zoja. Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 na spacer można zawsze iść. Są jeszcze zdrowe psy ;) Polecam uwadze Bladą i Wilczkę (tzw.Księżniczka). Pierwsza uwielbia spacery, a drugą trzeba nauczyć chodzenia na smyczy :) Poza tym słyszałam, że świetnie Ci szło prowadzanie Kwiatka -a to bardzo pilne zadanie, bo Kwiatek musi iść do kliniki na sterylizację, a tam nie lubią psów "bezsmyczowych". Quote
anita_happy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 PIsz PISZ... jak mozna zamieniać na ludzkie leki.. receptowe..znizkowe... dajcie znac Quote
zoja. Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Nic nam nie wiadomo o możliwościach zamiany leków na ludzkie. Pytałam swojego weta i on jakoś nie bardzo ma pomysł.. Quote
Aleksa. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='zoja.']na spacer można zawsze iść. Są jeszcze zdrowe psy ;) Polecam uwadze Bladą i Wilczkę (tzw.Księżniczka). Pierwsza uwielbia spacery, a drugą trzeba nauczyć chodzenia na smyczy :) Poza tym słyszałam, że świetnie Ci szło prowadzanie Kwiatka -a to bardzo pilne zadanie, bo Kwiatek musi iść do kliniki na sterylizację, a tam nie lubią psów "bezsmyczowych".[/QUOTE] No miałam ochotę dzisiaj jechać z Natalią,ale widocznie Pani Jola była zajęta. Zresztą rozmawiała z moją mama przez telefon i Pani powiedziała właśnie o chorobach kaszelku i o Gusi mówi,że nie chce żebyśmy przeniosły chorobę.I,że się odezwie. Więc czekam z niecierpliwością. A co do Kwiatka to na początku tylko się ciągała ale za kiełbaską powoli,powoli i już bez niczego nie trzeba było.:) Quote
zoja. Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Aleksandra, dziś Pani Jola była w lecznicy, więc faktycznie nie miała czasu. Jeśli masz swoje psy albo ogólnie kontakt z innymi psami to rzeczywiście nie powinnaś wchodzić do domu p..Joli, bo tam latają wirusy, które mogłabyś przenieść na swoje psy poprzez ubranie, ręce itp. Niemniej jeśli chcesz, mogę poprosić p.Jolę, żeby wyprowadziła Ci przed bramę któreś ze zdrowych psów, bo przecież nie ma powodu, żeby tamte pokutowały za chorobę innych... Quote
Aleksa. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nie to w takim razie przeczekam.:( Nie chcę,żeby moja sunia była chora. A zresztą tylko dzisiaj miał Nas kto podrzucić bo tak to nie mam jak tam dojechać.:shake: Quote
enia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 zoja- czy dobrze rozumiemm, że sa chętni na Bajke??? tę ze wsi od Pipi? ja nawet nie wiedziałam że można ją już ogłaszać...... Quote
Evelin Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Doniosłam uprzejmie Pipi,że Bajeczką się interesują...Super!!!! Trzymam kciuki,żeby sie udało! Quote
zoja. Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Chętni na Bajeczkę to osoby, które trafiły na ogłoszenia Orinki. W czasie kiedy zadzwonili, Orinka miała już zarezerwowany domek i p.Jola poleciła im Bajeczkę. Bardzo się ucieszyli i ogólnie nie wygląda na to, żeby mieli zamiar odpuścić.. Wprost przeciwnie. Są w stałym kontakcie, pytają, namawiają.. :) Quote
bajk21. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Wszystkim Dogomaniakom będącym ze mną i starającym się pomagać moim psom, oraz obserwatorce wątku, Aleksandrze M. chciałabym bardzo podziękować za dotychczasową pomoc. Przepraszam bardzo, że ostatnio żadko zaglądam na wątek, ale z powodu choroby psów, brak mi czasu. Wszelkie informacje możecie uzyskać od Zoi, Paros,oraz Abrykadabry, bo są ze mną w ciągłym kontakcie. Quote
obraczus87 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Po moich ogłoszeniach, odezwała sie do mnie jedna Pani zainteresowana Gusia... wiem jednak, że Gusia ma zarezerwowany domek... A swoją drogą zoja przeslij na poczte zdjęcia: Lisia, Wilczka, Smutek oraz Florek z informacją jakiej mniej więcej wielkości beda gdy dorosną :) Wiem, że teraz najwazniejsza jest walka z epidemia, ale warto proponowac chętnym na Gusię - inne pieski. Quote
