LILUtosi Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Państwo mogliby już dziś go zabrać wracając z wyjazdu, ale stwierdziliśmy że lepiej jak sami podjedziemy z nim. Jak myślicie? Quote
Ingrid44 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='LILUtosi']Państwo mogliby już dziś go zabrać wracając z wyjazdu, ale stwierdziliśmy że lepiej jak sami podjedziemy z nim. Jak myślicie?[/QUOTE] Ty wiesz najlepiej , znasz Bilonka i poznlas Panstwa . Zrob tak zeby bylo dobrze dla Bilonka i psiulek mial jak najmniej stresu. Quote
Poker Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ja mam inne doświadczenie przy wydawaniu psa do DS. Lepiej jak po psa przyjeżdża DS. Idziemy wtedy na wspólny spacer, w pewnym momencie ja się oddalam , DS idzie z psem dalej , dochodzi do samochodu postawionego specjalnie z 200 - 300 m od naszego domu , wsiadają i jazda. Robimy tak po tym jak 1 sunię odwieźliśmy do DS i ona biedna miała poczucie porzucenia jej w obcym domu ,piszczała, skakała do drzwi, całą noc przespała pod nimi nasłuchując każdy hałas. A metoda , którą opisałam pozwyżej jest ciut mniej bolesna dla psa, bo jedzie samochodem z nowymi ludźmi, w ten sposób trochę się odciąga jego uwagę , no i nie ma tego najgorszego czyli naszego wyjścia bez psa, któy zostaje pod drzwiami i nie rozumie dlaczego nie zabraliśmy go. Quote
LILUtosi Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Może i masz rację. Ale myślę że Bilon jest tak otwarty na ludzi że strasznie tego nie przeżyje. ;-) A ja mam pytanie w kwestii formalnej. Jaką umowę mam państwu dać to podpisania? Za obroże przeciw insektom państwo mi zapłacą. Quote
Poker Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 To jeżeli będziecie go odwozić , to zróbcie to ze spacerem tam na miejscu.Nie zostawiajcie go w mieszkaniu tylko oddalcie się na spacerze, gdy będzie zajęty poznawaniem nowego otoczenia. Quote
monika083 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Lilu , wplacilam za Bilona 310 za kwiecien, czy za obroze tez Tobie na konto wyslac? bo pisalas, ze panstwo oddadza za obroze,to nie wiem. A Bilon juz spakowany??:) Quote
LILUtosi Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Za obroże maja zwrócić, to na razie nie. Bilon już spakowany. O 14 jedziemy. Tylko nadal nie wiem jaką umowę mam podpisać. Quote
Poker Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jak Bilon szedł do pierwszego DS, to umowa była podpisana na klaudus Quote
monika083 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Poker']Jak Bilon szedł do pierwszego DS, to umowa była podpisana na klaudus[/QUOTE] a Lilu nie podpisalabys tej umowy mieszy Panstwem a Toba, ze w razue gdyby cos bylo nie tak sa zobowiazani Tobie go przywiezc? Quote
BUDRYSEK Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Cioteczki potrzebuje pomocy :-( http://www.dogomania.pl/threads/2070...8#post16801988 Quote
Ingrid44 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Dzisiaj Wielki Dzien dla Bilonka. Trzymam kciuki zeby wszystko gladko poszlo. Quote
Poker Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='dorota k.']obgryzam obgryzione już paznokcie....[/QUOTE] ja prawie też. Może Lilu też się załapała na adopcję? Quote
LILUtosi Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 oj testuje. W sumie wczoraj powiedziałam pani że raczej dzisiaj nie będę mogła, bo wiozę dwa psy na sterylizację, a jak zadzwoniłam dzisiaj to pani już sobie zaplanowała cały dzień. Więc Bilon śpi nadal koło mnie. Quote
Poker Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 to zafundowałaś nam niepotrzebnie emocje :mad: jeżeli już wczoraj wiedziałaś ,że z ustalonego terminu nici. Tyle pisałaś o sposobie przekazania Bilona , a nie mogłaś napisać o tym ? Kiedy w takim razie Bilon jedzie do DS? Quote
LILUtosi Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ja nie pisałam o sposobie, tylko pytałam. A dowiedziałam się wczoraj po południu jak tz powiedział że jednak weźmie trzeciego psa do auta i jak pani mi odpisała że już nie może. Poker ja naprawdę mam co robić przy moim całym stadku, a jak muszę jechać do weta na pół dnia to jest to dla mnie wyjęty czas. Nie w głowie mi wtedy czym prędzej lecenie na wątek poinformować o zmianie planów. Wyprawa z Bilonem to też dodatkowy czas. I nie zawsze uda się wszystko zaplanować. Quote
Poker Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 wiem ,że masz kupę roboty, jak każda z nas tylko innej roboty. Ale mogłaś pisząc tyle razy poinformować nas ,że termin jest inny. MOże lepiej ,żeby jednak DS przyjechał po Bilona, mniejsza strata czasu dla Ciebie. W sumie nadal nie wiemy kiedy idzie do DS. Quote
LILUtosi Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Poker ile razy pisząc?? Proszę cię !!! O 14 wyjechałam do Wrocławia na sterylkę dwóch suń + rtg. Przyjechałam gdzieś o 22 i po oporządzeniu psiaków zalogowałam się na dogo. Przepraszam Cię że nie zadzwoniłam w między czasie do Ciebie i nie poinformowałam Cię o zmianie terminu!!! Quote
Recommended Posts