Jump to content
Dogomania

Akcja Tumlin - zakończona!!! Wszystkie psiaki w nowych domach!:)

Recommended Posts

Posted

Rudzia ma kilka bazarków chyba. trzeba zaglądnąć w Jej panel. chyba,że się pokończyły... na bieżąco nie jestem przez te remonty.
moje bazarki się pokończyły ale mam już super fanty na nowy ;-) tylko czekam aż się remonty skończą!!

• Replies 755
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tumlinki już robią postępy . O mamuśce , to nawet nie mówię, bo ona już zupełnie kanapowa sunia, dopomina się o pieszczoty, wpycha na kolana , na smyczy też bardzo ładnie chodzi.
Linkę trzeba jeszcze gonić po mieszkaniu, jak chce się jej zapiąć smycz, ale jak już wyjdzie, to nawet idzie na tej smyczce.
W domu bardzo ładnie bawi się z psami i szaleje, ludzi jeszce troszkę się boi, ale już jest wielka zmiana.

Dzisiaj też rozmawiałam z panią z hotelu. Z Tumciem też coraz lepiej. Jak jeszcze niedawno tam byłam, to siedział wciśnięty za wersalką, bawił sie tylko zabawkami, jak nikogo nie bylo w pokoju, bał się wychodzić na zewnątrz.
Teraz już podobno siedzi na wersalce, wychodzi na dwór, jak go się zawoła, wraca.
Bardzo się przymila do dużego, starego Samika, rezydenta w hotelu, ale ten nie chce się ze szczeniorem spoufalać.
Bawił się też ładnie z Taro, jak ten byl jeszcze w hotelu.
Natomiast dzisiaj przyszedł do hotelu 4-mies. beagle i pani chciała go dać do mieszaknia, tam , gdzie jest Tumcio, to ten podobno podniósł taki histeryczny wrzask i darł się parę minut. Nawet nie chciał patrzeć w stronę tamtego szczeniaka.
Chyba bał się konkurencji:)

Posted

właśnie wróciłam od p.Ani.
Linka zaszczepiona dziś została pierwszy raz...u weta była bardzo dzielna, chociaż serduszko wyskoczyć jej z nerwów chciało zniosła wszystko suuper!
oprócz tego leży sobie na łóżeczku jak księżniczka :) jest już dużo lepiej, ośmieliła się trochę!

jutro podejdę do p.ani z aparatem więc postaram się porobić trochę nowych zdjęć ;)

mamusia Tumcia jak pisała erka jest genialnym psem...pieszczocha straszna, odejść dzis ode mnie nie chciała ciągle tylko głaskać i głaskać:)

Posted

A najlepiej by było, jak by się znalazły od razu domki stałe. Szczeniorki już mogą iśc do adopcji, jeszcze trochę boją sie obcych, ale myslę,że w dobrych domkach szybko by sie odnalazły.
Dla mamuski dobrze by bylo znaleźć dom z ogrodem, bo co prawda w mieszkaniu jest bardzo czysta, cicha, ale na spacerkach bardzo obszczekuje wszytskich, samochody, ptaszki, ludzi. Wydaje jej się,że tak trzeba, bo potem jest cała dumna z siebie. Może mozna ja tego oduczyc.

Posted

Lineczka może jechać do pani Gabrysi w Krakowie na tymczas, od już . Musimy jeszcze tylko dogadać się z Erką dokładnie jak to zorganizować .
Tu są namiary na panią Gabrysię - ja przez łańcuchowego szczeniora nie mam czasu na nic ( Erko i Ciotki ja Was podziwiam , nie wiem jak Wy to ogarniacie wszystko , bo ja zaczynam się gubic juz po kilkunastu godzinach nad koordynacją tego wszystkiego ) .

http://www.swiatlo-dla-zwierzat.pl.tl trzeba wejść w kontakty i znaleźć numer do pani Gabrysi

Posted

Jeżeli nic się nie zmieniło, to Rudzia-Bianca ma przyjechać z p.Gabrysią po Lineczkę! /nawet nie można sie teraz ucieszyć widocznie/.
Ale gdyby to było nieaktualne, to będziemy szukac innego rozwiązania.

Posted

Aktualne aktualne , za nic się nie da tajemnicy dochować :)
Wyjeżdżamy ok 11 z Krakowa , prosze na pw telefon do kogoś w Kielcach kto mnie popilotuje gdybyś Ty nie mogła Erko i adres pani Ani :)

Musiałby straszliwy śnieg spaść żebyśmy nie przyjechały .

No Lineczko szykuj się na jazdę ze mną :)

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Rudzia jeślibyście nie mogły trafić czy coś...to dzwoń ;);) /664 049 969-mój nr/

Czytasz w moich myślach . Jasne ze będę dzwonić bo Kielc nie znam nawet nie znam adresu pani Ani . z wrażenia nie dopytałam Erki .

Do mnie 602 709 383

Posted

Tania może napisz do tej pani Weroniki co mi maila prześłałaś , ona jest z Krakowa , ale nic wiecej mi nie napisala . Jakby Ci się udało jakoś z nią zgadać możemy jutro 2 szczeniorki zabrać, ja juz dzis nie dam rady a przed chwilą dopiero odczytałam jej maila że jest z Krakowa .Może Ci się uda z nią nawet rano skontaktować , my wyjeżdżamy jak pisałam ok. 11.00 więc nawet na miejscu możemy się dowiedzieć ze mamy 2 maluchy zabrać . Jedzie na 3 więc sobie poradzimy na wszelki wypadek weźmiemy 2 transporterki :)
Telefon do mnie macie jakby co :)

Posted

cuda się zdarzają!!!!!
jutro i Linka i Tumcio jadą do domów tymczasowych w Krakowie :-) :-) :-) :-)
bardzo potrzebne kciukiiiiiiiiiii!!!!!

a to wszystko dzięki rabanowi jaki narobił dzielny Franciszek z łańcucha ;-) wróżę mu wielką przyszłość!! nie dość,że spryciaż załatwił sobie najlepszy tymzas pod słońcem u Dobci to jeszcze kieleckim kolegom!!

noc cudów ;-)