Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emigrantko chętnie odwiedziłabym Londyn, ten zalesiony hehe, odrazu z dwoma psami, zeby sie wybiegały :D i moze koniem? fajnie by się tam jezdziiło po takich terenach.

Posted

Stadnina jest 15 minut od nas przez las..... hehehehe

Ale Zara zadnych psow ani kotow do domu nie wpuszca, mowy nie ma - nawet te ktore juz od urodzenia zna.. na dworze tak ale nie do domu bo..... zabilaby :(

Posted

Numer 4 musi byc nowy i zapakowany bo mi sie matka obrazi heheheheh

A to twoj jest wystawiony?

na przesylce by sie zaoszczedzilo hehehhehehe ale jaja :D

Tylko zeby moja matula nie wiedziala ze to Dogo/na psy/ile tu wydaje bo.... padnie trupem.....powaznie....

Ostatnio buty Playboya kupilam, za £10 tutaj, mialy byc czarne, przyszly szare, rozmiar 37 (czyli 4) na szpilce - szarych nie chcialam, wyslalam do Polski z Mloda zeby komus opchnela (bo mi sie tu odsylac nie opalcalo) no ale... na matke dobre byly .. buty Playboy.... :razz:

Ola - do mnie droga prosta - Pyrzowice - Stanstead, ze Stanstead Ryanair) do mnie godzina autokarem lub pol godziny samochodem (jak kogos dorwe bo sama prawa jazdy nie mam to i samochodu nie... bleeeeeeee) Tylko daj znac kiedy ;)

W przyszlym tygodniu Moniki chlopak przylatuje.. i zostaje... do pazdziernika albo i dluzej hehehe

Posted

ten roll on to ode mnie, tak :D nowe są ;) Mogłabym zawiezc nie ma problemu, tylko co powiedziec ? :D

To Twoja Zara taki obronny pies? :O Niezle ;) Ale konie sa moge jechac hehehe

Posted

Konie 35 funtow za godzine....

Zara jak najbardziej obronna - morde drze jak glupia a jak juz kogos dopadnie to zalize na smierc ;)

Zawiezc? Ola, toz to przez ulice od ciebie.. zapytaj mame w ktorym bloku kiedys Sielanka byla heheheh

Co powiedziec.. ermmmm pomyslimy ;)

Posted

Moze nie podbije ;) zawsze mozesz przebic ;) hehe ale są trzy szt. więc mysle ze nie będzie takiej walki:d
Ja ide spac, co prawda do skzoły sie jutro nie wybieram, tylko do lekarza bo sie rozchorowałam ale spac trzeba :P Dobranoc ;)

Posted

magenka1 napisał(a):
Dzisiaj jeden piesek na ktorego ostatnio płaciłam (Kornelia) znalazł dom a drugi FILIPEK okazał się się, że jest ślepy, głuchy, nie ma węchu i lekarze doradzają eutanazję dwie istoty jedna zaczyna nowe życie a drugi kończy
mimo szczęścia Korneli nie umiem się cieszyć ta zła wiadomość o Filipie mnie dobiła :(
Mam nadzieje, ze zdążymy pomóc Olkowi zanim nic złego mu się nie wydarzy w schronie albo za nim jeśli jacyś durnie go wezmą
Ten dzisiejszy dzień jest smutny Olku wytrzymaj

magenka, dziś będzie info o Filipie. Nie ma mowy o eutanazji, dopóki nie obejrzą go inni lekarze. Ale proszę,,nie pisz nic na jego watku - sytuacja jest niestabilna.

Posted

ale te dogo mnie wkurza:
M/C pobytu kosztuje 300 zł bez karmy, karmę musimy kupić sami
Kastracja 80 zł bardzo dobry wet (tylko Psiaka trzeba dowieść to kosztuje 20 zł ale Pani często bierze dwa pieski wtedy wychodzi na pół)
Gdybyśmy zdecydowali się na pobyt Olka to na początku musimy zapłacić połowę sumy, a reszta to jak nam wygodnie czy na początku czy na końcu to od nas zależny.
Pani karmi pieski ani tanią ani bardzo drogą karmę,
Cioteczki i wujkowie teraz to od nas zależny co dalej.
Jeśli chodzi o mnie to ja bym była za tym, Pani ma doświadczenie z takimi pieskami, warunki dobre, mamy trochę pieniędzy myślę, ze by nam wystarczyło.
Ile taki piesek może zjeść w ciągu miesiąca? do 10 kg?
teraz musimy podjąć decyzję.

Posted

Malibu

malibo57 napisał(a):
magenka, dziś będzie info o Filipie. Nie ma mowy o eutanazji, dopóki nie obejrzą go inni lekarze. Ale proszę,,nie pisz nic na jego watku - sytuacja jest niestabilna.

malibo57 nie nie będę pisała nic, bo ja się pogubiłam na wątku Filipa

Posted

wiece ja tak myślę teraz trochę podliczyłam, że wystarczyłoby nam kasy, z bazarku uzbieramy na duży worek karmy taki 25 km dobrej karmy a to wystarczy na pond 2 m/ce , Figa nam zaproponowała dołożyć chyba :)
Można by pod koniec stycznia już Olka wyciągnąć....

Posted

magenka1 napisał(a):
wiece ja tak myślę teraz trochę podliczyłam, że wystarczyłoby nam kasy, z bazarku uzbieramy na duży worek karmy taki 25 km dobrej karmy a to wystarczy na pond 2 m/ce , Figa nam zaproponowała dołożyć chyba :)
Można by pod koniec stycznia już Olka wyciągnąć....

Ja tez tak mysle ;) gdyby teraz juz troche osob powplacalo to wystarczy spokojnie..

Posted

Ja też jestem za jak najbardziej. Wożę psiaki do różnych miejsc w Polsce,ale tam szczęka mi opadła jak zobaczyłem jakie psiaki mają warunki:)Zdjęcia to nie problem - na każdym wątku psa u Pani Joasi są fotki-trzeba tylko o nie poprosić.Poza tym odwiedzają hotelik dziewczyny ze schronu w Mielcu i one też mogą obfocić co nieco:) Co do karmy-damy radę...jak będzie brakowało to ja też się dorzucę dodatkowo.Tam psiaki naprawdę mają super-warto Olka tam wysłać.