ocelot Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Uaktualniłam psy na boksach ogólnych. Na razie kwarantanny i szpitalika brak. Bardzo proszę wolontariuszy jutro róbcie zdjęcia na spacerze tych psów co nie mają zdjęc. Mają wyjść boksy od 10 w górę. Może boks 2. Jeśli ktoś jest w tyg. niech robi zdjęcia psiaków nawet zza krat, są wypisane boksami te których nie mamy zdjęć.
malagos Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ocelot napisał(a):Kochani:):)Od 1 kwietnia 14 psiaków znalazło domy:) W tym: Figo, Figa, Czarnulka, DeLux, Astra Dulu, Tarzan:) to rewelacja! Oby tak dalej! Zdjęcia, zdjecia potrzebne! Tych kudłaczków oraz info dokładniejsze o nich!
ocelot Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 malagos napisał(a):to rewelacja! Oby tak dalej! Zdjęcia, zdjecia potrzebne! Tych kudłaczków oraz info dokładniejsze o nich! Pomalutku się uporamy ze zdjęciami. Musi mi ktoś pomóc i przychodzić w tyg. Sama nie daję rady, albo dużej mi zejdzie.
zerduszko Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ocelot - jeśli dojdzie ta przesyłka ze smyczami, daj proszę znać.
Tymonka Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ocelot napisał(a):Pomalutku się uporamy ze zdjęciami. Musi mi ktoś pomóc i przychodzić w tyg. Sama nie daję rady, albo dużej mi zejdzie. Aniu ja mogę w Poniedziałek podjechać do schronu , tylko powiedz którym boksom zdjęcia robić ??
ocelot Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Ciotki proszę zajrzyjcie. Sytuacja patowa, z mojej winy też, bo uwierzyłam DT miesiąc temu, że Leny nie porzuci. Natomiast mnie znoszę bezkompromisowego oceniania ludzi. http://www.dogomania.pl/threads/203561-Lena-zosta%C5%82a-w-DT-pilnie-szukamy-domu-sta%C5%82ego
ocelot Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Anja2201 napisał(a):Aniu ja mogę w Poniedziałek podjechać do schronu , tylko powiedz którym boksom zdjęcia robić ?? Aneczko masz na pierwszej stronie napisane które psiaki nie maja zdjęć. Na pewno boks 1 i 2.
ocelot Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 ARES - ogromne psie dziecko, usmiechniete i szczęśliwe mimo pobytu w schronisku. Uwielbia zabawę i szaleństwo. Bieganie to jego pasja, jednak nie ciągnie na smyczy. To psiak do ułożenia. Świetnie dogaduje sie z innymi psami mimo, ze od wszystkich jest większy. Dzieciaki do niego lgną, bo to ogromna, psia przytulanka. A jemu sie strasznie to podoba. Ma około roku.
ocelot Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 BAZYL - cudo nie pies, około 5-letni Podhalan, który trafił do schroniska zimową porą. Bał się strasznie wyjść na spacer, ale... szybko przełamał strach:)Widać, że uwielbia spacery i że smycz nie jest mu obca. Bazyl nadaje się do domu z innymi psami. Jest grzecznym psem, pozwala się prowadzić na smyczy dziewczynce mikrych rozmiarów, w wieku 12 lat. Co prawda chciał ją zalizać, ale to tylko dobrze o nim świadczy.
ocelot Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Nusia - Bardzo przerażona suczka... macha ogonkiem, ale na skulonych łapkach, ogonek pod brzuszkiem... Pilnie potrzebny ktoś, kto jej pokaże, ze człowiek nie jest ucieleśnieniem zła. Możemy tylko przypuszczać, ze spotkało ją w życiu wszystko co najgorsze. Jest młodziutka, ma około 1,5 roku. Jak sie patrzy na ten jeden wielki strach to łzy same się cisną do oczu.
ocelot Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Wczorajszy nabytek schroniska. Labradorka, przyprowadzona z PL. Kościuszki. Liczymy, ze odnajdzie ją właściciel. Wczoraj machała ogonem, dzisiaj płakała.
