Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byliśmy się ważyć. No waga stoi jak zaklęta. 30,6 i nie chce być więcej.

Mieliśmy mieć dzisiaj profesjonalną sesję zdjęciową, ale pogoda nie dopisała, więc musieliśmy się przemówić.

Głaskania coraz więcej, normalnie jeszcze trochę i będzie przylepa.

Wczoraj spotkaliśmy sąsiada, który bardzo nas wspierał jak Marlej zwiał i często o niego pyta jak się spotykamy, ale dawno go nie widział. Wczoraj był pod wrażeniem, bo zobaczył nas ja wracaliśmy bez smyczy.
Głaskał Marlejka pod klatką, w klatce, klepał, gadał do niego, ten machał ogonem - wszyscy zadowoleni.

Ale pod drzwiami do domku na pożegnanie już nie mógł pogłaskać. Bo killer - morderca nawarczał i postraszył zębami.

Obrońca :)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Hmmm, a co tu taka cisza?? Gusia, przehandlowałaś Marleja?? :razz:

Jeszcze nie, ale się nad tym poważnie zastanawiam ;)

Wkurzam się bo Piotr się znowu odwołał z dzisiaj, ma zadzwonić niebawem i powiedzieć kiedy znajdzie dla Marleja czas.

Posted

[quote name='gusia0106']
Wkurzam się bo Piotr się znowu odwołał z dzisiaj, ma zadzwonić niebawem i powiedzieć kiedy znajdzie dla Marleja czas.

hmm....a to niebawem to przynajmniej w ciągu najbliższego tygodnia nastąpi?

Posted

Jak tak dalej pójdzie to żaden behawiorysta nie będzie Marlejowi potrzebny ;) Kto by pomyślał, że chłopak bez smyczy będzie chodził!

A ja się martwię Tosiowymi deklaracjami (a właściwie to niemal całkowitym ich brakiem) :(

Posted

[quote name='mala_czarna']Jak tak dalej pójdzie to żaden behawiorysta nie będzie Marlejowi potrzebny ;) Kto by pomyślał, że chłopak bez smyczy będzie chodził!

A ja się martwię Tosiowymi deklaracjami (a właściwie to niemal całkowitym ich brakiem) :(

Kochana, pomyśl o allegro cegiełkowy, to zawsze jest zastrzyk gotówki

Posted

gusia0106 napisał(a):
A ja w pracy - super było!:)

Właśnie dzwonił - w środę ma przyjechać.

o masz! a co to za praca w niedziele?
cieszę się, ze Piotr się zjawi tak szybko :)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Kochana, pomyśl o allegro cegiełkowy, to zawsze jest zastrzyk gotówki

Gusia, przepraszam, że ja o tym na Marlejowym wątku piszę, to tak szybciutko: nie mogę zrobić allegro cegiełkowego. Tosia zdrowa, karma póki co jest, a my tylko na hotelik potrzebujemy. Jest masa innych potrzebujących psów: chorych, staruszków, po wypadkach i innych wypadkach losowych. Takimi jak Tosia mało kto się interesuje.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Gusia, przepraszam, że ja o tym na Marlejowym wątku piszę, to tak szybciutko: nie mogę zrobić allegro cegiełkowego. Tosia zdrowa, karma póki co jest, a my tylko na hotelik potrzebujemy. Jest masa innych potrzebujących psów: chorych, staruszków, po wypadkach i innych wypadkach losowych. Takimi jak Tosia mało kto się interesuje.

Za co przepraszasz...? Zupełnie nie ma za co.

To ja Wam zrobię bazarek, poratuje to jakoś sytuację?

Posted

Daj spokój. Mało masz swoich problemów z Marleyem?
Oj, bo zapomniałabym zapytać: Gusia, Ty pisałaś juz jakiś czas temu, że Marlej nieładnie pachniał. Tosia też teraz pośmiarduje troszkę. Od czego to może być? Jak ją wiozłyśmy do Roni to nie czułam tego, ale ona dzień wcześniej u weta była i zapaszek był od środków dezynfekujących. Mam nadzieję, że to nie jest objaw jakiejś choroby? :roll:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Oj, bo zapomniałabym zapytać: Gusia, Ty pisałaś juz jakiś czas temu, że Marlej nieładnie pachniał. Tosia też teraz pośmiarduje troszkę. Od czego to może być? Jak ją wiozłyśmy do Roni to nie czułam tego, ale ona dzień wcześniej u weta była i zapaszek był od środków dezynfekujących. Mam nadzieję, że to nie jest objaw jakiejś choroby? :roll:

Witam:) Moze to kwestia zapchanych gruczolow przyodbytowych....

Posted

mala_czarna napisał(a):

Pomoże czy nie? ;)

Marlej cały czas nie pachnie różami - w jego przypadku wynika to z faktu, że w dole plecków, przy ogonie ma tłustą, śmierdzącą sierść, która jest efektem jego problemów z trzystką i ze skórą. Jest dużo lepiej, ale do ideału to mu jednak trochę brakuje.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Pomoże czy nie? ;)

Marlej cały czas nie pachnie różami - w jego przypadku wynika to z faktu, że w dole plecków, przy ogonie ma tłustą, śmierdzącą sierść, która jest efektem jego problemów z trzystką i ze skórą. Jest dużo lepiej, ale do ideału to mu jednak trochę brakuje.

No to jak będziesz mieć czas to pomóż ;) :loveu:
Tosia chyba nie ma nic z trzustką. Badania wyszły w sumie ok, jedyne do czego wet się mógł przyczepić to do wychudzenia. Jezu kochany, jaki to żarłok jest. Dobrze, że Ronja taka kruszynka, bo bałabym się, że Tosia ją schrupie :evil_lol:

Posted

Ewanka napisał(a):
Gusiu, uściśnij marlejową łapę od ciotki ze wsi ;)

... wspaniałe postępy robi chłopak, nie myślałam, że to możliwe w tak krótkim czasie.

Uściśniemy Ciociu, dziękujemy :)

Posted

mala_czarna napisał(a):

Gusia poza Marlejem ma jeszcze na głowie Amigo i Majkę ;) Powiem Wam, że tak jest, że jak psiak bezpieczny w hotelu to już gorzej. Ja z Figą też mam kiepską sytuację ale jakoś trzeba sobie radzić, bo wyjścia nie ma.

Kurde, muszę Was odwiedzić :) bo mam fanty dla Tory& Faro i Ewy Marty.