Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajny ten piesek Wujka :):)
No i przeczytalam w pierwszym poscie, ze straszycie Emigrantka w razie nie placenia deklaracji :):)
Dobry pomysl. Ja bede placic, bo bym sie bala, ze mnie Emigrantka uwedzi na smierc dymem z papierosow :):)

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziwnie mi to brzmi wujek hehe bo Konrad jest tylko 10lat starszy ode mnie, a Bella jest świetna, keidyś mama po mnie przyjechała do schroniska, ja akurat kończyłam z nią spacer, bo była z ostatniego boksu, ona pakowała się do auta.. zakochałyśmy się w niej i tak sie dalej potoczyło ;) Jutro jade z wszystkimi trzema na zamek w Olsztynie, wychasają sie bo w tygodniu nie ma kiedy, mam nadzieje ze gorączki meic nie będe bo mnie ominie pierwszy taki wypad gromadki rodzinnej ;)

Posted

olalolaa napisał(a):
spałam pol dnia i nie mam co robić teraz.. wymyslcie mi jakies zajęcie :D

Ola - okna u mnie trzeba umyc, co Ty na to?

Mam pod oknem w "salonie" taki "stolek" gdze zara sobie lezy i wyglada przez okno, okno jest duze, i wiecznie ubabrane Zary pyskiem... lapiesz sie?

;)

Posted

Szarotka napisał(a):
Fajny ten piesek Wujka :):)
No i przeczytalam w pierwszym poscie, ze straszycie Emigrantka w razie nie placenia deklaracji :):)
Dobry pomysl. Ja bede placic, bo bym sie bala, ze mnie Emigrantka uwedzi na smierc dymem z papierosow :):)

Tysz ciem kofffffffffffffffffffffffffffffam BUZKA hehhehe

Posted

Wujkowie i cioteczki dzwoniłam do Pani Joasia :)
Trochę jej się przesunęło z pieskami bo jakaś suczka przyjeżdża ze szczeniętami ale jest za tym aby NASZEGO OLKA przyjąć
a dokładnie dowiemy się dopiero w czwartek, umówiłyśmy się na telefon aby wtedy ustalić termin i resztę informacji :)
Pieski mogą być u nie Jej Kastrowana ale Pani wolałabym aby jakiś weterynarz osłuchał serduszko Olka. Więc myślę cioteczki, że za ok 1,5 tygodnia olek będzie grzał tyłeczek,
Nie wiem czy Ola gdzieś pisała jak Olek zachowuje się do innych piesków? Bo Pani pytała a ja nie wiedziałam.

Posted

Magenka - no to super.....

TO w takim razie odda sie Furciaczkowi "jej" miejsce u MURKI dla innej bidy - jak juz Olek pojedzie....

Przypomnij gdzie to jest?

Czy Ola potwierdzila ze jej mama tam Olka zawiezie czy ryzykujemy ze mama Oli udusi Ole na samo wspomnienie - hjak to daleko do Czestochowy?

Czy starczy na banzyne jak planowalismy? Czy trzeba wiecej?

Czy na kastracje "tam" wystarczy tyle ile planowalismy (i ile mamy)

Czy na veta i osluchanie psiska starczy tego co mamy?

Jaki jest tam miesieczny koszt i czyu t z jedzeniem?

:D

Posted

Emigrantko myślę, ze jeśli chodzi o oddanie miejsca Murki to poczekajmy do czwartku (wiecie pozorny zawsze ubezpieczony a kolejka i tak jest długa). Chyba, że myślicie inaczej to piszcie,
Miejscowość nazywa się BRZYŚCIE ok 11 km od Mielca, sprawdzałam na google map jest tam 223 km w jedną stronę, trzeba przeliczyć ile kosztuje benzyzna, Ola gdzieś już liczyła na pewno poda nam.
O wydatkach mamy rozmawiać w czwartek, ale tak jak już pisał wujek 10 zł bez jedzenia ale wszystko będę wiedziała w czwartek.
tutaj jest link:
http://hotelterier.pl/strona02.htm
A jesli chodzi o kasę to trzeba teraz się dowiedzieć ile co dokładnie kosztuje czyli ile wet? ile benzyna? na pierwszej stronie jest to napisane tylko czy teraz coś się nie pozmienia

Posted

Jeszcze ja na chwilę. Zrobiłam z bazarkiem wszystko, co jestem w tej chwili w stanie zrobić. Może zanim dojdą kolejne fanty już go otworzę??? Zawsze to więcej szans na licytację. Tylko jeszcze na ceny popatrzcie, bo brałam ciut niższe albo takie same jak te najniższe na allegro. Jeśli ktoraś wyraźnie więcej za coś zapłaciła, to nie ma sprawy, podwyższę.

Posted

Jeszcze raz piszę ze z transportem na 100% msobie poradzę z mamą, ona o wszystkim wie na bieząco. Jesli to jest 223 km to mniej niz do Janowa Lubelskiego- do Murki, w takim razie paliwo mniej nas wyniesie.