GrubbaRybba Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Matko, jaki wysyp labków... :( Czyżby w okolicy działała jakaś pseudo? Bidulki... Oby właściciel się odnalazł.
KatiKorej Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Już nie wygląda, jak wypłosz ;] Kocha szczotkę, jest spokojny podczas czesania. Ma 10 lat, ale nie wygląda na takiego staruszka.
ocelot Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Oto Sabinka, 14-letnia jamniczka http://www.dogomania.pl/threads/2061...6#post16710576
KatiKorej Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Takie cudo jest na kwarantannie. Na zywo wygląda jak ast z beaglem.
ocelot Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 PIXEL - to około dwuletni pies o niesamowitym umaszczeniu. I ogromnej psiej radości. Pixel za kratami jest smutnym psiakiem, nie wszczyna ani burd z towarzyszami niedoli, ani nie inicjuje zabaw. Natomiast na spacerze widać niesamowita metamorfozę. Tryska radością i energią. Uwielbieniem dla osoby opiekuna. Jest po kastracji, przebywa w boksie 9 i czeka na swojego nowego Pana. Pixela przywieziono do schroniska w pewną mroźną, zimowa noc. Byłby zamarzł gdyby został na ulicy kilka godz. dłużej.
ocelot Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 PIXI - to roczna sunia, która jest kłębkiem strachu. Tylko prosi wielkimi oczyma o głaskanie. Na spacerze przywarła do ziemi bojąc się zrobić nawet krok do przodu. Jednak po długim głaskaniu i czułym mówieniu ośmieliła się i zaczęła przełamywać strach. Pixi bardzo chce przestać się bać i bardzo pragnie zaufać człowiekowi. Jest malutka i niewiele zajmie miejsca w Twoim sercu i domu.
ocelot Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 PSOTKA - Psotka jst wesołą suczką. Bardzo małych rozmiarów, wygląda jak rasowa modelka, długie, szczupłe łapki i wysmukła figura. Psocia nieco boi się ludzi. Ciężko ja wypatrzeć w boksie, bo jak widzi zbliżających się ludzi to pędem czmycha się ukryć. Jednak na spacerze pokazała, ze umie ślicznie chodzić na smyczy i jest cudownym psiakiem. Ma dwa lata.
ocelot Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 DIEGO - Diego, bo ma potencje do biegania, Diego bo jeszcze będzie śmigał i będzie szybszy niż wiatr. Na razie bardzo boi się smyczy i spacerów. Jednak jest młody i piękny. I niedługo zrozumie, ze smycz to spacer, a spacer to sama radość dla psa i jego Pana. Musi mu tylko ktoś pokazać, że warto zaufać jeszcze raz. Diego jest bardzo odważnym psem w boksie. Pokazuje co to nie on, szczeka najgłośniej, dobiega najprędzej do krat... jednak na spacerze wyszło z niego przerażone psie dziecko. Ma około roku, przebywa w boksie 16.
Tymonka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Aniu , a skąd jest Diego ?? Identyczny jest jak moja Sonia ( w podpisie wątek) ,ona też ma ponad rok , może to przypadek , ale są identyczne .
tanitka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 dziewczyny , Ati dała mi znac o tym psie. Czy on nadal jest? Jak możnaby go zabrać ? jesli nie na watku, to piszcie do mnie na maila: [email protected] URL=http://img855.imageshack.us/i/1tommaz.jpg/] Uploaded with ImageShack.us
ocelot Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='tanitka']dziewczyny , Ati dała mi znac o tym psie. Czy on nadal jest? Jak możnaby go zabrać ? jesli nie na watku, to piszcie do mnie na maila: [email protected] URL=http://img855.imageshack.us/i/1tommaz.jpg/] Uploaded with ImageShack.us Napisałam na maila. Psiak jest już po kastracji, w środę będzie miał zdjęte szwy, w czwartek można go zabierać jeśli jest chętny dom
ocelot Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Anja2201 napisał(a):Aniu , a skąd jest Diego ?? Identyczny jest jak moja Sonia ( w podpisie wątek) ,ona też ma ponad rok , może to przypadek , ale są identyczne . Nie wiem, trzeba by sie dopytać.
Recommended Posts