Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czytałam dziś artykuł w piśmie weterynaryjnym na temat statystyki pogryzień ludzi przez psy. W skrócie, najczęściej gryza kundelki, a z rasowych owczarki niemieckie i ....jamniki!

Posted

[quote name='malagos']Czytałam dziś artykuł w piśmie weterynaryjnym na temat statystyki pogryzień ludzi przez psy. W skrócie, najczęściej gryza kundelki, a z rasowych owczarki niemieckie i ....jamniki![/QUOTE]
To ciekawe z owczarkami spodziewalam sie , w sumie jamniki tez, ale raczej male psy w ogole.
Ja mialam to szczescie ,ze moje psy byly (dla mnie wyjatkowe), rozumielismy sie bez slow, chociaz kazdy mial inny temperament i byl innej rasy, nawet kotka zachowywala sie jak pies:)

Posted

[quote name='malagos']Czytałam dziś artykuł w piśmie weterynaryjnym na temat statystyki pogryzień ludzi przez psy. W skrócie, najczęściej gryza kundelki, a z rasowych owczarki niemieckie i ....jamniki![/QUOTE]

a ja kiedyś czytałam że złote spaniele są w pierwszej trójce, jamniki były daleko

Posted

[quote name='Isadora7']a ja kiedyś czytałam że złote spaniele są w pierwszej trójce, jamniki były daleko[/QUOTE]
Oj tak nie znam spaniela, ktory by nie gryzl nawet swoich wlascicieli;)

Posted

15.12.2012 w Katowicach znaleziono pieska w typie rasy jamnik. Psiak był przemoczony i zziębnięty, wg. relacji sąsiadów koczował od kilku dni pod zaparkowanym samochodem. Piesek jest młody, zadbany i nauczony życia w mieszkaniu. Pilnie poszukiwany jego właściciel lub osoba chętna zaopiekować się pieskiem na stałe (w razie nieodnalezienia poprzedniego właściciela). Tel 664-768-580

Posted

[quote name='Emiś']15.12.2012 w Katowicach znaleziono pieska w typie rasy jamnik. Psiak był przemoczony i zziębnięty, wg. relacji sąsiadów koczował od kilku dni pod zaparkowanym samochodem. Piesek jest młody, zadbany i nauczony życia w mieszkaniu. Pilnie poszukiwany jego właściciel lub osoba chętna zaopiekować się pieskiem na stałe (w razie nieodnalezienia poprzedniego właściciela). Tel 664-768-580

Na stronie Fundacji jest już news: http://www.jamnikiniczyje.pl/
zrobiłam tez ogłoszenie na tablica.pl

Mam nadzieję, że właściciel się szybko odnajdzie!

Posted

[quote name='Emiś']15.12.2012 w Katowicach znaleziono pieska w typie rasy jamnik. Psiak był przemoczony i zziębnięty, wg. relacji sąsiadów koczował od kilku dni pod zaparkowanym samochodem. Piesek jest młody, zadbany i nauczony życia w mieszkaniu. Pilnie poszukiwany jego właściciel lub osoba chętna zaopiekować się pieskiem na stałe (w razie nieodnalezienia poprzedniego właściciela). Tel 664-768-580
http://imageshack.us/a/img818/4575/jamnikq.jpg

Jest też na stronie Fundacji SOS dla Jamników
http://jamniki.eadopcje.org/

Posted

[quote name='elke']zapraszam na licytację cudownego kalendarza podarowanego przez jamniczkę Herę dla cudownej, niesamowitej FUNDACJI SOS dla Jamników :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4058086806742&set=o.165772310111262&type=1&theater

♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥
Jamniczka Hortensja Hera chce przekazać ten kalendarz dla Fundacji S.O.S dla Jamników. Kalendarz piękny, niepowtarzalny, limitowany druk. A w nim jamnicze piękności, takie jak Edi, Hera i wiele innych słodziaków.
więcej poczytaj na stronie: http://jamniki.eadopcje.org/
♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥

a dzieje się oj dzieje kalendarz ma już cenę 150 zł

Posted

[SIZE=2][SIZE=2]Hej
proszę [SIZE=2]o umieszczenie na stronie naszej "prawie" jamnic[SIZE=2]zki.
[SIZE=2][SIZE=2]

[SIZE=2][SIZE=2] Frutka waży ok. 7 kg. Sunia nie jest duża ale jest masywna.Bardzo lubi inne psy i uwielbia ludzi. Poprzedni właściciel oddał ją do jednego z okolicznych przytulisk i w zamian wziął sobie dwa samce :( Sunia jest przekochana. [SIZE=2][SIZE=2]Frutka to młodziutki psiak, który uwielbia się bawić i dokazywać. Sunia jest bardzo przyjazna w stosunku do innych psów i lubi z nimi biegać. Fruta jest przy tym bardzo kontaktowa i przyjacielska. Uwielbia ludzi i bardzo lubi być głaskana. Sunia jest bardzo łagodna i pozwala sobie zrobić wszystko. Wszelkie zabiegi znosi ze spokojem i jest bardzo grzeczna. [SIZE=2]Sunia jest nauczona chodzenia na smyczy i zachowuje czy[SIZE=2]stość w domu. Frutka to bardzo energiczny psiak, szukamy dla niej aktywnego domu, który pozwoli jej wyładować nadmiar energii. Fajny byłby dom z drugim psem.
Imię - Frutka
Płeć - sunia
Wiek - ok. 1 rok
Miejsce - hotelik domowy Leszno
Kontakt - 603 716 582, 668 045 313
[SIZE=2]Sterylizacja - tak
Wątek na dogo - brak
Zdjęcia-

Posted

[quote name='Lacia'][SIZE=2][SIZE=2]Hej
proszę [SIZE=2]o umieszczenie na stronie naszej [SIZE=4]"prawie" jamnic[SIZE=2]zki.

[...]

Ależ to jest całkiem jamniczka :evil_lol:
Profil (promowany) na stronie Fundacji SOS dla Jamników
http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1106

[quote name='Macia']Ania zapomniałaś dodać zdjęcia ;).

[quote name='Lacia']jak zapomniałam. Są zdjęcia, ja przynajmniej je widze..

[quote name='Macia']Teraz są, na początku nie było widać.

cos sie chrzani na dogo i znikaja wyrywkowo czesci postów. Zgłosiłam na administracyjnym ale pewnie jak groch o ścianę.

Posted

Kaja (prawdziwe imię) to starsza, zadbana jamniczka oddana do schroniska kilka dni przed świętami. Nie będziemy się rozpisywać na temat powodów oddania suni, trudno nam jednak uwierzyć, że w jej otoczeniu nie znalazła się ani jedna osoba, która mogłaby dać jej bezpieczny dom na ostatnie lata.
Właściciele odwrócili się i wyszli ze schroniska, Maja próbowała pobiec za nimi... jej świat runął. Pozostała rozpacz i tęsknota biednego psa, który całe swoje życie (15 lat) miał bezpieczny i ciepły dom, a na starość odmówiono mu wszystkiego.

Sunia jest jeszcze zdezorientowana schroniskiem, zamieszkała w pokoju biurowym, w którym mieszka w tej chwili już około 10 psów (najstarszych i najsłabszych). Dla niej rozpoczął się chyba najgorszy rozdział w życiu, czy przetrwa...

Sunia jest w dobrej formie jak na swój wiek, jedyne czego jej potrzeba to ciepły kącik w domu i sercu człowieka.

:-(:-(:-(