Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja napisałam na wątku z Miśki z pytaniem co z jej spadkiem i podałam link do Bilona, sama jestem w kryzysie.... postaram isę zrobić bazarek, mam kilka szmatek jescze, ale brak mi czasu, bo mam luskę lolki na 2 tygodnie na kolonii.

Posted

Poker napisał(a):
cisza tu nastała , a ja pewnie znowu dostanę telefon.Nie wiem co ludziom powiedzieć.Pewnie odeślę do klaudus.

bardzo nieodpowiedzialni ci ludzie. Jesli nie chca Bilona ,to powinni chociaz na wlasna reke szukac mu domu ,czy tez pomoc w utrzymaniu go w hotelu /dt dopoki dom sie nie znajdzie. Lekko chca sie pozbyc problemu . Szkoda mi tego psa bardzo.

Posted

[quote name='Klaudus__']Czy ma ktoś namiar na hotelik u nes2009, bądź mógłby ktoś zapytać czy jest wogóle miejsce...?
Sytuacja podbramkowa...
Co za ludzie...

wyslalam Nes2009 juz pw wczoraj ,nie dostalam jeszcze odpowiedzi ,

Posted

pisałam,że jest hoteli u LILUtosi i u paja , obie blisko Wrocławia , nie trzeba ponosić kosztów transportu.Mam nadzieję ,że obecny DS odwiezie.
Podam Klaudus nr telefonu do DS, chyba trzeba coś z nim ustalić.
Ja wczoraj nagadałam dziewczynie, że nie lewica co czyni prawica i ,że szanowny mąż nawet jej nie powiedział ,że miał pomóc behawiorysta. Ona nie mówiła do kiedy dają czas Bilonowi. Z poprzedniej rozmowy z nim wynikało ,że miesiąc. Nie wiem ile minęło , ale chyba coś koło tego.
Być może bilon żył na wolności i nie umie się odnaleźć w zamknięciu.
Odnalazłam datę kiedy ostatni raz dzwonił, był to 15 września.

Posted

super magda z. Trzeba wykorzystać wszystkie możliwości. Bilon jest kochanyn psem ,ale nie sądzę ,żeby udało się oduczyć go niszczenia.

Posted

Poker napisał(a):
super magda z. Trzeba wykorzystać wszystkie możliwości. Bilon jest kochanyn psem ,ale nie sądzę ,żeby udało się oduczyć go niszczenia.

Bilon to mix Husky wiec musi miec bardzo duzo ruchu . Jak pies tego nie ma to niszczy w domu z nudow. Bies wybiegany po przyjsciu do domu bedzie spal a nie niszczyl.
Szczegolnie ta rasa nie nadaje sie do chodzenia na smyczy po pol godziny 3 razy dziennie. To niestety nie wystarcza. Znam ludzi majacych Husky lub mix Husky ,widzialam jak godzine czasu biegaja za fryzbee albo pileczka non-stop. Niesamowite poklady energii.
Trzeba bedzie szukac domku z ludzmi ktorzy lubia ruch.

Posted

Ja w najbliższych dniach muszę nadrobić zaległości z ogłoszeniami plus mam misję z wujka Ładą, czyli będę obskakiwac lokalne portale plus gumtree i kilka psich najważniejszych, mogę też na tej fali Bilona obrobić, ale potzrebuję tekstu i decyzji jakie foty - niestety sama się z tym nie uporam, bo mam jescze do gazety przygotować kolejne nasze schroniskowce (możemy dawać tylko psy z Dłużyny, więc tam go nie wcisnę).

Posted

Bilon to wspaniały psiak :)
w domu było wodac zniszczenia-linoleum i drzwi-zbrojonei, na których skaleczył sobie dziąsło
potem wymiotuje

ogólnie po kastracji b.się zmienił
stał sie bardziej rodzinny, widać że szaleje za Panem-wpatrzony w niego jak w obrazek
jak ktos jest w domu wszytsko jest ok
jak zostaje sam tęskni i próbuje wydostac sie z domu...pewnie chche lecieć za Panem?
co do behawiorysty to myślę,że Pan jest na tak ale z żoną już gorzej, nie chce nawet o tym słyszeć, mówi ironicznie o tym
jezeli chcieliby dac mu szansę to zrobili by to....

Bilon jest super do dziecka, jak mozna chodzi bez smyczy i reaguje na zawołanie
nie zaczepia innych psó, do kotów tez raczej ok
potrzebuej dużo ruchu...coś w stylu huskiego
mówią,że super by było,zeby znalazł domej jednorodzinny, w którym non stop ktos jest

na tą chwilę uzgodniłam z Panem,że bedzie zabierał go do pracy, jezdzi samochodem więc nie ma z tym problemu
Bilon boi się auta, ale mam nadzieję że przełamie strach
może to jest jakaś metoda?
może się uda?

w każdym bądz razie dt szukac mu trzeba
Państwo zgodzili się na to ,ze może zostać do czasu znalezienia dt, ale zdanie zawsze mogą zmienić

fotki bedą pozniej

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/187408-Bita-przera%C5%BCona-pogryziona-Mi%C5%9Bka!!!-PILNIE-potrzebne-deklaracje......?p=15486238&viewfull=1#post15486238

kochana malibu swoja deklarację październikową z miśki, która juz w domu, dała na Bilona - tylko kto zbiera? potrzebny numer konta.
Zapytałam isę również, czy u wiosny nie ma miejsca w hotelu. Ona ma hasiory, nam Miśkę wyprowadziła super, mój brat tam kiedyś odbierał mi książki z bazarku i pozytywnie się wypowiadał o tym miejscu.