Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niunka tak naprawdę zamiast zapłacić za jedną wizytę u fryzjera już masz jedno narzędzie :D

Tośka zawsze jest ciężko tym bardziej że na pierwszym trymowaniu nie byłam zbyt pilna, bo mój pies wydzierał się w niebogłosy a ja siedziałam na fotelu i płakałam...:P:P:P Ale poogladaj sobie filmiki na necie i takie tam, poczytaj trochę na dogo lub w na westie.net tam jest naprawdę sporo opisane.

Piaseczkowo jak zwykle masz rację, każdy uczy się na swoim psie i jak wyjdzie raz nie tak jak chcieliśmy to nie ma się co zrażać...

Pani Jolu bardzo dziękuję za informację, na pewno spróbuję, tym bardziej ze maść wcale nie droga...ale jakby nie bylo to jedak drozdzaki i tam inne świństwo jest przyczyną tych zabarwień z tego wynika...wrrr

Weroniczko dopadł mnie leń i niechęć do moich nieumiejętności fotograficznych :D

Posted

[quote name='evelynka']No my to samo mamy z łapkami Alexa i tymi brzydkimi przebarwieniami między opuszkami, jakiego bym białasa nie widziała to wszystkie mają brazowe łapki a mało kto sobie z tego coś robi, a my walczymy i walczymy. Do naszego weta też nie idziemy z tym bo ofen tylko powiedział swoje przypuszczenia, ale nic pewnego i postraszył nas sterydami. Z dogo się dużo dowiedziałam i wszyscy piszą że weci bezradni i samemu trzeba walczyć, czyli przemywać po każdym spacerku, osuszać i jakimś środkiem przeciwgrzybicznym bo to takie drożdzaki podobno.

[quote name='jolek68']Evelynko, wiem co stosowała sąsiadka do smarowania u swojego psa między pazurkami :)
http://www.i-apteka.pl/product-pol-416-CLOTRIMAZOLUM-GSK-1-krem-20g.html
teraz można kupić to bez recepty i trzy razy dziennie smarować ale ile czasu to musisz poczytać na ulotce :) fakt jest taki że wyleczyła mu ta maść pazurki całkowicie :)

Foxi też ma brązową sierść między opuszkami, ale w leczenie już zwątpiłam. Kiedyś byłam z tym u weta, a nawet dwóch i też powiedzieli mi, że do takie bakteryjki tam siedzą, bo mają dobre warunki- mokro, ciepło i brudno. Foxi liże łapy bardziej jak pogoda jest deszczowa i po kąpieli, jak jest sucho to nie ta mocno. Ja już zwątpiłam w leczenie, kiedyś miałam taką żółtą maść, ale najgorsze jest to, że pies zlizuje to wszystko.
Co do tego leku clotrimazolum, to sama go czasem używam na zgięcia rąk, jak mi się zaostrzy moje AZS i przynosi ulgę- skóra nie swędzi i ładnie się goi. U psa może i działa, ale jak to jest ze szkodliwością jak pies to zliże??

Posted

Właśnie tak jest z psami,że albo liżą te miejsca albo po prostu przy chodzeniu to złazi. Moj pies też to ma choć dużo mniejsze niż to bylo kiedy sypali na chodnikach sól. Moj tata powiedział,że to nic zgoźnego,więc zupełnie sie tym nie przejmuję.Podobnie np.moj pies ma przy faflach tam tez ma takie brazowe,ale ja to wycinam i po klopocie.

Posted

dziewczyny, Clotrimazolum [SIZE=2]wyleczł łapki psa sąsiadki całkowicie :lol: jest dość tani i skuteczny, myślę że warto spróbować bo wg tego co pamiętam jak mi sąsiadka opowiadała to czasami może nieleczone mieć poważne skutki :shake: spróbujcie, myślę że jednak warto ;)

Posted

Albo na jakiś czas można założyć kołnierz. Dopóki się maść nie wchłonie. Co do wylizywania maści, ja miała kotki kiedyś leczyłam je na grzybice, i nie wiem czy to od maści czy to od robaków ale jeden mi zdechł. A maść zlizywał bratu, chociaż wet zapewnił że nic im nie będzie...więc była bym ostrożna...a kołnierz mozna zrobić samemu lub kupić w przychodni wet lub w zoologicznym kosztuje góra 30 zł ;)
Mojemu psu, i zauważyłam ogólnie hasiorkom biegającym, na faflach z przodu na brzegu tez się takie brązowawe robi...Baski tego nigdy nie miał, i po zimie sie nabawił, chociaż chyba ani jemu ani mnie to nie przeszkadza...

