Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Staramy się to wszystko ogarniać stopniowo razem z Florentynką.
Nie jest jednak łatwo, zwłasza, że niektóre osoby najwyrażniej nie rozumieją co to jest parówka.
Ja chciałabym oczywiście pomóc wszystkim psom, ale tak się nie da.

[SIZE="4"]Ten wątek jest dla PARÓWEK, czyli (upraszczając) małych, grubawych piesków na koślawych łapkach.
A Wy tu wrzucacie coraz większe psy.
[SIZE="4"]PARÓWA to nie jest po prostu gruby pies.
[SIZE="4"]Proszę o usunięcie postów z tymi ONkowatymi i innymi dużymi psami, które potrzebują po prostu zrzucić kilka kilo. Wrzucanie ich tutaj w niczym im nie pomaga, a zaśmieca wątek

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej, Dzika_Figo! Strasznie tu nakrzyczałaś!!!
I wywiało - chyba na skutek Twoich krzyków co najmniej jednego psa, którego mimo sporych rozmiarów byłabym skłonna uznać za parówę...
Fakt, że różnica między psem upasionym a parówą jest, tyle, że z braku jednoznacznej definicji wszyscy się poruszają trochę po omacku...
Może spróbujmy stworzyć definicję parówy? Jakieś propozycje?

Posted

Była taka jedna...duża, łaciata...jak dla mnie taka mega parówa, ale może jakas komisja powinna tu powstać, a nie żeby jednoosobowo decyzje podejmować?
W każdym razie - zanim kto zacznie krzyczeć, proponuję żeby odbyło się głosowanie parówa czy nie ( w przypadkach wątpliwych). OK?

Posted

Ja nie miałam intencji krzyczenia, tylko "podkreślenia" wypowiedzi, żeby była widoczna między wklejanymi psami. I oczywiście byłam otwarta na dyskusje na temat indywidualnych przypadków i dalej jestem.
Ale przez internet to często wychozi nie tak jak się chce, niestety.
Dupa, teraz mi głupio a kila osób pewnie sobie brzydko o mnie mysli. Niesłusznie.

Posted

majuska napisał(a):
ok.

mam straszne wyrzuty sumienia:oops: że toniecie w tych parówach, czy mogę jakoś pomóc...?:roll:

kup mi ponton :diabloti:

I zaoffuję:

Florentynka, dawaj ten przepis na krem orzechowy...

Posted

jestem za, demokracja musi być, każdy musi mieć prawo udowodnienia, że jest parówą i dopiero ława przysięgłych podejmie decyzje o odebraniu ewentualnego immunitetu parówkowego, a co! :loveu::loveu:

Posted

Ja mam kandydata - 100% parówę :

Nosi wdzięczne imię Paskud ;) Przebywa w warszawskim schronisku na Paluchu. Jego nr to 600/09.
Mały, charakterny i szczekliwy. Akceptuje inne psy, choć nie daje sobie wejść na głowę. Wobec ludzi - miły i kontaktowy.

Posted

A ja właśnie proponuję Ciebie, Dzika_Figo, będziesz moim kubłem zimnej wody.
Proszę osobę (niestety nie pamiętam kto to był!) która przestraszyła się Dzikiej_Figi i usunęła dużą łaciatą i okrągłą sukę o ponowne wrzucenie suki, celem rozpatrzenia przez komisję kandydatury suki na mega parówę!!!
Majusko - jak chcesz pomóc to mam prośbę - dla wspomożenia prac komisji proszę o wyszukanie psów wątpliwych ( są na wątku, nie ma w pierwszym poście) i przeklejenie ich do jednego posta w celu weryfikacji.

Edit: D_F, ja tam Cię lubię, na dowód czego idę szukać cholernego przepisu na krem orzechowy...

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Paskud jest śliczny :loveu:
Troche jak Berneńczyk w wersji serdel :cool3:

Na Paluchu zajmuję się głównie dużymi, owczarkowatymi psami - gdy w marcu dołożyli do boksu pod moją opieką tego serdelka, raczej nie dostrzegałam jego bezdyskusyjnego uroku - stąd jego imię.

Ale jesteś już kolejną osobą, której on się podoba. Ostatnio clo z dogo była na Paluchu i zakochała się w Paskudzie :p

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Statusu, nie imuunitertu, ale ok

To kandydatury do Szanownej Komisji Parówkowej
(siebie nie proponuję, bo mnie tu pewnie juz nikt nie lubi)
Florentynka, majuska, ihabe... Ktoś jeszcze?

no tak i wyszło na to, że ihabe cos tam powiedziała i juz jest w komisji:evil_lol:

Posted

ihabe napisał(a):
no tak i wyszło na to, że ihabe cos tam powiedziała i juz jest w komisji:evil_lol:

A co, myślałaś że możesz się tak sobie odzywać bezkarnie, nie ponosząc konsekwencji?:diabloti:

Florentynka napisał(a):
Dzika_Figo - w ramach pokuty wyślij proszę PW do osób podejrzanych o wrzucenie dużej okrągłej i łaciatej suki... z prośbą o przywrócenie...to była parówa!

Wyślę, dobra...

Posted

[quote name='ihabe']ktoś prosił o definicje parówki:

Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Dobre!
Nie ma moich wątków, nie ma subskrypcji, wyszukiwarka nie działa. DNO!

Posted

ihabe czy Ty zamierzasz tym wzorcem się posługiwać podczas obrad Szanownej Komisji Parówkowej? Bo jeśli tak, to już mnie strach blady ogarnia...

EDIT Melduję, że wysłałam PM do osób podejrzanych o dużą łaciatą sukę