Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ihabe wczoraj zasnęła ze swoim bobasem i odleciała:evil_lol: Dla mnie parówka to maly i średni ale ten mniej średni niż więcej średni, piesek. Nie każdy grubas jest parówką:shake: Ostatnie psinki są słodkie ale nie są parówkowe, raczej pasztetowe:diabloti: Może załóżmy osobny wątek dla tych, które odpadły w konkurencji "Parówkowej" .......

tytuł: " Chciałam być parówką ale Jury od chmury mnie olało"

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Coś mi się zdaje,że narobiłyscie sobie kłopotu tymi parówkami :evil_lol: Bycie w takim Jury to jeszcze gorsze od sędziowania w konkursie Miss World :evil_lol:

Posted

Ja ta mielecką Bronię musze przy okazji od nowa obfocic,bo nie znalazłam juz jej zdjec.A tak wklejac nie umie tylko przesłac meilem.Ale zycze dobrze wszystkim paróweczkom,odchudzenia tez....,by nabrały sportowej lini naszej Mati.:loveu:

Posted

[quote name='ihabe']ihabe wczoraj zasnęła ze swoim bobasem i odleciała:evil_lol: Dla mnie parówka to maly i średni ale ten mniej średni niż więcej średni, piesek. Nie każdy grubas jest parówką:shake: Ostatnie psinki są słodkie ale nie są parówkowe, raczej pasztetowe:diabloti: Może załóżmy osobny wątek dla tych, które odpadły w konkurencji "Parówkowej" .......

tytuł: " Chciałam być parówką ale Jury od chmury mnie olało"

Ihabe, generalnie się z Tobą zgadzam, ale ponieważ od każdej reguły są wyjątki,to od tej też. Dla mnie parówa ma jeszcze to coś nieuchwytne - w wyrazie pyska, w spojrzeniu...Milka tak ma, na przykład. Jakąś taką parówią poczciwość.

Posted

halcia napisał(a):
Ja ta mielecką Bronię musze przy okazji od nowa obfocic,bo nie znalazłam juz jej zdjec.A tak wklejac nie umie tylko przesłac meilem.Ale zycze dobrze wszystkim paróweczkom,odchudzenia tez....,by nabrały sportowej lini naszej Mati.:loveu:

Halciu, jak obfocisz Bronię to daj znać - podam Ci maila, przyślesz i wkleimy.

Posted

To mam usunąć Manie i Helge z tego wątku bo nie mają takiego spojrzenia jak Milka??
Mania jest znacznie grubsza niż Milka !
Nie wiem o co wam w końcu chodzi piszecie że mogą być duze psy a później że te psy są za duże itd ;/

Posted

Tola^^ napisał(a):
To mam usunąć Manie i Helge z tego wątku bo nie mają takiego spojrzenia jak Milka??
Mania jest znacznie grubsza niż Milka !
Nie wiem o co wam w końcu chodzi piszecie że mogą być duze psy a później że te psy są za duże itd ;/

Spokojnie! Problem polega na tym, że typ "parówa" nie ma jednoznacznej definicji. Pewnie każdy sobie co innego wyobraża, na temat tego jak parówa ma wyglądać.
Zostaw psinki na wątku, nie przeszkadzają. Będziemy je upychać na allegro pośród mniejszych parówek, może którejś się uda znaleźć dom.

Posted

Florentynko zajrzyj sobie na parówenbloga, czeka Cię tam mała niespodzianka.
Tolu, to po prostu nie do końca chodzi o "grubość" psa... I faktycznie parówę ciężko zdefiniować, ale ja bym powiedziała, że parówa to pies, którego proporcja między długością nóg a wielkością kadłuba jest wyraźnie zaburzona na korzyść tego drugiego , że jest to pies raczej niewielki (tak do kolan najwyżej) i legitymujący się pewnymi cechami charakteru, takimi jak: bezproblemowość, serdeczność i optymizm.
Oczywiście, od tego jest masa wyjątków i w dodatku jest to tylko to moja subiektywna definicja, ale może jednak pomoże Ci ona zrozumieć co mniej więcej widzimy słysząc parówa.
I Florentynka ma rację, niech już Mania z Helgą sobie tu zostaną, będziemy je upychać gdzieś.
Jeszcze tylko pytanie... Czy hmm są prowadzone jakieś działania odchudzające te suki? Bo pewnie byłoby lepiej dla ich zdrowia...

