador. Okazało się, ze bardziej miks owczarka. Teraz dopracowałam te ogłoszenia, bo ona już taka bojaźliwa nie jest jak na początku, u Marka nabywa ogłady i z pewnością nie stworzy problemów właścicielom- psy od niego idą bardzo fajnie do adopcji i kulturalne są;) Teraz juz może niunia do domu śmigać, miłość od swojego ludzia pomoże jej pokonać ostatnie lęki - bo u Marka psy nie są rozpiesczane pod tym względem, co ułatwia póxniej ich wydanie do domu

Posted

nie zapomnieli - mnie nie było, a teraz mamy akcję w Bytomiu, bo cc od nas z adopcji poszła w długa po stzrale petardy, ale jest szansa, że to ona siedzi w schronie tamtejszym. To takie dwie pechowe suczki od nas, ze książkę mozna już napisać - najpierw 3 lata w schronie b pseudohodowca nie chciał sie zrzec, młodsza jechała do Bytomia 2 dni, bo samochód się psuł, starsza wróciła z adopcji, a teraz młodsza poszukiwana;/ i jescze po drodze kilka pomniejszych wypadków

Posted

Lolka widziała sunię w tamtym tygodniu - to już zupełnie inny pies. Lata jak szalona, przychodzi na zawołanie. Teraz została rozdzielona z Majką, bo ta jej zaczęła jedzenie zjadać. Poza tym Lalka musi też nauczyć się samodzielności - z Majką mieszkała w zasadzie od początku. Jednak na spacery wylatuja razem i odstawiają psie szaleństwa na całego:)

Posted

taaak jak one się razem dopadną to nie ma już czasu na człowieka....kotłują się, szaleją....dlatego tez Marek je rozdzielił aby nie były dla siebie jedynym, najważniejszym światem ale i człowieka uwagi pragnęły...poza tym tak jak Magda napisała Majka nie dopuszczała jej już do miski i zaczęła nad nią niepotrzebnie dominować......Lalunia tak bardzo domku potrzebuje :( to taki radosny, uśmiechnięty psiak
chciałam jej porobić fotki ale nie ma szans.....nie ma opcji abym nadążyła z aparatem za tą wariatką

no nic wiosna powoli się zbliża to pewnie i serca ludzi się otworzą ....może ktoś ja w końcu wypatrzy, choć ja nic mówię, bo jak zaczynam zbytnio naciskać i wspominać o szybkim szukaniu domów naszym hotelowcom to automatycznie spada nam z nieba kolejny...więc cicho sza......zamówię z bazarku pakiet 74 ogłoszeń, zobaczymy co się z tego urodzi :)