majuska Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Śliczne!! Dodam jeszcze 2 paróweczki poznane ostatnio przeze mnie w Mieleckim schronisku. Potrzebują bardzo domków, tam jest ogromne przepełnienie....Te sunie to Bronia i Biania Bronia to śliczna sunia w wieku 5-6 lat, ma niesamowicie łagodny charakter, uwielbia kontakt z człowiekiem, chłonie całym ciałem jego pieszczoty,byłaby wierną i oddaną przyjaciółką dla każdego. Dogaduje się z innymi zwierzakami, jest bardzo posłuszna. Bronia spędza całe dnie w schroniskowym boksie , a jej mądre , smutne oczy wypatrują z nadzieją lepszego losu...Bronia jest zdrowa , zaszczepiona i wysterylizowana, jedyną jej radością jest jedzenie , dlatego też ma nadwagę. Bardzo potrzebuje kochającego opiekuna, pomóżmy jej.. Bronia przebywa w schronisku w Mielcu, mieszka w boksie 156 z wyżłem Boyem. Kontakt w sprawie adopcji: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU E-mail: [email protected] HTTP: www.mielec.bezdomne.com tel. (017) 583 15 32 Quote
Florentynka Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Piękność!!! Co za spojrzenie! Dzika_Figo - na potrzeby produkcji portfolia zaleca się kąpiel psa w photoshopie. Quote
Dzika_Figa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ja nie mam narzędzia "szampon".... nawiasem... przyłapałam ostatnio mojego męża na czułym gładzeniu kursorem karoserii jakiegoś wyjątkowo pięknego samochodu i wymyśliłam gierkę dla prawdziwych mężczyzn, zatytułowaną MYJNIA... Mogliby sobie gładzić, myć, woskować, polerować.... Quote
majuska Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 I kolejne cudo nieodkryte jeszcze przez nikogo: Biania, przedobra, przekochana, troszkę nieśmiała sunia, ale po chwili obcowania z człowiekiem otwiera się. Sunia ma ok. 3 latek. To psinka o ślicznym rudym umaszczeniu, z białą krawatka i niesamowicie miękką sierścią. Biania całymi dniami siedzi w schroniskowym boksie, nie ma możliwości wyjścia nawet na krótki spacer, a ruch bardzo przydałby się jej...dogaduje sie z innymi zwierzakami, jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. To słoneczko stworzone do tulenia i kochania bardzo pilnie potrzebuje domku.. Biania przebywa w schronisku w Mielcu, mieszka w boksie nr 2 , ze starszym, beżowym pieskiem. Kontakt w sprawie adopcji: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU E-mail: [email protected] HTTP: www.mielec.bezdomne.com tel. (017) 583 15 32 Quote
Florentynka Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Też prześliczna! Majusko, a na kogo ma być kontakt na psy z Mielca? Quote
majuska Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Czekam na info od dziewczyn na mieleckim watku i doedytuję niebawem Quote
Dzika_Figa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dla Broni. Zraz sie biorę za drugą panienkę. Majuska dzięki za niemal idealny tekst!!! Quote
Dzika_Figa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Majusko, a wiesz może co to jest to co widać tam na zdjęciu w budzie i co wygląda jak ksero z Broni? Quote
Florentynka Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Bardzo piękne!!! A ja wyedytowałam cały pierwszy post - oczy mam na słupkach od przeglądania wątku, ale przy każdym psie jest teraz info kto go dorzucił, a tam gdzie się dało również kontakt. UFFF. teraz powinno nam być łatwiej zapanować nad tym bajzlem parówim. Postulaty odnośnie strony www: dział "parówy w domu" - można tam pokazać szczęśliwe udomowione parówy, wrzucić opinie szczęsliwych posiadaczy parów - dobrze by było mieć autentyki, ale jak trzeba będzie to nazmyślamy. W tymże dziale metamorfozy - jak proponowała Sally (od Koanka) - schudnięte i wypięknione parówy - chętnie udostępnię moje, ale przydadzą się jeszcze jakieś. Quote
Florentynka Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='Dzika_Figa']Majusko, a wiesz może co to jest to co widać tam na zdjęciu w budzie i co wygląda jak ksero z Broni?[/QUOTE] Właśnie , właśnie, co to takiego??? czy aby nie parówa??? Quote