Posted

AnnaB napisał(a):
Coś mi się zdaje,że narobiłyscie sobie kłopotu tymi parówkami :evil_lol: Bycie w takim Jury to jeszcze gorsze od sędziowania w konkursie Miss World :evil_lol:

Ci z konkursu Miss World to podobno mogą przynajmniej liczyć na jakieś (dla mnie wątpliwe, ale kwestia gustu) korzyści w postaci darmowego seksu... a my?

Posted

Nie nie są one odchudzane ani nie będą ;/
W schronisku wszystkie psy jest ich około 190 psów są razem na jednym dużym wybiegu są kojca ale są tam psiaki które niedawno przyszły lub matki z szczeniakami lub po sterylizacji, lub które mają cieczkę.
Więc nie ma boksów i jedzenie jest rozwożone do m isek na tym wybiegu i każdy pies jej tyle ile chce i n ikt się n ie przejmuje czy będzie gruby czy nie.
Ja jestem w schronisku co sobotę więc nic nie moge zrobić ...

Ja sobie inaczej wyobrażam parówki jako okrąglutkie psy nieważne czy duże czy małe :D
Nie mam teraz najaktualniejszych zdjęć Milki Mani i Helgi ale teraz n a zimę znowu przytyły.

Posted

No też się gryzą ale te agresywne są na łańcuchach jest ich 5, jeszcze są te co przeskakują płoty też są na łańcuchach jest ich 4.
Nieraz zdarzają się pogryzienia podgryzienia i czasem nawet zagryzienia :( ...

Dobra skończymy tu ten temat bo n ie będziemy tym zaśmiecać wątku :D

Posted

:placz: pochlastam się zaraz.
Chciałam porobić psiakom portfolia, ale nie dam rady jak mi zadne linki do niczyich wątków nie działają... a wyszukiwarka nie współpracuje. Trzeba będzie wysyłać priv do wszytskich co wrzucali parówy po kolei... :shake:

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
:placz: pochlastam się zaraz.
Chciałam porobić psiakom portfolia, ale nie dam rady jak mi zadne linki do niczyich wątków nie działają... a wyszukiwarka nie współpracuje. Trzeba będzie wysyłać priv do wszytskich co wrzucali parówy po kolei... :shake:

Tak, też już o tym myślałam...

Posted

Miśka84 napisał(a):
Parówy atakują!!! :evil_lol:
Dziewczyny bombowy pomysł z tym wątkiem!!! :loveu:

Pomysł Majuski - też uważam, że super. Obrodziło nam w piękne parówy wszelkich typów i rozmiarów.

Posted

Dzika_Figo: problem jest, cholera, rozleglejszy. Bo na przykład wątek Balbiny mam w subskrypcjach, zmienił się adres ( wiadomo). Jak podlinkowałam na nowo banerek z nowym adresem to działa, ale jak link do wątku nowy wkleiłam w pierwszym poście w liście parów, to ten link już nie wiedzieć czemu prowadzi do strony głównej dogomanii (o ile można ją tak nazwać). Słowem burdel ma się dobrze.
Swoją drogą - dobrze by było, żeby do każdej parówy była jakaś konkretna osoba do kontaktów. Znaczy na przykład ten, co dodał parówę.
No bo przy ogłoszeniach musimy podawać namiary na kogoś.

Posted

Filip z Obornickiego schroniska dla psów "Azorek"
koło Poznania.

Filip

Jest to około 5-letni mały piesek, ma coś z jamnika.
W schronisku od maja 2009 roku.
Przyjechał razem z 16 innymi psami z tego samego domu!
Mieszkał w szopie nigdy nie był kochany i nawet nie wie co to znaczy "Dom" i "ciepło rodzinne".
Byłam osobiście z inspektorką TOZ u pseudowłaścicielki jak już Filipek był w schronie.
Pseudowłaścicielka opowiedziała nam jego historie mówiła że ktoś przerzucił jej tego psiaka i miał powyłamywane przednie łapki, nie poszła z nim do weta bo nie miała pieniędzy - dlatego teraz jego łapki są w takim stanie.
Jest łagodny dla ludzi i psów :D
Gdy tylko się go pogłaszcze to nie odstąpi na krok i będzie domagał się się pieszczot :)
Jest mały choć bardzo odważny lecz bezproblemowy :)
Ładnie chodzi na smyczy i śmiesznie biega...
Nie ma prawie wcale ogonka:p
Bardzo chce przebywać blisko człowieka.
Nie jest po kastracji.

Jakie on ma spojrzenie wręcz powalające od razu można się zakochać:loveu: