Dzika_Figa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 A ja jeszcze z witaminami się wtrącę. Myślę, że na początek można dzieciaka potraktować tym: http://www.krakvet.pl/biofaktor-calitix-preparat-witaminowo-mineralny-ps%C3%B3w-150tab-p-1933.html a potem, jak się tamto skończy, to ewentualnie tym: http://www.krakvet.pl/beaphar-tabletki-multiwitaminowe-karnityn-ps%C3%B3w-180tab-p-1679.html Moja mama powiedziała, że chce jakoś Olka wspomóc, nie wiem na ile da radę, ale może na witaminki wystarczy. Quote
olalolaa Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 W sumie to tak, mozna wysłać do P. Joasi, tylko trzeba sie jej tez zapytac czy tak mozna, w czawartek jak magenko będziesz rozmawiała to zapytaj sie, o tą karme, my zamowimy i przywiozą, a gdyby jechał wczesnije to kupier mu jakis worek 3 kg ;) Quote
Dzika_Figa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Nie sądzę, żeby to był problem, przeciez w kolejnych miesiącach właśnie tak będziemy robić - zamawiać karmę na adres hoteliku. A krakvet z tego co wiem ostatnio miewał jakieś dziwne opóźnienia, przynajmniej moja siostrzyca czekała jak głupia kilka dni na żarełko a psy głodowały, więc lepiej nie ryzykowac takiej sytuacji że Olek będzie w hoteliku a Ola się będzie głowiła jak tanio przesłać do Mielca 15 kilo karmy i kilka puszek... Quote
olalolaa Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 ciekawe w ktory dzien zwolni sie to miejsce, ja na pewno nie moge jechac w poniedzialek i wtorek ,musze byc w szkole ;/, takze albo niedziela teraz, albo w przyszłym tygodniu jakos.. A znowu jak go wyciagniemy w sobote to nie będzie czasu zeby zalatwic weta, hmm lilk_a a nie dałabys rady pod koniec tego tygodnia? tzn moze czwartek, piątek? Ja siedze w domu akurat bo jestem chora, psy nie siedziałyby same i wszystko zalatwiloby się na spokojnie, a chce tez zeby jaknajszybciej go wyciagnac, juz tyle czeka biedny :( Quote
Dzika_Figa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Miejsce zwalnia się we wtorek, wtedy Saba jedzie do nowego domu. Więc chyba najwygodniej następny weekend. Spokojnie wtedy zawleczesz dzieciaka do weterynarza, wykąpiesz itd. Quote
olalolaa Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 ja juz mam nerwy, przepraszam hehe ;) ale bardzo juz mi nsie marzy Olek w hoteliku.. chyba najlepiej będzie jak w sobote go wyciągniemy i w srode pojade z mamą. Quote
Dzika_Figa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 hoho, akcja ekspresowa. Nawiasem mówiąc, P Joanna ma tam jakiegoś supertaniego weterynarza, mam jednego "swojego" psiaka w hoteliku w Elblągu i tam lekarz za kastrację 300 zeta zawołał... Quote
olalolaa Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 no tutaj z tego co pamiętam P. Joasia mowila 80? tanio.. ale to mozliwe, tez sie z takimi cenami spotykalam u stalych wetow, psow ze schroniska. A 300 za kastracje to bardzo duzo :O Quote
Dzika_Figa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ano właśnie... Więc ma Olek szczęście, że trafia w miejsce, gdzie będzie miał fachową (weterynarz studiował we Francji nawet) i niedrogą opiekę medyczną. I oby jej wcale a wcale nie potrzebował!!! Quote
olalolaa Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 O właśnie , to najwazniejsze. Żeby był wesołym zdrowym szczeniakiem i cieszyl sie zyciem :) Mam nadzieje ze juz niedługo.. ;) Quote
furciaczek Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ja tez zazwyczaj place ok 300zl za kastracje (czasem i wiecej), mysle ze wilkosc psa tez ma znaczenie, ale naprawde bardzo tanio tu wyszlo- super! Jesli traficie gdzies na ogloszenie o zaginieciu suczki sznaucerki czarnej min. to blagam dajcie znac, zostala mala znaleziona. Jest zadbana, zdrowa, dobrze wychowana, odzywiona itd wiec mysle ze to jakas zguba a nie wyrzutek. Quote
kosu32 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jestem tu na chwilkę i zaraz spadam spać. Przelew właśnie "poszedł" na Olkowe konto :) Może jutro znajdę wolną chwilę i poczytam co się dzieje na wątku Olka. Pozdrawiam serdecznie :) Quote
olalolaa Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Ja tez właśnie wysłalam przelew, i ide spac ;) Ciepłej nocki Oleczku.. Quote
lilk_a Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Miejsce zwalnia się we wtorek, wtedy Saba jedzie do nowego domu. Więc chyba najwygodniej następny weekend. Spokojnie wtedy zawleczesz dzieciaka do weterynarza, wykąpiesz itd. jutro czy w następny wtorek ? Quote
Dzika_Figa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kosu dla Ciebie to ja streszczenie zrobię - należy Ci się: Olek na dniach jedzie do hoteliku pod Mielcem, gdzie będzie miał cudowne warunki i wspaniałą opiekę i skąd, mamy nadzieję, błyskawicznie wyniesie się do nowego wspaniałego domu. Quote
Dzika_Figa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 lilk_a napisał(a):jutro czy w następny wtorek ? Jutro, jutro Quote
olalolaa Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 ah jutro, byłam przekonana ze za tydzien, w takim razie moze uda sie jeszcze w tym tygodniu, ja jestem w gotowosci hehe, lilk_a dasz rade w srode, czwartek? a ja spac jeszcze nie poszlam, znalazłam foksomaniaczka jedna foksice :( http://www.dogomania.pl/threads/177608-BiaA-ystok-wieA-Foksia-A-yjAE-ca-na-A-niegu-pomA-A-my-jej-inaczej-zginie/page5 Quote
lilk_a Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 tzn w tą środę ? ...Olu ale tak po południu koło 15 stej Quote
olalolaa Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 w srody od 13-17 wydają psy, tak pisze na stronie schronu. Chciałam w ta, w sobote albo niedziele pojechalby juz... Quote
lilk_a Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 ale dam Ci znać jutro albo jeszcze dzisiaj , tylko pogadam z moimi kierowcami czy mnie tam dowiozą :) tzn o której ale jak trzeba wcześniej to napisz Quote
lilk_a Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 olalolaa napisał(a):w srody od 13-17 wydają psy, tak pisze na stronie schronu. Chciałam w ta, w sobote albo niedziele pojechalby juz... tak to jest dopisywać do postu coś .... pisałam i nie widziałam co piszesz , ok podam Ci na pw mój nr tel , guchnij to sobie zapiszę Quote
olalolaa Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Szarotko jutro w hoteliku zwalnie sie miejsce, wiec chcemy szybko Olka wyciagac i w droge :D:D Quote
olalolaa Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Jedzie do P. Joasi, kolo Mielca Quote
Recommended Posts