GrubbaRybba Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Kwarantanna ciąg dalszy Wyrośnięta yoreczka, sunia cudna, spokojne, pieszczotliwa, gdyby mogła weszłaby mi na kolana i już nigdy z nich nie zeszła. Obejrzałam jej ząbki i są bielutkie, więc sunia ma maksymalnie ok 3 lat, choć myślę, że mniej. Sierść marniutka, sporo dredów i kołtunów. Na szyjce wytarta potwornie, wygląda jakby dziewczynka była gdzieś uwiązana, a obroża wytarłaby jej sierść. Poza tym jest piękna. Podhalan, spokojny, dystyngowany W boksie z podhalanem mieszka taki oto rudy psiak w typie hovavarta, młodziutki, wesoły, kochany Obok w boksie przeuroczy, owczarkowaty, w średnim wieku, z przecudnym uśmiechem A tu boks zbiorowy maluchów na kwarantannie Na kwarantannie jest jeszcze przepiękny DONek, staruszek. Spokojny, dystyngowany starszy pan, lubiący pieszczoty, ale nie narzucający się. Wspaniały charakter i piękny wygląd. Razem z nim w boksie mieszka młody pies wyglądający jak mix ONka i akity. Bardzo wystraszony, ciągle uciekał i nie dał sobie zrobić zdjęcia.
GrubbaRybba Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Przy budach Biblios Muszkieter To już wszystkie zdjęcia. Podpytałam też o potrzeby schroniska. Kierowniczka wymieniła kilka naglących potrzeb: - pralka automatyczna - puszki na karmę suchą - pudła plastikowe z pokrywkami do przechowywania mięsa Jeśli ktoś z was ma tego typu przedmioty, które są dla niego zbędne i mógłby się podzielić, podaję adres schroniska SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT UL. KĘPY 3 97-200 TOMASZÓW MAZ.
ocelot Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Część psiaków ma Rybbko imiona:) Ja sobie je pomalutku na pierwszej stronie uporządkuje. Część imion nie ma. Dzięki Ci bardzo.
GrubbaRybba Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Aha, jeszcze o jednej bidzie zapomniałam Oto ona, maleńka sunia, wielkości jamnika, cichutka, drobniutka i dość charakterna. Siedzi w schronie na obserwacji, ponieważ pogryzła dwie osoby.
ocelot Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Rybba trzech psiaków nie rozpoznaję na zdjęciach z boksów ogólnych, w środę sobie może dopaduję. I prośba:)Zerknij na pierwszą stronę, ponadawj imiona tam gdzie nie ma:)I coś dopisz ładnego, jak to Ty potrafisz, bo mi inwencji brak
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ocelot napisał(a):Rybba trzech psiaków nie rozpoznaję na zdjęciach z boksów ogólnych, w środę sobie może dopaduję. I prośba:)Zerknij na pierwszą stronę, ponadawj imiona tam gdzie nie ma:)I coś dopisz ładnego, jak to Ty potrafisz, bo mi inwencji brak Ania, jeśli mogę coś zasugerować... Wywaliłabym z pierwszego postu info o wątkach, a z drugiego o zdjęciach i wstawiłabym tam psy. Te informacje o wątkach i zdjęciach przeniosłabym dalej, może na drugą stronę, na koniec psów. Dodatkowo ujednoliciłabym opisy, bo wtedy nie trzeba ich bedzie aktualizować co chwilę i znacznie zmniejszy to pracochłonność. Opisy zrobiłabym tak: IMIĘ: WIEK: ROZMIAR (S/M/L/XL): CHARAKTER: (tu dosłownie 2-3 zdania, takie najważniejsze, bez specjalnych emocji, po prostu informacja, która ma pomóc w wybraniu psiaka potencjalnemu domkowi) BOKS NR: Pierwszy szczeniak z boksu 1 IMIĘ: Cziko WIEK: ok 8 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Trochę wystraszony, trochę zdominowany, unikający problemów. Ogólnie malutki i przesłodki. Może jeszcze trochę podrosnąć. Będzie sięgał do kolana. BOKS NR: 1 Drugi psiak z boksu 1 IMIĘ: Graf WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Pewny