Tattoi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Anita- te leki nie mają ludzkich odpowiedników. Prokolin to taka glinka z probiotykiem, działająca osłonowo i odbudowująca ścianki jelit. Enterogast i enterogelan też na jelita. Tylko metronidazol i ten syrop na 's' są wspólne, ale one akurat niedrogie. Zoja. - prokolin jest tu: [URL="http://www.kuchniapupila.pl"]www.kuchniapupila.pl[/URL] wysyłka w 24 godziny. Quote
zoja. Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Pani Jola zamówi dziś w lecznicy Prokolin, będzie na jutro zatem wychodzi na jedno. Dzieki za info o zamiennikach (o ich braku). Wiemy na czym stoimy. Quote
Aleksa. Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Wiadomo już co z Bajką i jej nowym domkiem??? Quote
motorolka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Postaram się jak najszybciej dostarczyć syropek. Quote
elik Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Aleksandra95']Wiadomo już co z Bajką i jej nowym domkiem???[/QUOTE] Przywiałam nie tu panika i link zapodany na wątku Bajki. Chciałam pomóc z samochodem, ale pomoc już była zbędna. Bajk i Bajka już były z powrotem w domku. Zawiózł i przywiózł Je pan, który chciał adoptować Bajkę. Jeśli ten domek miałyście na myśli, to chyba nic z tego nie będzie. Pan w klinice dowiedział sie, że Bajka ma 5-6 m-cy - stwierdził, że on wolałby starszego pieska :[COLOR=Silver][COLOR=Black]([/COLOR] [COLOR=Black]Bajka dostała antybiotyk, zastrzyk na zatamowanie krwawienia i w domu dostaje kroplówkę. To tylko tak dla zaspokojenia ciekawości. Więcej powie Bajk, jak znajdzie chwilkę czasu, żeby usiąść przy kompie. [/COLOR][/COLOR] Quote
zoja. Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Pan od Bajki, mówił, że się zastanowi wspólnie z żoną, więc może jeszcze się namyśli.. choć z drugiej strony, jak takie podaje powody, to chyba nie ma co żałować.. Przynajmniej będzie czas na spokojnie obie dziewczyny wyleczyć... Quote
Aleksa. Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 A co to za różnica jaki wiek dla mnie byłoby czym młodszy tym lepiej!:evil_lol: Założyłam oddzielny wątek Hasiorowi i Big Dogowi dzięki [URL="http://www.dogomania.pl/members/99515-Aga-33-76"] [B]Aga-33-76[/B] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/statusicon/user-offline.png[/IMG][/URL]:multi: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179282-Do-adopcji-okoA-o-dwu-letni-siberian-husky?p=14034815#post14034815[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179286-PomA-A-cie-znaleA-AE-mu-kochajAE-cy-domek?p=14034897#post14034897[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/members/99515-Aga-33-76"] [/URL] Quote
Aga-33-76 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 ooooooo, następczyni nam się tu pojawiła, kolejny x brawo Aleksandra95! To teraz jeszcze trzeba ludzi na wątki ściągnąć, żeby pomogli Quote
zoja. Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Brawo Aleksadra! :) Pięknie jest :) (w innym temacie: znacie jakieś sensowne forum miłośników wyżłów? jeśli tak, błagam o info na prv) Quote
malagos Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Pisz do tanitki, ona wyżłolubna. Nam podrzucono sunię, siedzi w piwnicy na razie. Quote
paros Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='zoja.']Brawo Aleksadra! :) Pięknie jest :) (w innym temacie: znacie jakieś sensowne forum miłośników wyżłów? jeśli tak, błagam o info na prv)[/QUOTE] Biegam za Tobą i piszę link :evil_lol: [URL="http://www.wyzly.pl/modules.php?name=Forums"][B][COLOR="#800080"]http://www.wyzly.pl/modules.php?name=Forums[/COLOR][/B][/URL] Quote
zoja. Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Dzięki za info malagos i paros. Mam wyżłowatą kobitkę do adopcji i tak sobie szukam.. :) Quote
motorolka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 A jaka sytuacja w przytulisku? Jak się psiaki czują? Quote
bajk21. Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Nie chcę zapeszyć, dzisiaj jest trochę lepiej, po nie przespanej nocy, bo prawie do 5 rano, z Bajki szła krew, a z Gusi i wymioty i odchody były krwawe. Dałam im Pro-Kolin i tak jakby trochę lepiej. Quote
Recommended Posts