Posted

Chantell i Niunka fotki chyba jedank będą dopiero po świętach...
KaskaSz i Piaseczkowo, my do smarowania już przyzwyczajeni jesteśmy i zazwyczaj pół godzinki po nałożeniu kremu Alex siedzi mi na kolankach a potem i tak pilnuję żeby nie zlizywał, ewentualnie skarpetki zakładamy :D takie dziecięce mamy.
A poddawać się nie będę w leczeniu, bo na wystawie co 3 westik miał brązowe łapki więc jedak mogą żyć bez tego świństwa, tylko to wymaga systematyczności do bólu i myślę że warto tak samo jak Pani Jola.
Moniczko na instrukcji nie ma wiadomości dotyczącej szkodliwości maści gdy się ją zliże aczkolwiek skoro zabija grzyby to faktycznie nie ma możliwości żeby to lizał i koniec. Ważne jest to żeby też stary nadmiar maści zmywać. A my największy problem mamy z tymi włoskami między opuszkami, które się strasznie ciężko wycina a muszą być wycięte żeby było sucho i czysto.

Posted

systematyczność w takim wypadku może dać takie efekty jakie chcemy osiągnąć :) skarpetki też bardzo dobry pomysł Evelynko :) moja sąsiadka też tak robiła i osiągnęła to co chciała :) pies miał zdrowe łapki i choróbsko już nie wróciło :)

Posted

>>>>>WESOŁEGO<< <<<
>>>>>ALLELUJA!!<< <<<
','.".,','','.".,','','."., ','.".,','., . '
Słońca, szczęścia, pomyślności,
całe święta mnóstwo gości,
Moc prezentów od zajączka.
co koszyczek trzyma w rączkach,
....... /\../\
.......(" \/".)._...-…….-._
.....','/".|".(,','..............`.
....,".....`..............,--..`. \
..,"[email protected]..... /..'...`...\
.(Y.....................(............;'';
..`--.____,............\.......,..;''''
..((_.,----.....'.,---'.... \._,'_,'
......(((_,-......((( _,___,-'
.....$.......................$
..$.............................$
$(▒▒▒▒▒▒)..(ஜஜஜஜஜ)$
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
---§§(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)§§
-----§§(_)(_)(.WI.)(_)(_)§§
-------§§(_)(_)(_)(_)(_)§§
---------§§(_)(_)(_)(_)§§
---------§§(_)(_)(_)(_)§§
----------§§§§§§§§§§§§
>>>>>>>>>,<<<<<<<<<
Życzę, dużo jajek kolorowych,
Świąt wesołych oraz zdrowych!
...........
....... vVVv vVVv vVVv
.......►►►►◄◄◄◄
.. ..(_>@<_).I.(_>@<_)
. …♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
….(ஜ (▒)ஜ(W▒I)ஜ(▒)ஜ)
. …♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
.. ..(_>@<_).I.(_>@<_)
...... ►►►►◄◄◄◄
........vVVv vVVv vVVv
vVVv........ ...o00o...
(___).....~Y~._.(_)_.0000..
.~Y~……..|….(_)(_).0000.\
….\|… …..\|/…/.(_)….\|.\|/.|/.
. ','.".,','','.".,','','."., ','.".,','., . '
Wielu wrażeń, mokrej głowy,
w poniedziałek dyngusowy.
”” ”” ”” ”” ”” ”””” ”” ”” ”” ”” ”” ”” ””
>>>>>> ŻYCZĘ <<<<< <<
Pięknych Świąt Wielkanocnych

Posted

Chętnie ale jutro chyba nie dam rady ani bym chyba z domu nie wyszła :P poza tym ma lać. Ale we wtorek jak najbardziej tak myślę po południu koło 13 :D Aha nie wiem czy wy chodzicie czasem gdzieś ale my dziś się do Tokarni wybieramy jakby co :)