siebie, kontaktowy, aktywny BOKS NR: 1 Trzeci IMIĘ: Piko WIEK: ok 10 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: trochę niesmiały, ma bardzo smutne oczka. Takie zagubione psie dziecko. BOKS NR: 1 i czwarty IMIĘ: Poker WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: aktywny, energiczny, skoczny. Widać w nim krew i charakterek teriera. BOKS NR:1 Boks 2 - nawet nie wiem, czy to psy, czy sunie Terierek IMIĘ: Rolf lub Masza (w zależności od płci) WIEK: ok 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: przytulaśny, spokojny, oddał by wszystko za chwilę pieszczot, bardzo oddany człowiekowi, nadaje się na psa rodzinnego, choć należy pamiętać, że wymaga też sporo ruchu i solidnego wychowania. BOKS NR:2 Rudy IMIĘ: Greg lub Mila (w zależności od płci) WIEK: ok 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: przytulaśny, fajny, kontaktowy, łagodny, będzie super rodzinnym psem. BOKS NR:2 Kudłaty IMIĘ: Daisy lub Kliper (w zależności od płci) WIEK: ok 4-5 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: obawia się podejść do człowieka, ale nie wiem, czy to skutek złych doświadczeń, czy może zdominowania przez inne psy przebywające w boksie. Łagodny, miły, spokojny, o delikatnym charakterze. Świetny pies dla samotnej osoby, która szuka oddanego przyjaciela. BOKS NR:2 Boks 3 IMIĘ: Blue WIEK: ok 3-4 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Psiak dość niski, ale korpulentny, energiczny, wesoły, otwarty. Widać jednak, że coś niedobrego dzieje się z jego oczkami. Pod światło wydają się mętne, co może sugerować początki zaćmy. BOKS NR: 3 Boks 5 IMIĘ: Wiki WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Wystraszona sunieczka, łagodna i skryta. Wymaga cierpliwego, spokojnego właściciela, który nauczy ją, że ludzie mogą być fajni. Chętnie do domu z innym psem. BOKS NR: 5 IMIĘ: Elfa WIEK: ok 1,5 - 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Trochę nieufna w stosunku do ludzi, przy pierwszym kontakcie może pokazać ząbki, ale tylko ze strachu. Przy lepszym poznaniu to miła, bardzo emocjonalna i energiczna sunia. Jej wygląd sugeruje mieszankę terierka i amstafa, a to wybuchowa mieszanka o dość skomplikowanym charakterze. Wymaga więc nauki dobrego wychowania i wyznaczenia granic, co można, a co nie. Chętnie do doświadczonego domku bez dzieci. BOKS NR: 5 (Na pierwszej stronie jest opis, że Elfa jest delikatna. Nic podobnego. Ma twardy charakter, jest uparta i nieugięta. Trzeba jej szukać domku z doświadczeniem i raczej bez dzieci.) Nigdzie nie widziałam Centa i Esika. Zupełnie ich nie kojarzę. Nie mam pojęcia w którym są boksie i czy pozostałe psy dobrze dopisałam do boksów. Pewna jestem tylko boksu 1, 2 i 6. W 3 lub 4 jest Blue. Chyba w 4 lub 5 Wiki i Elfa. Boks 6 ONka IMIĘ: Lady WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Łagodna i delikatna sunia. Ewidentnie miała dom. Ufa ludziom. Jest kontaktowa. Dobrze dogaduje się z innymi psami. BOKS NR: 6
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Boks 7 Rudzik ma zdecydowanie więcej niż 1,5 rok. Na moje oko może mieć ok 4-5 lat. Boks 8 To ten Kruczek siedział taki zdołowany w budzie. Nawet nosa nie wychylił. Albo jest w depresji albo któryś z psiaków tak go zdominował, że biedak boi się wyjść. Sprawdźcie to może jak będziecie w schronie, bo szkoda psiaka. Boks 8 Pixel ma na moje oko ok 4 lat. Jest pewny siebie, choć niekonfliktowy. Dobrze dogaduje się z innymi psami o ile te okażą mu uległość. Dobry pies dla aktywnej