lapinporokoira Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 witam poradzono mi aby i tutaj szukać pomocy. Pies nie jest w typie jamnika, raczej jamnikoogara, gończy krótkonożny. Musi natychmiast zmienić DT inaczej pojedzie do schroniska w Nowym Targu :( Pies został uratowany przed zamarznięciem. Więcej informacji i zdjęcia na jego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237099-Puzon-porzucony-szuka-DT-PILNIE-inaczej-pojedzie-do-schroniska-w-Nowym-Targu/page2 tel. do mnie 504 135 161 Quote
elke Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Cioteczki pamiętacie ZEFIRKA??? Cudowna Karolina z Sos dla Schronisko-Gaj znalazła mu DT u swojej koleżanki... Nie mogłam spać po nocach przez niego, tak się martwiłam, a Karola robiła co mogła, no i udało się jej.... Teraz Zefirek szuka DS..... Ogromne podziękowania dla Karoliny :) Quote
Emiś Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Emiś napisał(a):15.12.2012 w Katowicach znaleziono pieska w typie rasy jamnik. Psiak był przemoczony i zziębnięty, wg. relacji sąsiadów koczował od kilku dni pod zaparkowanym samochodem. Piesek jest młody, zadbany i nauczony życia w mieszkaniu. Pilnie poszukiwany jego właściciel lub osoba chętna zaopiekować się pieskiem na stałe (w razie nieodnalezienia poprzedniego właściciela). Tel 664-768-580 Jamnik wrócił wczoraj do właściciela. Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Emiś napisał(a):Jamnik wrócił wczoraj do właściciela. fantastycznie Quote
Ellig Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Cudownie! jak dobrze jest przeczytac dobrą wiadomość:) Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Mika31 napisał(a):może zainwestują w chip lub adresatke [FONT=arial black]oby[/FONT]............ Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Poruszył do głębi serca garstki szukającej mu domu... stary, nie za bardzo w typie rasy, jego oczy wołały jak napisał Rulon - Jamnik Rulon... A może udałoby się nam poprosić kogoś o igłę i sen ostatni... On już nie miał nadziei, w nas tkwiła do wczoraj... Nie już Edwarda... Kochamy wszystkie psy, ale po niektórych zostaje szczególny żal... http://jamniki.eadopcje.org/psiak/987 EDWARD Nie zaprzątaj sobie mną uwagi, nie zawracaj sobie głowy... Tak będzie najprościej. I tak mam milion lat i do niczego się nie nadaję. Nie dotrzymam Ci kroku, przysporzę tylko trosk i wydatków, raczej śmierdzę listopadem niż pachnę majem. A wiesz, ja myślę, że jego to na pewno bolało i był smutny, że mnie tak przywiązał w nocy ukradkiem do schroniskowego płotu, a przecież mógł mi powiedzieć, to bym zabrał kocyk, miseczkę i smycz, i sam bym odszedł - ja nigdy nie chciałem nikomu sprawiać kłopotów. Fakt, nie widzę już najlepiej i słuch też jakby nie ten, ale jakoś bym trafił, zapytałbym braci mieszkających w rowie pod płotem, może nawet bym ich zabrał ze sobą, razem byłoby raźniej, może w schronisku nie bylibyśmy dla nikogo kłopotem. A może udałoby się nam poprosić kogoś o igłę i sen ostatni, podobno to nie boli, tylko trzeba odważnie patrzeć przed siebie. Mama obiecała mi, gdy byłem jeszcze małym jamnikiem, że nikomu nie sprawię kłopotów w psim niebie. Słucham? Chcesz mnie przygarnąć? Zwariowałeś, po co Ci taki nędzarz? Czemu chcesz adoptować taką siwą jamniczą biedę? Daj spokój, tyle innych fajnych, młodych psów dookoła... Ja Ci nie chcę sprawiać kłopotu. Z poważaniem, Staruszek Edek autor wiersza Rulon - Jamnik Rulon Quote
Mika31 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 śpij spokojnie malutki i wybacz nam proszę:-( Quote
anetek100 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 o matko :( kopia mojego Juliana odeszła:( Ruloniczku tak bardzo byśmy chcieli każdemu pomóc:( bądź szczęśliwy po drugiej stronie Quote
Sarunia-Niunia Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Będziemy pamiętać Eduniu(*)(*)(*) Quote
Ellig Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [*] [*] [*].................Bardzo mi smutno.....Bądź spokojny Eduniu:( Quote
Sarunia-Niunia Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [FONT=comic sans ms][SIZE=6] (*) Edward (*) - 27.12 2012r. za Tęczowym Mostem Będziemy pamiętać Eduniu!!! [/FONT] Quote
keakea Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Bardzo, bardzo mi źle, że nie znalazł się Dom i Człowiek dla Edwarda :( Rulon Quote
anica Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 ............mi również jest bardzo źle ... tak smutno... bardzo smutno..... Eduniu, biegaj szczęśliwy.... teraz zA TM... Quote
JamniczaRodzina. Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Smutne to bardzo:-( Biegaj szczęśliwy za TM na pewno kiedyś się spotkamy Edwardzie Quote
Celina12 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 ...CYT ISKIERKA ZGASŁA..... ....nie tak miało być...nie tak.....:shake:.....śpij spokojnie Maluszku.... [*] Quote
erka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Bardzo prosimy o pomoc dla jamnisiowatej sunieczki i jej szczeniaczka. Sunię zabrała dziewczyna od starej kobiety, która trzymała ja na łańcuchu w stodole . Sunia była wygłodzona , zastraszona. Niestety dziewczyna 2 stycznia wyjeżdża za granicę, a jej matka nie zgodziła się ,żeby psiaki zostały u niej, bo ma juz swojego, zresztą adoptowanego od nas. Dziewczyna bardzo prosiła o pomoc, bo jak nic sie nie znajdzie dla nich, to sunia będzie musiała wrócic na łańcuch :-(. To sunieczka A to szczylek, ok 4 tyg. Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu ds lub chociaż dt. My już zupełnie nie mamy miejsca na te psiaki. Sprawa bardzo pilna, jest tylko 3 dni. Quote
Isadora7 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 erka napisał(a):Bardzo prosimy o pomoc dla jamnisiowatej sunieczki i jej szczeniaczka. Sunię zabrała dziewczyna od starej kobiety, która trzymała ja na łańcuchu w stodole . Sunia była wygłodzona , zastraszona. Niestety dziewczyna 2 stycznia wyjeżdża za granicę, a jej matka nie zgodziła się ,żeby psiaki zostały u niej, bo ma juz swojego, zresztą adoptowanego od nas. Dziewczyna bardzo prosiła o pomoc, bo jak nic sie nie znajdzie dla nich, to sunia będzie musiała wrócic na łańcuch :-(. To sunieczka A to szczylek, ok 4 tyg. Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu ds lub chociaż dt. My już zupełnie nie mamy miejsca na te psiaki. Sprawa bardzo pilna, jest tylko 3 dni. Erka na kogo kontakt? Quote
erka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Kontakt na mnie proszę - 609890204, [email protected] Quote
Isadora7 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Dałam mamusie z dzieciakiem na newsa na stronie Fundacji SOS dla Jamników zaraz roześlę po grupach na fejsie http://jamniki.eadopcje.org/ Quote
erka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Isadora7 , bardzo dziękuję:). Wysłałam fotki suni kilku osobom, jeżeli nic z tego nie wyniknie, założę jej wątek. Quote
Recommended Posts