Tutaj w Częstochowie pies będzie odrobaczony (mam tabletki), zaszczepiony, jesli trzeba będzie to osłuchany itd wykąpę go i zaaplikuję kropelke na pchły i kleszcze, ktora moim zdaniem jest skuteczna, zawsze uzywam jej przy moich psach i nic się nie dzieje. Mysle ze to nie będzie duzy koszt..

Na stronie tego hoteliku pisze ze pies musi miec kocyk lub legowisko, i obroze więc trzeba będzie to jeszcze dokuipić, mogę się tym zająć. Pisze tez o karmie ze warunkiiem przyjęcia psa jest przywiezienie suchej albo puszek badz mozliwosc zamowienia na miejscu, tez mogę się tym zająć i zawiesc oczywisice, tylko pytanie jaką karme? Z mojego doswiadczenia pies po schronisku przez minimum 2 tygodnie ma biegunke w zwiazku ze zmianą srodowiska i jedzenia, na początku zawsze karmiłam takiego psa gotowanym ryzem z kurczakiem, tak kazal wet i w koncu przechowdzilo, nie mozna podawac jakis puszek czy suchej odrazu bo jest rewolucja...

magenko Olek jest uległy w stosunku do innych psów, wiecie jaka jest jego psychika..
Trzeba w czwartek ustalić te koszty itd ( tez zapytac sie ile kosztuje u nich kastracja i czy jest w ogole mozliwa) , jesli juz będzie wiadomo jaki jest konkretny termin kiedy Olek moze przyjechac to ja go wyciagam jaknajszybciej w porozumieniu z Lilką

Posted

Ola - podaj link do tego miejsca gdzie ma Olek jechac bo cos sie zaczynam gubic (na 2 kawie dopiero jestem i jeszcze paczki nie wypalilam to wolno mysle).

Nie rozumiem z jedzeniem - to do kosztu pobytu tam trzeba doliczyc wyzywienie, nie jest wliczone? To starczy nam tego 310 miesiecznie co mamy na Olka?

Posted

[quote name='magenka1']Emigrantko myślę, ze jeśli chodzi o oddanie miejsca Murki to poczekajmy do czwartku (wiecie pozorny zawsze ubezpieczony a kolejka i tak jest długa). Chyba, że myślicie inaczej to piszcie,
Miejscowość nazywa się BRZYŚCIE ok 11 km od Mielca, sprawdzałam na google map jest tam 223 km w jedną stronę, trzeba przeliczyć ile kosztuje benzyzna, Ola gdzieś już liczyła na pewno poda nam.
O wydatkach mamy rozmawiać w czwartek, ale tak jak już pisał wujek 10 zł bez jedzenia ale wszystko będę wiedziała w czwartek.
tutaj jest link:
http://hotelterier.pl/strona02.htm
A jesli chodzi o kasę to trzeba teraz się dowiedzieć ile co dokładnie kosztuje czyli ile wet? ile benzyna? na pierwszej stronie jest to napisane tylko czy teraz coś się nie pozmienia

Acha, juz wiodze gdzie to jest.. ale ze mnie blondynka niereformowana, sorki

10 zl bez jedzenia to jest 310 na miesiac bez jedzenia - ile na miesiac na jedzenie trzeba dolozyc? Bo ja pojecia nie mam........U Murki byloby z jedzeniem te 310, damy rade wiecej?

Posted

właśnie magenka musi się dogadac jak to jest z tym jedzeniem, bo ja tez juz za bardzo nie rozumiem. Jedzenie suche to mysle ze jakis koszt.. hmm 50-60zł miesięcznie? oczywisice zalezy jakie..

Posted

Magenka, dowiedz sie koniecznie jaki bylby calkowity koszt z jedzeniem bo musimy zobaczyc czy finansowo damy rade - skoczyc z 310 na 400 miesiecznych stalych moze nie byc tak latwo ....:(

ja juz absolutnie nic wiecej nie wyskrobie chocizabym na uszach stawala a na jednorazowe liczyc nie mozna "na stale"....

Posted

Na stronie pisze o znizkach dla psow takich jak Olek i rabatach ale pisze tez ze cena nie obejmuje karmy ktora trzeba zamawiac we wlasnym zakresie lub przez nich......

Cena za psa jak Olek (wagowo) normalna to 20 za dobe, 620 miesiecznie, przeciez 50% znizki Olkowi chyba nie dadza? A tyle musialby znizki dostac zeby nasz 310 na sam hotel starczylo, do tego osobno jedzenie.....

Mnie to troche prawde mowiac straszy bo.... boje sie co bedzie jak ktos sie z deklaracji wykruszy?

Posted

ja tez sie tych cen boje, bo wątpie ze znizki sa tak duze właśnie.. jesli będzie to tak drogie to nie ma co.. za drogo. Trzeba będzie czekać na miejsce u Murki chyba.