ronja Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Simbi nauczyla się siadać:crazyeye:. Nie wiem jak to się stało, dziś nagle na komendę siad usiadła, wcześniej patrzyła tylko nam nie jak na wariata. Quote
Randa Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Zdjęłaś jej kołnierz, to usiadła. Ależ te druty śmieszne. Quote
Evelin Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Ronja, może wcześniej niewyraźnie mówiłaś :) :) :)..haha... Simbi już tyle przeszła ( a jeszcze trochę ją czeka),że trudno wiele wymagać. Fajna sucz...A jaka radosna się zrobiła ..aż miło popatrzeć... Quote
Cantadorra Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Alez te druty wygladaja kosmicznie. A Simbi smiesznie tuli uszka i wyglada jak pies wyscigowy :) Quote
ronja Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 na konto Simbi wpłynęło 280zł od cioci Isiak za jej boski bazarek - ogromnie dziękujemy:loveu::loveu::loveu: nie mogę zrobić zestawienia, bo urwała mi się wtyczka w laptopie, a tam mam wszystko. kupiłam Simbi leki od dr Janickiego, fakturę mam na Vivę, około 14zł Quote
Randa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ciotka Isiak to maszynka do robienia pieniędzy, a jaki talent artystyczny! Quote
Isiak Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Randa']Ciotka Isiak to maszynka do robienia pieniędzy[/QUOTE] Oj, przydałaby mi się taka maszynka :evil_lol: Chyba każdemu, a szczególnie tutaj, na dogo :lol: A swoje powodzenie bazarek zawdzięcza Wam wszystkim, licytującym i podrzucającym wątek :lol: Dziękuję Wam :loveu: to wszystko dla ślicznej, kochanej Simbi, wypisz wymaluj naszej nieżyjącej Azy :loveu: Quote
Ewix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dziewczyny, mam Panią która chce adoptować onkę owczarka niemieckiego. Ona ma na myśli pieska który miał meić operacje w poniedziałek, ale mozna tak historię ułożyc ze to Simbi bedzie tym owczarkiem :) i jest swiadoma tego ze to piesek po operacji. Ma juz pieska owczarka i chyba szuka mu koleżanki, ale chce zeby była wysterylizowana, a czy Simbi jest? Quote
Isiak Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 SUPER! To wielka szansa dla Simbi! Simbi jest jeszcze przed sterylką, ale będzie napewno wysterylizowana przed wydaniem do adopcji - prawda, cioteczki? Quote
Ewix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 no to w takim razie trzeba działać :) do kogo mam napisać o wysłanie mi na maila zdjęć Simbi (tych anjbardziej reprezentatywnych :) ) i konkretniejszych danych??? a reklamą zajme się ja :) a jako dobre ciotki złożymy się na sterylizację, 3majmy kciuki !!!! Quote
ronja Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 do adopcji Simbi jeszcze daleka droga - za 6 tygodni jest kolejna konsultacja i ustalenie terminu wyjmowania drutów. aktualnie Simbi ma cieczkę, więc też trzeba odczekać. zdjęcia mam ja, ale w innym komputerze, do którego nie mam dostępu teraz. a jakie warunki pani oferuje? bo ja bym chciała, by Simbi była domowym psem, nie chcę, by mieszkała w kojcu z dala od człowieka. Quote
Isiak Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Pisz do cioteczki ronji. Simbi przebywa u niej. Quote
ronja Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 tak sobie dziś myślałam o Simbi spacerując w lesie, że nie mogę doczekać się pierwszego prawdziwego spaceru Simbi do lasu. ona taka biedna, przez tak długi czas tylko siku i do domu. pogoda jest piękna, czuć w lesie wiosnę mimo śniegu i lekkiego mrozu:) jeszcze trochę i Simbulka też będzie ganiać. od kiedy zaczęła chodzić na 4 łapkach, jakaś weselsza się zrobiła, ryjek jej się cieszy Quote
Evelin Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Ja z kolei bardzo chciałbym,żeby SimbiBimbi była już po wyjęciu drutów i sterylce..dobrze,że Ona nie wie co jeszcze Ja czeka.. na razie bardzo się cieszę,że czwartej łapki używa..zwłaszcza,że wciąż pamietam jak rozważaliśmy amputację..eeech dobrze,że to już za nami... Myslę,ze się niedługo doczekamy zdjęć SimbiBimbi ze spacerku po lesie Quote
Cantadorra Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja to mam wrazenie, ze Simbi jest ciagle zadowolona. Wyglada na zadowolonego psiaka. Ale oczywisci, jak poczuje w lapkach wolnosc, to dopiero bedzie frajda. Dziewczynka kochana. Quote
Cantadorra Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 A tutaj zajrzyjcie prosze do Barnaby, nie radzacego sobie w schronie onka: http://www.dogomania.pl/threads/179053-ON-w-potrzebie-schronisko-w-Zamosciu-potrzebne-deklaracje-na-leczenie-i-dt Quote
ronja Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Barnaby szkoda:( śliczny jest a tu obiecany filmik sprzed kilku dni, gdzie widać, jak Simbik ślicznie chodzi na 4 łapkach [video=youtube;pEv0qmI_v20]http://www.youtube.com/watch?v=pEv0qmI_v20[/video] Quote
Evelin Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Chodzi ,NAPRAWDĘ chodzi na 4 łapach ..ale super!!!! Quote
Cantadorra Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Ciesze sie niezmiernie, ze uratowano jej ta lapke. A moglo byc inaczej. Simbi jest wspaniala dziewczynka! Na pewno po wszystkim znajdzie dobry domek! Quote
Randa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Super, a za ten kołnierz tyle czasu powinna dostać medal Quote
ronja Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Simbik już się przyzwyczaiła do kołnierza:) to jest chyba czwarty i jest cały już od jakiegoś czasu:) niestety kupy wcina nadal, wystarczy ją spuścić z oka. dostaje 3 rumen tabs do obiadu i żwacza wołowego co kilka dni i nic Quote
Randa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Jak to mówią : gównozjad z naszej Simbi, myślę,że jej to minie. U mnie tego nie żarła. A może jej potrzebne coś w stylu lakcid Quote
Evelin Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Wczoraj byłam w Warszawie (zjazd świnkoklubowiczów),przy okazji przywiozłam chorą świnkę ..okazało się,że od razu do DS...Po zebraniu wróciłam do Pucki z niejaką Apsą...i kosztowałyśmy nalewki z pigwy,którą zrobiła Ronja..toasty były wyłącznie za pożyteczne cele..Nalewka -rewelacyjna,jakoś tak doprawiona,że możnaby sobie pić bez końca... Ronja masz talent..Jak bedziesz robiła bazarek nalewkowy,mogę udzialać informacji bazarkowiczom nt głębi smaku nalewki pigwowej.. Za Simbi też był toaścik..:) Quote
Recommended Posts