gonia66 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='magda z.']jamniczka własnie jedzie do właścicieli - początkowe info było inne od tego co zastali na miejscu - niunia prawie zamarza i nie mogła z tego powodu chodzić. Uciekła dzień wcześniej na spacerze w lesie. Lalki stan psychiczny jest coraz lepszy - już nie boi się panicznie człowieka, pobiera lekcje ogłady codziennie, bo jest w hotelu prowadzonym przez b. dobrego szkoleniowca - do niego dziewczyny przywożą psy z fundacji AST na nauki. Byli potencjalni chętni na nią, ale gdzies się rozpłynęli. lalka potrafi zachować czystość w pomieszczeniu, jest kontaktowa, bez agresji.[/QUOTE]Dobrze, zer chociaz ta jamniczka sie "odszukala"..ale jak to sie stalo, ze sie zgunila i jest zmasakrowana..???Mnie serce zamarlo:( A Laleczka widze ma się coraz lepiej, to pewnie domekk niebawem znajdzie:) Ma ogloszenia..?? Quote
magda z. Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Jamniczka była prawie zamarznięta- nie mogła dlatego chodzić, babka która ją znalazła sobie dopowiedziała. Późniejsze info, o którym juz na wątku dłużyńskim napisałam było po wizycie u weta i wzmocnieniu lekowym - jamniczka odtajała no i koncepcja na jej dolegliwości też. Beata mi mówiła, że ta babka to lekko koloryzuje i to co napisałam to było na świeżo, bo dopiero po psa jechali. Lalka ma ogłoszenia - tzn tyle na ile mogę, gumtree, cafeanimal, adopcje, alegratke, przygarniejzwierzaka i kupiepsa, allegro tez jej muszę odnowić. Tez ktoś jej zrobił jedna serię ostatnio. http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-jedno-oko-niebieskie-drugie-brazowe-zjawiskowa-Lalka-W0QQAdIdZ190246618 to jest moje - numer lolki, Beaty i mój - Beata ma Majkę na sowim utrzymaniu w hotelu i one razem mieszkają w pokoju lub boksie - u Marka psy są co jakiś czas przerzucane, aby się nie związały z miejscem. Quote
gonia66 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 NO to jak ma ogloszenia to super:) Mysle, ze taka ślicznotka szybciutko znajdzie domek- bo naparwde jest warta uwagi no i jesli juz oswaja sie z czlowiekiem , tym bardziej juz powinna grzac dopeczkę w domku na swojej podusi:) Ona jest malutka czy taka do kolanek..?? Quote
magda z. Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 taka do kolana będzie - jak ją nam "sprzedali" to mówili, ze prawie labrador. Okazało się, ze bardziej miks owczarka. Teraz dopracowałam te ogłoszenia, bo ona już taka bojaźliwa nie jest jak na początku, u Marka nabywa ogłady i z pewnością nie stworzy problemów właścicielom- psy od niego idą bardzo fajnie do adopcji i kulturalne są;) Teraz juz może niunia do domu śmigać, miłość od swojego ludzia pomoże jej pokonać ostatnie lęki - bo u Marka psy nie są rozpiesczane pod tym względem, co ułatwia póxniej ich wydanie do domu Quote
gonia66 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Laleczko...zapomnieli o TObie..?Nie...na pewno nie...ale pewnikiem pomagaja bidom w wielkiej potrzebie....no to ja Cię podniose:) Quote
magda z. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 nie zapomnieli - mnie nie było, a teraz mamy akcję w Bytomiu, bo cc od nas z adopcji poszła w długa po stzrale petardy, ale jest szansa, że to ona siedzi w schronie tamtejszym. To takie dwie pechowe suczki od nas, ze książkę mozna już napisać - najpierw 3 lata w schronie b pseudohodowca nie chciał sie zrzec, młodsza jechała do Bytomia 2 dni, bo samochód się psuł, starsza wróciła z adopcji, a teraz młodsza poszukiwana;/ i jescze po drodze kilka pomniejszych wypadków Quote
marlenka Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Dawno u lali nie byłam a ona dalej bez domu :( Quote
magda z. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 ano bez domu, a problemów coraz więcej i chyba marlenka Cie jednak ściągniemy na te robote na a4 - Beata to już nawet chce w piwnicy montować czerwona żarówkę Quote
magda z. Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 też podniosę, zaraz bazar idę robić, bo juz nie wiem za co się brać w tym całym zamieszaniu:( Quote
magda z. Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 spam reklamowy http://www.dogomania.pl/threads/181656-Ciuchy-dla-dwA-ch-cc-oraz-Semira-i-Katowanej-Lalki-18-03-22-00 Quote
magda z. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Lolka widziała sunię w tamtym tygodniu - to już zupełnie inny pies. Lata jak szalona, przychodzi na zawołanie. Teraz została rozdzielona z Majką, bo ta jej zaczęła jedzenie zjadać. Poza tym Lalka musi też nauczyć się samodzielności - z Majką mieszkała w zasadzie od początku. Jednak na spacery wylatuja razem i odstawiają psie szaleństwa na całego:) Quote
lolka Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 taaak jak one się razem dopadną to nie ma już czasu na człowieka....kotłują się, szaleją....dlatego tez Marek je rozdzielił aby nie były dla siebie jedynym, najważniejszym światem ale i człowieka uwagi pragnęły...poza tym tak jak Magda napisała Majka nie dopuszczała jej już do miski i zaczęła nad nią niepotrzebnie dominować......Lalunia tak bardzo domku potrzebuje :( to taki radosny, uśmiechnięty psiak chciałam jej porobić fotki ale nie ma szans.....nie ma opcji abym nadążyła z aparatem za tą wariatką no nic wiosna powoli się zbliża to pewnie i serca ludzi się otworzą ....może ktoś ja w końcu wypatrzy, choć ja nic mówię, bo jak zaczynam zbytnio naciskać i wspominać o szybkim szukaniu domów naszym hotelowcom to automatycznie spada nam z nieba kolejny...więc cicho sza......zamówię z bazarku pakiet 74 ogłoszeń, zobaczymy co się z tego urodzi :) Quote
magda z. Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 a ja mam ofertę na allegro na szpile - mamy kolejne 25zł, moze cena pójdzie w góre, mini Versace też wystawiona. No i z bazarków jak spłynie:) Quote
lolka Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Lalunia juz czwarty miesiąc jest w hoteliku.....i do tej pory nikt poważny się nią nie zainteresował :(....ojej co to będzie Quote
magda z. Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/182472-Koszule-damskie-i-inne-ubrania-na-dA-uA-yA-skie-hotelowce-1-04-22-00?p=14356892#post14356892 lalka zbiera na hotel Quote
furciaczek Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='magda z.']http://www.dogomania.pl/threads/182472-Koszule-damskie-i-inne-ubrania-na-dA-uA-yA-skie-hotelowce-1-04-22-00?p=14356892#post14356892 lalka zbiera na hotel Zapraszamy zapraszamy!!! Quote
Livka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Postaram się znowu jakoś pomóc - Laleczko trzymaj się !!! Quote
furciaczek Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Dziewczyny moze napiszcie w pierwszym poscie czy zmienilo sie zachowanie Lalki w hotelu, czy oglaszna juz jest czy jeszcze czekacie na poprawe wieksza itd. Quote
magda z. Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 ja zrobię dzisiaj ogłoszenia papierowe, prześlę Ci lolka, powieszę w zoologu, Dorota ma też segregator u weta jednego. Quote
Recommended Posts