Anna_33 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witam pieknie i zaznaczam watek. Na pewno przyniose tu troche paroweczek. W Boguszycach sa ich dosc duze ilosci... Czy to maja byc takie typowe niskopodlogowe paroweczki, czy wieksze pieski tez? Quote
Dzika_Figa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witaj! Takie do kolan są jak najbardziej dopuszczalne, jesli mają parówie cechy. Troszkę większe niż do kolan to trzeba będzie poddać ocenie komisji ;) Bardzo proszę, pamietaj o krótkim opisie zawierzajacym możliwie jak najwięcej informacji o psiakach (charakter, do jakiego domu, zachownaie, stosunek do psów, kotów, dzieci, szczepienia, kstaracja/sterylizacja, stan zdrowia) i podaniu kontaktu. Bardzo mi to ułatwi pracę nad porfoliami. Quote
majuska Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 to jest kumpel Broni z boksu, troszkę nieśmialy: Boy, ma ok. 4 lat i wygladaja z Bronią jakby byli rodzeństwem Quote
ocelot Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 A ja też sie przywitam:) I zrobię selekcję naszych psiaków pod tym kontem:) Quote
halcia Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 W Mielcu jakby pzeleciec po boksach to by ponad 100 Parówek wytypował.Przestrzeni mało,ale jedzonka im nie załuja.... Quote
ocelot Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 To ja dodam paróweczki z Tomaszowa Maz. [FONT=Verdana]DULI - młody pies w typie ONka. Ma około 1,5 roku. Jest nieco wystraszony schroniskiem, a jednocześnie spragniony kontaktu z człowiekiem. Łasi się, zachęca do zabawy. Bardzo łagodny i miły pies. Doskonały przyjaciel rodziny. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Duli jest wykastrowany i zaczipowany.[/FONT]Cudowny pies! Zawsze wesoły, nadstawia się aby go pogłaskać. W stosunku do innych psiaków przyjazny, zaprasza do zabawy. Kładzie się na plecach pokazując brzuszek i zachęcając do drapanka. Jest tak wesoły,że trudno poznać,że biedaczysko siedzi w schronisku. Pamiętam jego pierwszy spacerek. Nieco wystraszony i nie pewny ale równie chętnie nadstawiał się do głaskania. Na kolejnym spacerze był już pełen energii, wesoły, zupełnie inny pies ale tak samo wspaniały. PAKO - mix owczarka niemieckiego. Spokojny, zrównoważony pies. Ma około 4 lat i kilka jeszcze przed sobą. W schronisku nieco zapomniany, zlał się w otoczenie. Grzeczny, nienarzucający się, trzymający z boku. [FONT=Tahoma]BERTA - [/FONT][FONT=Tahoma]sunia średniej wielkości, w wieku około 4 lat. To zwykły kundelek, który latami czeka w schronisku na swojego człowieka, na swoją szansę. Niby już przywykła, niby się przyzwyczaiła, ale w jej oczach ciągle jest nadzieja. Czy kiedyś się jej uda? Sunia jest wysterylizowana i zaczipowana. Jest łagodna w stosunku do ludzi i psów. Toleruje wszelkie psy, duże i małe. Dość zamknięta w sobie. Bez zbędnych emocji podchodzi do człowieka. Nie skacze, nie szczeka. Bardzo zrównoważona.[/FONT] U Berty to mnie kręgosłup martwi:( Quote
Florentynka Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Oj, rzeczywiście paskudnie wygięty grzbiecik Berty... Witamy oceloty i nowe parówy! Quote
Florentynka Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 No więc jest tak: materiały do allegro przesłane do Figi33. Dzika_Figo: wpisz mi proszę tu numery psiaków ( według listy z pierwszego posta) które idą na pierwszy ogień - po pierwsze zaznacze tam, że wystawione, a po drugie trzeba powysyłać pw do osób figurujących w kontaktach, żeby wiedziały, że pies wisi na allegro Quote
Dzika_Figa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 więc tak 1 BALBINA 3 GRUBCIO 6 LANA 7 BUNIA 24 FRANIO 29 KARMELKA 54 NUGAT 66 ZUZIA 68 DUSIA 70 MERDZIK 77 BRONIA 78 BIANIA Właściwie każde portfolio wrzucałam na wątek danego psa do weryfikacji, pisząc, że to na allegro, korespondowałam też na priv z większością osób odpowiedzialnych. Myślę, że wystarczy krótki priv z informacją, że allegro ruszyło. Tak dla formalności. Quote
majuska Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Kawał , dobrej , konkretnej roboty:calus::Rose: Quote
Recommended Posts