Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='LILUtosi']Państwo mogliby już dziś go zabrać wracając z wyjazdu, ale stwierdziliśmy że lepiej jak sami podjedziemy z nim. Jak myślicie?[/QUOTE]

Ty wiesz najlepiej , znasz Bilonka i poznlas Panstwa . Zrob tak zeby bylo dobrze dla Bilonka i psiulek mial jak najmniej stresu.

Posted

Ja mam inne doświadczenie przy wydawaniu psa do DS. Lepiej jak po psa przyjeżdża DS. Idziemy wtedy na wspólny spacer, w pewnym momencie ja się oddalam , DS idzie z psem dalej , dochodzi do samochodu postawionego specjalnie z 200 - 300 m od naszego domu , wsiadają i jazda.
Robimy tak po tym jak 1 sunię odwieźliśmy do DS i ona biedna miała poczucie porzucenia jej w obcym domu ,piszczała, skakała do drzwi, całą noc przespała pod nimi nasłuchując każdy hałas.
A metoda , którą opisałam pozwyżej jest ciut mniej bolesna dla psa, bo jedzie samochodem z nowymi ludźmi, w ten sposób trochę się odciąga jego uwagę , no i nie ma tego najgorszego czyli naszego wyjścia bez psa, któy zostaje pod drzwiami i nie rozumie dlaczego nie zabraliśmy go.

Posted

Może i masz rację. Ale myślę że Bilon jest tak otwarty na ludzi że strasznie tego nie przeżyje. ;-)

A ja mam pytanie w kwestii formalnej. Jaką umowę mam państwu dać to podpisania?

Za obroże przeciw insektom państwo mi zapłacą.

Posted

To jeżeli będziecie go odwozić , to zróbcie to ze spacerem tam na miejscu.Nie zostawiajcie go w mieszkaniu tylko oddalcie się na spacerze, gdy będzie zajęty poznawaniem nowego otoczenia.

Posted

[quote name='Poker']Jak Bilon szedł do pierwszego DS, to umowa była podpisana na klaudus[/QUOTE]

a Lilu nie podpisalabys tej umowy mieszy Panstwem a Toba, ze w razue gdyby cos bylo nie tak sa zobowiazani Tobie go przywiezc?

Posted

[quote name='dorota k.']obgryzam obgryzione już paznokcie....[/QUOTE]
ja prawie też. Może Lilu też się załapała na adopcję?

Posted

oj testuje. W sumie wczoraj powiedziałam pani że raczej dzisiaj nie będę mogła, bo wiozę dwa psy na sterylizację, a jak zadzwoniłam dzisiaj to pani już sobie zaplanowała cały dzień. Więc Bilon śpi nadal koło mnie.

Posted

to zafundowałaś nam niepotrzebnie emocje :mad: jeżeli już wczoraj wiedziałaś ,że z ustalonego terminu nici. Tyle pisałaś o sposobie przekazania Bilona , a nie mogłaś napisać o tym ?
Kiedy w takim razie Bilon jedzie do DS?

Posted

Ja nie pisałam o sposobie, tylko pytałam.
A dowiedziałam się wczoraj po południu jak tz powiedział że jednak weźmie trzeciego psa do auta i jak pani mi odpisała że już nie może. Poker ja naprawdę mam co robić przy moim całym stadku, a jak muszę jechać do weta na pół dnia to jest to dla mnie wyjęty czas. Nie w głowie mi wtedy czym prędzej lecenie na wątek poinformować o zmianie planów. Wyprawa z Bilonem to też dodatkowy czas. I nie zawsze uda się wszystko zaplanować.

Posted

wiem ,że masz kupę roboty, jak każda z nas tylko innej roboty. Ale mogłaś pisząc tyle razy poinformować nas ,że termin jest inny. MOże lepiej ,żeby jednak DS przyjechał po Bilona, mniejsza strata czasu dla Ciebie.
W sumie nadal nie wiemy kiedy idzie do DS.

Posted

Poker ile razy pisząc?? Proszę cię !!! O 14 wyjechałam do Wrocławia na sterylkę dwóch suń + rtg. Przyjechałam gdzieś o 22 i po oporządzeniu psiaków zalogowałam się na dogo. Przepraszam Cię że nie zadzwoniłam w między czasie do Ciebie i nie poinformowałam Cię o zmianie terminu!!!