osoby. Raczej do doświadczonego domu. Boks 9 Psotka (może warto zmienić jej imię, bo ona kompletnie jest psotką). Może Lalka. Sunia smutna, traci nadzieję na dom i swojego człowieka. Ma dobry charakter, spokojna, zrównoważona, nie jest szczekliwa. Bardzo przyjacielska, będzie najlepszym i najwierniejszym psem swojego pana. Ach, jeszcze taka dygresja mi się nasunęła. Może nie piszcie "jest kłębkiem strachu" bo to jest mocno negatywne i zmniejsza szanse na dom. Lepiej napisać "jest nieśmiała, ale przy lepszym poznaniu przełamuje się". Sugeruję też nie pisać "zajmie mało miejsca w twoim domu". To takie rzeczowe podejście do zwierząt. A potem ktoś weźmie psa, pies zacznie biegać po domu i podgryzać meble i człowiek się wkurzy, bo miał to być taki pies, którego można posadzić w jednym miejscu i tam miał siedzieć nie zajmując miejsca i czasu.
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Boks 10 Borys - w opisie napisałabym, że w typie molosa. Kudłaty czarny podpalany IMIĘ: Gracjan WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Wielki pieszczoch, otwarty na ludzi i oddany człowiekowi. Świetny pies rodzinny, nadaje się do domu z większymi dziećmi. Energiczny, wymaga sporo ruchu i nauki dobrego wychowania. BOKS NR: 9
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jeszcze boks 9 Czarny IMIĘ: Fred WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Trochę wystraszony, ponieważ w schronisku przebywa od niedawna. Obserwator. Spokojny, zrównoważony. BOKS NR: 9 Boks 12 Na pierwszej stronie podpisany jako młody ONek, a w ONkiem nie ma nic wspólnego IMIĘ: Roger WIEK: ok 2-3 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L/XL CHARAKTER: Zrównoważony, czujny, bardzo silny, dobry stróż. Pies w typie mastifa, mix molosa. Piekny, masywny, o wielkiej głowie. Robi wrażenie. Doskonały pies do domu z ogrodem i dla doświadczonego właściciela. BOKS NR: 12 Boks 14 Smutek nie jest wcale smutny, bawi się z psami i szaleje, bardzo kontaktowy, zabawowy, młodziutki, może mieć ok 1,5 roku. Mix border collie smooth. Pies dla aktywnej osoby, wymaga sporo ruchu. Zmieniłabym mu imię na Quick. Fado ma około 7-8 lat, a nie 5. Timon też już nie jest szczeniakiem. W schronie jest ok ok 3 lat, a trafił tam, gdy miał około 1-1,5 roku, więc ma ok 4 - 5 lat. Poza tym jest smutny bardzo.
ocelot Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Rybbka chyba masz rację z tymi opisami. Dałabyś rade resztę tak opisać? To sobie zrobie kopiuj/wklej. Nie mam czasu ostatnio na nic i doskwiera mi brak laptopa, a ASus w ku.ki leci dalej. Pierwszego postu nie mogę edytować niestety. Kruczek jest dziwny... czasami szczęśliwy przy kratach albo na budzie... podobno on rządzi w boksie, w dwóch innych miał tyłek ogryzany. Nie wiem gdzie go przenieść. A iRybbka w 9 to małe sunie:) o jeden Ci się numeracja przesunęła:)
beka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jeśli bedzie miały zdjęcia tej młodej oneczki i donka bez krat to moge prosic na maila [email protected] poogłaszam je
Anna_33 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Dziewczyny, potrzebuje na cito tel do Camaro od podhalanow. Wymienilam komorke i polowy numerow nie mam (((((
ani@ Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='Anna_33']Dziewczyny, potrzebuje na cito tel do Camaro od podhalanow. Wymienilam komorke i polowy numerow nie mam ((((( Camara 602 422 576
asik007 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Jak się czuje ta biedna sunia co ją wczoraj przywiozłam?
