Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']No... i możesz jeszcze zgarnąć z ulicy kolejne potomstwo papierowego Norwega... :([/QUOTE]

Ponoć nie ma tam już żadnych kotek niesterylizowanych. PONOĆ......a poza tym .......do czasu.

Zresztą tam w każdym domu jest kot. Idę o zakład o każde pieniądze - ze 90 % jest nieserylizowana/niekastrowana. Zajdzie kota w ciąże, to ja ( jak moją Melkę np) w trakcie porodu do schronu wywiozą...bo sie sukinkoty zorientowały, ze kot zaciążony...............Albo jak Malwinkę do rowu.......

• 1 month later...
  • Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak się składało, że na kolejne Marlejowe miesięcznice byłam wyjechana, ale --- uwielbiam liczyć szczęśliwy czas :-)!!!
28 października minęło 5 miesięcy od dnia gdy Marlej trafił do SWOJEGO DOMU :-)!!!

A 1 listopada rok jak wyszedł z piwnicy...

Gusiu - wielki ukłon...
Marlejku - zapomnij, co było przedtem...

Posted

Prawie, prawie się spotkaliśmy w zeszły weekend.
Ja byłam w jego okolicach, ale Piotr akurat nie odbierał, a jak odebrał to już nie byłam.
Następnego dnia znowu byłam ale Marlej akurat był na wycieczce poza Warszawą, u rodziny.

Mam obiecane zdjęcia. I spacer ;)

Wszystko u nich w porządku. Jest pieskiem kanapowym, je w ich obecności i uwaga.................cieszy się jak chce wyjść na spacer ;);)

Posted

JA nie uwierzę, jak nie dotknę:-) ihihi.
A poważniej - dziewczyny kojarzy moze któraś......jest taka osoba, która zbiera stare kurtki i przerabia na ubrania dla psów schronowych........Znajoma ma kilka kurtek starych do oddania. Nutusi kiedyś na nią namiar dawałam........ale śmy obie pogubiły......
Nie kojarzycie?

Posted

[quote name='Neigh']JA nie uwierzę, jak nie dotknę:-) ihihi.
A poważniej - dziewczyny kojarzy moze któraś......jest taka osoba, która zbiera stare kurtki i przerabia na ubrania dla psów schronowych........Znajoma ma kilka kurtek starych do oddania. Nutusi kiedyś na nią namiar dawałam........ale śmy obie pogubiły......
Nie kojarzycie?[/QUOTE]
Arjuna? :)

Posted

[quote name='Neigh']JA nie uwierzę, jak nie dotknę:-) ihihi.
Nie kojarzycie?[/QUOTE]
arjuna.
na [B]"akcjach"[/B] jest wątek kubraczkowy, który załozyła.

• 1 month later...
Posted

Dziś mija 7 miesięcy od dnia, w którym nieprawdopodobne stało się prawdziwe i Marlej trafił na SWOJĄ kanapę :-)!
Jest już bardziej Piotrowy niż Gusiowy, bo u Gusi był PRAWIE 7 miesięcy ;-).
Nadchodzi najtrudniejszy dla niego dzień w roku - wybuchowy Sylwester :-( - trzymam kciuki, żeby jak najszybciej minął. Może - ze wsparciem jakichś uspokajaczy - będzie lepiej niż ostatnio...
Marlejowi i Wszystkim Dobrym Ludziom, którzy pomogli mu trafić na właściwą kanapę życzę wspaniałego roku :-)!

Posted

Niezawodna Jola - nasz dogomaniacki "licznik"! :) 7 miesięcy to w sumie niedużo, ale i baaaardzo dużo - szczególnie, gdy doda się 7 miesięcy u Gusi i mamy ponad rok prawdziwego, szczęśliwego życia dla tego psa. Wierzę, że ten Sylwester będzie dla Marleja o wiele spokojniejszy, w końcu przecież czuje się bezpieczny na swojej kanapie, u boku Piotra! :)

Posted

[SIZE=4]Kochani, potrzebna nam pomoc.
Prześlijcie do łódzkich dogomaniaków o ile takich znacie:

[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]Wczoraj koło południa ARES ZAGINĄŁ.

Nie ma na sobie szelek z adresówką. Potrzebna jest nam pomoc w stworzeniu plakatu, oplakatowaniu Łodzi i poszukiwaniach.
Ares wygląda tak:[/SIZE]

[IMG]http://img9.imageshack.us/img9/1206/dsc00881q.jpg[/IMG]

[SIZE=4]Może być lękliwy w stosunku do obcych ale nie agresywny.

Kontakt do właścicielki:

[B]PANI LUCYNA 798 656 937

lub do mnie

GUSIA 510 833 888
[/B][/SIZE] [/COLOR]

Posted

Gusiu, użytkowników z Łodzi można tak znaleźć:
[I] [I]Klikamy na "Społeczeństwo"[/I]
[I]wybieramy "Lista użytkowników"[/I]
[I]klikamy na strzałeczkę przy "szukaj użytkowników" po prawej stronie (niebieski napis pod niebieskimi prostokącikami z literkami) i znów klikamy na szukanie zaawansowane i w rubrykę "skąd" wpisujemy "Łódź", a potem na dole klikamy "szukaj teraz".[/I]
I już są.
Oby się udało!!!!

Aha - warto chyba napisać do Temidy i CoolCaty.
Jutro, albo poźno w nocy chętnie pomogę (dajcie znać jak będzie trzeba).
[/I]

Posted

[quote name='jola_li']Jak Marlej przeżył Sylwestra?[/QUOTE]

Po akcji Ares cierpię na lekką paranoję ucieczkową.
Piotrek nie odpisał na maila, ani na sms.
Nie mogłam już dłużej czekać i zadzwoniłam.

U Marleja gra i buczy ;)

Sylwester....przy wspomaganiu Persenu Forte....na luzie :crazyeye:
Nawet nie w wannie :crazyeye:

Grzeczny, mądry, przylepa...
Dzisiaj, najpóźniej jutro mam obiecanego maila z opisem i zdjęciami

Posted

[quote name='gusia0106']
U Marleja gra i buczy ;)
Sylwester....przy wspomaganiu Persenu Forte....na luzie :crazyeye:
Nawet nie w wannie :crazyeye:
Grzeczny, mądry, przylepa...
Dzisiaj, najpóźniej jutro mam obiecanego maila z opisem i zdjęciami[/QUOTE]

To musi być cudowne uczucie - świadomość, że dokonało się zmartwychwstania psa - dzień po dniu, tydzień po tygodniu pojawiał się nowy Marlej :-)
"Grzeczny, mądry, przylepa..." - długą drogę przebył ten "dziki pies".

A na zdjęcia i wieści czekam z niecierpliwością :-).