GrubbaRybba Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 ocelot napisał(a):Rybbka chyba masz rację z tymi opisami. Dałabyś rade resztę tak opisać? To sobie zrobie kopiuj/wklej. Nie mam czasu ostatnio na nic i doskwiera mi brak laptopa, a ASus w ku.ki leci dalej. Pierwszego postu nie mogę edytować niestety. Kruczek jest dziwny... czasami szczęśliwy przy kratach albo na budzie... podobno on rządzi w boksie, w dwóch innych miał tyłek ogryzany. Nie wiem gdzie go przenieść. A iRybbka w 9 to małe sunie:) o jeden Ci się numeracja przesunęła:) Kochana postaram się porobić opisy, ale żyję w jakimś wiecznym nie do czasie i nie wiem, kiedy mi się uda zrobić wszystkie. A to bardzo prawdopodobne, że boksy mi się pomieszały. ;)
GrubbaRybba Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Na razie udało mi się zrobić tyle: Boks 1 Czarny podpalany szczeniak IMIĘ: Cziko WIEK: ok 8 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Trochę wystraszony, trochę zdominowany, unikający problemów. Ogólnie malutki i przesłodki. Może jeszcze trochę podrosnąć. Będzie sięgał do kolana. BOKS NR: 1 Drugi psiak z boksu 1 IMIĘ: Graf WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Pewny siebie, kontaktowy, aktywny BOKS NR: 1 Trzeci IMIĘ: Piko WIEK: ok 10 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: trochę niesmiały, ma bardzo smutne oczka. Takie zagubione psie dziecko. BOKS NR: 1 i czwarty IMIĘ: Poker WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: aktywny, energiczny, skoczny. Widać w nim krew i charakterek teriera. BOKS NR:1 Boks 2 - nawet nie wiem, czy to psy, czy sunie Terierek IMIĘ: Rolf lub Masza (w zależności od płci) WIEK: ok 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: przytulaśny, spokojny, oddał by wszystko za chwilę pieszczot, bardzo oddany człowiekowi, nadaje się na psa rodzinnego, choć należy pamiętać, że wymaga też sporo ruchu i solidnego wychowania. BOKS NR:2 Rudy IMIĘ: Greg lub Mila (w zależności od płci) WIEK: ok 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: przytulaśny, fajny, kontaktowy, łagodny, będzie super rodzinnym psem. BOKS NR:2 Kudłaty IMIĘ: Daisy lub Kliper (w zależności od płci) WIEK: ok 4-5 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: obawia się podejść do człowieka, ale nie wiem, czy to skutek złych doświadczeń, czy może zdominowania przez inne psy przebywające w boksie. Łagodny, miły, spokojny, o delikatnym charakterze. Świetny pies dla samotnej osoby, która szuka oddanego przyjaciela. BOKS NR:2 Boks 3 IMIĘ: Blue WIEK: ok 3-4 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Psiak dość niski, ale korpulentny, energiczny, wesoły, otwarty. Widać jednak, że coś niedobrego dzieje się z jego oczkami. Pod światło wydają się mętne, co może sugerować początki zaćmy. BOKS NR: 3 Boks 4 IMIĘ: Cent WIEK: ok. 3 lat (?) ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Kocha ludzi, straszny pieszczoch, choć brakuje mu pewności siebie. BOKS NR: 4 IMIĘ: Esik WIEK: 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Spokojny i zrównoważony, mimo domieszki krwi terierów typu bull dobrze dogaduje się z innymi psami w boksie i nie przejawia agresji. BOKS NR: 4 Boks 5 IMIĘ: Wiki WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Wystraszona sunieczka, łagodna i skryta. Wymaga cierpliwego, spokojnego właściciela, który nauczy ją, że ludzie mogą być fajni. Chętnie do domu z innym psem. BOKS NR: 5 IMIĘ: Elfa WIEK: ok 1,5 - 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Trochę nieufna w stosunku do ludzi, przy pierwszym kontakcie może pokazać ząbki, ale tylko ze strachu. Przy lepszym poznaniu to miła, bardzo emocjonalna i energiczna sunia. Jej wygląd sugeruje mieszankę terierka i amstafa, a to wybuchowa mieszanka o dość skomplikowanym charakterze. Wymaga więc nauki dobrego wychowania i wyznaczenia granic, co można, a co nie. Chętnie do doświadczonego domku bez dzieci. BOKS NR: 5 Boks 6 ONka IMIĘ: Lady WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Łagodna i delikatna sunia. Ewidentnie miała dom. Ufa ludziom. Jest kontaktowa. Dobrze dogaduje się z innymi psami. BOKS NR: 6 Boks 7 IMIĘ: Skrytek WIEK: ok 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Młody pies, kontaktowy, otwarty. Łagodny do psów i ludzi. Nadaje się na psa rodzinnego, może mieszkać z dziećmi. Bardzo oddany. BOKS NR: 7 IMIĘ: Wedel WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: Kontaktowy i otwarty na ludzi. Lubi pieszczoty. Na spacerach trochę ciągnie na smyczy i jest energiczny. Dobrze dogaduje się z psami. BOKS NR: 7 IMIĘ: Rudzik WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Spokojny, zrównoważony, dobrze dogaduje się z psami. Do ludzi delikatny i kontaktowy. BOKS NR: 7 IMIĘ: Hienek zwany Heńkiem WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: W schronisku spokojny i zrównoważony, obserwator. Do ludzi przyjacielski i łagodny pieszczoch. Stęskniony za człowiekiem i spacerami. BOKS NR: 7 Boks 8 IMIĘ: Kruczek WIEK: ok. 4-5 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: W boksie zdominowany przez inne psy, łagodny i potwornie smutny. Na spacerach zmienia się w otwartego i towarzyskiego psa. BOKS NR: 8 IMIĘ: Pepito WIEK: ok. 1 – 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Drobnej budowy, wesoły, młody psiak. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem i pieszczot. Energiczny, lubi spacery. BOKS NR: 8 IMIĘ: Pixel WIEK: ok. 4 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Pewny siebie, czujny, dobry stróż. W boksie zachowuje się spokojnie. Na spacerach tryska energią. Wymaga sporo ruchu. Chętnie do domku z ogrodem dla osoby, która miała już psy. BOKS NR: 8 Boks 9 IMIĘ: Lalka (była Psotka) WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Ta sunia ewidentnie miała dom i swojego człowieka. W schronisku jest smutna i zamknięta w sobie. Tęskni. W kontaktach z ludźmi delikatna i łagodna. Uwielbia pieszczoty. To świetny pies dla samotnej osoby. Swojemu człowiekowi odda całe serce. BOKS NR: 9 IMIĘ: Pixi WIEK: ok. 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Mały dzikusek, boi się ludzi i schroniskowej rzeczywistości. Widać, że chciałaby podejść, ale strach jest silniejszy. Łagodna do psów. Chętnie do domu z innym psem, aby mogła się od niego uczyć. Sunia wymaga cierpliwego i spokojnego właściciela. BOKS NR: 9 Boks 10 IMIĘ: Portos WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Młody owczarek niemiecki, energiczny, pełen werwy. Inteligentny, oddany człowiekowi, łagodny. BOKS NR: 10 IMIĘ: Borys WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Pies wzbudzający respekt swoim wyglądem, mix molosa, bardzo silny, wymaga ułożenia i solidnego wychowania. Łagodny do ludzi, inne psy nie robią na nim wrażenia. Chętnie do domu z ogrodem, dla osoby z doświadczeniem. BOKS NR: 10 IMIĘ: Gracjan WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Wielki pieszczoch, otwarty na ludzi i oddany człowiekowi. Świetny pies rodzinny, nadaje się do domu z większymi dziećmi. Energiczny, wymaga sporo ruchu i nauki dobrego wychowania. BOKS NR: 10 Czarny w budzie IMIĘ: Rupert WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: W schronisku od niedawna, na razie przestraszony, nie wychodzi z budy, obserwator. Nie podchodzi do ludzi, ale to pewnie z czasem się zmieni. BOKS NR: 10 Boks 11 IMIĘ: Balbina WIEK: ok. 6 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Pewna siebie, dominująca sunia. W stosunku do znanych sobie psów, łagodna. W stosunku do obcych bywa różnie. Świetny stróż. Do ludzi łagodna, posłuszna i oddana. Bywa jednak zaborcza. Chętnie do doświadczonego domku z ogrodem, bez dzieci. BOKS NR: 11 IMIĘ: Gerda WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: To jeszcze psie dziecko, które bardzo tęskni za domem, człowiekiem, zabawą i spacerkami. Otwarta, kontaktowa, energiczna. BOKS NR: 11 Boks 12 IMIĘ: Pako WIEK: ok. 5-6 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: W typie owczarka niemieckiego, zrównoważony, spokojny pies. Oddany człowiekowi, łagodny. Ładnie chodzi na smyczy, dobrze dogaduje się z innymi psami. Będzie wspaniałym, wiernym przyjacielem. BOKS NR: 12 IMIĘ: Wizar WIEK: ok. 7 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Starszy pies w typie owczarka niemieckiego. Dostojny, poważny, oddany. Doskonały stróż. Całe życie pilnował siedziby firmy, a gdy ta się przeniosła, pies stał się zbędny i trafił do schroniska. Do adopcji do domu z ogrodem, chętnie do budy, gdyż tylko takie życie zna. Nie wymaga wiele, tylko schronienia, pełniej miski i człowieka, którego mógłby kochać i pilnować. BOKS NR: 12 IMIĘ: Roger WIEK: ok. 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L/XL CHARAKTER: Duży, silny pies w typie molosa. Wygląda jak mix owczarka niemieckiego z mastifem. Zrównoważony, spokojny, czujny. Doskonały stróż. Wymaga jednak solidnego wychowania i ułożenia. BOKS NR: 12 Boks 13 IMIĘ: Bzik WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: Wesoły rozrabiaka, potrafi rozweselić każdego. Otwarty na ludzi, łagodny do psów, energiczny, uwielbia zabawy. BOKS NR: 13 IMIĘ: Alek WIEK: ok. 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Wesoły, łagodny i miły psiak. Jest niewielki, sięga do połowy łydki. Ma cudny uśmiech z powodu przodozgryzu. Bardzo proludzki. Zapowiada się na dobrego, rodzinnego psa. BOKS NR: 13 Boks 14 IMIĘ: Quick (były Smutek) WIEK: ok. 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: Wesoły, kontaktowy i energiczny. Pies w typie border collie smooth. Uwielbia ruch I długie spacery. Najlepiej czuje się w towarzystwie człowieka i innych zwierząt. BOKS NR: 14 IMIĘ: Kleks WIEK: ok. 3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: Ufny, kochający ludzi. Dobrze dogaduje się z innymi psami, jednak kontakt z człowiekiem jest dla niego najważniejszy. Lubi spacery, ładnie chodzi na smyczy. BOKS NR: 14 IMIĘ: Fado WIEK: ok. 6-7 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: W typie owczarka niemieckiego, zrównoważony, spokojny. Do innych psów bywa dominujący, ale gdy ustali hierarchię, robi się spokojny. Bywa zazdrosny o pieszczoty. Do ludzi oddany i delikatny. Na spacerach, mimo wieku energiczny. BOKS NR: 14 Boks 15 Łaciaty IMIĘ: Wifi WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: Drobnej budowy, nieco nieufny. Przy pierwszym kontakcie cofa się i szczeka, ale przy bliższym poznaniu wychodzi z niego oddany i miły pies. Dość szczekliwy. BOKS NR: 15 Boks 16 IMIĘ: Fil WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Fil to myśliciel, wiecznie wpatrzony w dal, jakby nieobecny, ale wystarczy zawołać go i poświęcić mu chwilę uwagi, a z myśliciela robi się pieszczoch. BOKS NR: 16
GrubbaRybba Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Do schroniska w Tomaszowie Maz przed chwilą trafił papierowy pies rasy tosa inu. Oddał go właściciel z powodu wyjazdu za granicę. Pies został oddany z rodowodem i wszystkimi potrzebnymi papierami. Więcej szczegółów przekaże ocelot, która dziś spisała wszystkie informacje z rodowodu. Szukamy dla psa dobrego, odpowiedzialnego domu. Dopisałam psiaka tu: http://www.dogomania.pl/threads/115749-Tosa-w-potrzebie?p=16471801#post16471801 Tosy mają też forum na molosach, ale niestety nie mam tam konta.
asik007 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 asik007 napisał(a):Jak się czuje ta biedna sunia co ją wczoraj przywiozłam? Co z tą sunią? Błagam napiszcie. To jest sunia z ul. Legionów z cieczką. Ta wymęczona przez psy.
ocelot Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 asik007 napisał(a):Co z tą sunią? Błagam napiszcie. To jest sunia z ul. Legionów z cieczką. Ta wymęczona przez psy. Spokojnie. Jest w 2 boksie szpitalika. Wczoraj tylko piła i spała snem kamiennym, odpoczywała. Dzisiaj już stoi przy kratach i popiskuje. Jets zaniedbana, ale to ładna sunia:)
ocelot Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='GrubbaRybba']Do schroniska w Tomaszowie Maz przed chwilą trafił papierowy pies rasy tosa inu. Oddał go właściciel z powodu wyjazdu za granicę. Pies został oddany z rodowodem i wszystkimi potrzebnymi papierami. Więcej szczegółów przekaże ocelot, która dziś spisała wszystkie informacje z rodowodu. Szukamy dla psa dobrego, odpowiedzialnego domu. Dopisałam psiaka tu: http://www.dogomania.pl/threads/115749-Tosa-w-potrzebie?p=16471801#post16471801 Tosy mają też forum na molosach, ale niestety nie mam tam konta. Dodzwoniłam się do hodowcy. Obiecał pomóc. Mowi, ze te psy w schroniskach bardzo szybko umierają Z rodowodu spisałam takie dane Rasa: Tosa FCI 260 Maść czerowna Nr rodowodu PKR II-88172 Tatuaż 035A
ocelot Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Wątek Tosy http://www.dogomania.pl/threads/206515-Tosa-Inu-z-rodowodem-w-schronisku.-Ga%C5%9Bnie-w-oczach.?p=16746508#post16746508
ocelot Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Zapraszamy wolontariuszy na spacer jutro tj. w poniedziałek o godz. 12.00. Zbórka pod schroniskiem, nie wchodzimy do, żeby nie denerwować psiaków, żeby nam to poszło sprawnie:)
Tymonka Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Mam parę fotek nowych nabytków : 1. Kicia znaleziona na klatce , piękna , zadbana i niesamowicie przerażona:
Recommended Posts